Fenerbahçe'de Erol Bulut'un derbideki Luyindama planı ortaya çıktı! Galatasaray maçında...

Güncelleme Tarihi:

Fenerbahçede Erol Bulutun derbideki Luyindama planı ortaya çıktı Galatasaray maçında...
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 2020 09:54

Fenerbahçe Teknik Direktörü Erol Bulut'un derbide oyun başlangıcını Luyindama üzerinden olmasına zorlaması dikkat çekmişti.

Haberin Devamı

Derbi maçta Galatasaray sahasında Fenerbahçe'ye karşı istediği oyunu oynayamadı. Gaziantep FK, Neftçi Bakü hatta Hajduk Split maçlarında bol pozisyona giren Fatih Terim'in ekibi derbide pas bağlantılarını ve hücum aksiyonlarını istediği gibi yapamadı. Bu durumda Fenerbahçe teknik direktörü Erol Bulut'un oyun planı ve anlayışının etkisi var.

Fenerbahçe teknik direktörü Erol Bulut, Galatasaray'ın 'pas oyunu' olarak tabir edilen anlayışının en önemli parçalarında biri olan savunmadan oyun başlangıcını etkiledi. Önceki sezonlarda ve bu sezon başında Marcao ile oyunu başlatan Galatasaray karşısında Erol Bulut, Sosa-Ozan ile stoperlere ve Taylan'a baskı yaptı.

LUYINDAMA DAHA ÇOK TOPLA BULUŞTU

Marcao'ya yapılan baskı sonrasında oyunu kurmak Luyindama'nın üzerine kaldı. Matchstudy derbi istatistiklerine göre Luyindama 70 kez ile en çok topla buluşan Galatasaray oyuncusu oldu. Luyindama önceki iki lig maçında 50 ve 51 kez topla buluşmuştu. Marcao derbide Luyindama'ya 16 pas yapmak zorunda kalırken ilk hafta sadece 7 pas oynamıştı. Daha çok sol bek Saracchi ile oynamıştı ve dikine paslar vermişti.

Haberin Devamı

TAYLAN'DAN BELHANDA'YA SADECE 3 PAS

Sezonun ilk haftasında Taylan ile Belhanda arasında 12 pas bağlantısı olmuş (15 deneme) oyunu üçüncü bölgede çok fazla oynama fırsatı yakalanmıştı. Belhanda ise Taylan'a 18 kez isabetli ulaşmıştı. Fenerbahçe ise hem orta saha oyuncuları hem de Mame Thiam gibi kanat oyuncularının merkezi kapatması sonucu Taylan'dan Belhanda'ya sadece 3 pas geçmesine izin verdi. Böyle olunca Galatasaray'ın maç boyunca isabetli şutları ceza sahası yayı ve çevresinden şutlar, Arda Turan'ın bireysel gayreti ve Omar'ın ortaları sonucu geldi. (Tolga Kuru / Fanatik)

Kaybeden tüm kuponlarına %3'e varan iade sadece Misli.com'da, hemen katıl!

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!