Fenerbahçe'de hava sahası Gustavo Henrique ile güvende!

Güncelleme Tarihi:

Fenerbahçede hava sahası Gustavo Henrique ile güvende
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2022 07:00

Hava toplarında, yerine transfer edildiği Kim MinJae’nin (ortalama 1.7) neredeyse 2 kat iyi istatistiklere sahip olan Gustavo Henrique’nin top tekniği de oldukça yüksek. Başarılı pas oranı yüzde 89 olan Brezilyalı futbolcu, basit ve dikine oynamayı seviyor.

Haberin Devamı

Fenerbahçe'nin, Bruma, Lincoln, Emre Mor, Willian Arao, Joshua King ve Joao Pedro’nun ardından kadrosuna kattığı 7. futbolcu olan Gustavo Henrique, sözleşme imzalamak için dün akşam İstanbul’a geldi. Bugün sağlık kontrolünden geçtikten sonra kendisini 3 yıllığına sarı lacivertli kulübe bağlayan imzayı atacak olan Brezilyalı stoper, 10 yıllık profesyonel kariyerinde ilk kez ülkesinin dışına çıkıyor.

Brezilya U20 Milli Takımı'nda oynadı

24 Mart 1993’te Sao Paulo’da dünyaya gelen Gustavo Henrique, Santos Kulübü’nün altyapısında yetişti. 2012’de 19 yaşında profesyonelliğe geçtikten sonra 8 yıl daha siyah beyazlı formayı giyen Henrique, Ocak 2020’de Flamengo’ya transfer oldu. Brezilya U20 Milli Takımı’nda 3 kez oynayan defans oyuncusunun en önemli özelliği uzun boyunu çok iyi kullanması. 1.96 metre boyundaki Henrique, hava toplarında Brezilya’nın en iyilerinden biri.

Haberin Devamı

Fenerbahçede hava sahası Gustavo Henrique ile güvende

Pozisyon bilgisi üst düzeyde

Maç başı ortalama 3 hava topu alan sambacı bu kategoride, yerine transfer edildiği Kim MinJae’den (1.7) neredeyse 2 kat daha iyi. Duran toplarda hem savunmada hem hücumda takımının en etkili silahlarından biri olan Gustavo, bir diğer dikkat çeken özelliği pozisyon bilgisi ve zamanlaması. Dörtlü oynayan takımlarda sağ stoper, üçlü defanslarda ise göbekte görev yapan Brezilyalı’nın top tekniği de yeterli düzeyde.

Hızlı forvetler karşısında zorlanabilir

Basit ve dikine oynamayı tercih eden Gustavo Henrique, yüzde 89’luk pas isabetiyle oyun kurulumunda son derece başarılı. Top çalmada (1.5’e 0.8) ve top kesmede (2.3’e 0.8) Kim’in gerisinde olan Brezilyalı futbolcunun ikili mücadele kazanma oranı ise yüzde 65. Jorge Jesus’un Flamengo’yu çalıştırdığı dönemde Willian Arao ile arkalı önlü oynayan Henrique’nin zayıf yönü, süratli ve çabuk forvetler karşısında zorlanması.

Fenerbahçede hava sahası Gustavo Henrique ile güvende
Gustavo: Jesus hava toplarına hakim olmamı beğeniyor

Haberin Devamı

Gustavo Henrique, Flamengo’da birlikte çalıştığı Jorge Jesus hakkındaki düşüncelerini, Globo’ya verdiği röportajda şöyle anlatmıştı: “Flamengo’ya ilk geldiğimde Jorge Jesus’un sistemine adapte olmakta zorlandım. Ama sürekli çalıştım ve onu tanıdım. Jesus’u çok severim. Talepkar ve oyuncusuna yardım eden biri. Ama yeri geldiğinde eleştirmekten kaçınmaz. Sürekli dikine oynamanızı, agresif olmanızı istiyor. Jorge Jesus, hava toplarına hakim olmamı beğeniyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!