Fenerbahçe 1-0 Shakhtar Donetsk / Maç sonucu

Güncelleme Tarihi:

Fenerbahçe 1-0 Shakhtar Donetsk / Maç sonucu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2022 10:15

Fenerbahçe, gelirinin savaş mağduru çocuklara bağışlanacağı dostluk maçında Ukrayna ekibi Shakhtar Donetsk'i 1-0 mağlup etti.

Haberin Devamı

Fenerbahçe, Shakhtar Donetsk Kulübü’nün Ukrayna’da barış temasına dikkat çekmek ve katkı sağlamak amacıyla başlattığı ‘Shakhtar Donetsk Global Tour’ kapsamında Ukrayna ekibiyle dostluk maçında karşılaştı.

Ülker Stadı'nda oynanan mücadeleyi kazanan 1-0'la Fenerbahçe oldu. Sarı lacivertlilerin galibiyet golünü 26. dakikada Enner Valencia kaydetti.

DOSTLUK MESAJI

Kadıköy'de oynanan mücadele öncesinde Fenerbahçe ve Shakhtar Donetsk kulüpleri birlikte dostluk mesajı verdi. Rusya'nın Ukrayna'yı işgali nedeniyle oynanan karşılaşma için çok sayıda Ukraynalı futbolsever de geldi.

Maç öncesinde Ukrayna ve Türk ulusal marşları okundu. Fenerbahçeli futbolcular da sahaya 'Barış için Futbol' tişörtleriyle geldi. İki kulüp yöneticileri de birbirlerine günün anısına plaketler verdi.

GENÇLERE FIRSAT

Haberin Devamı

Shakhtar Donetsk maçında teknik direktör İsmail Kartal gençlere fırsat verdi. Maçın 11'inde kalede Osman Ertuğrul Çetin, Arda Güler ve Burak Kapacak şans buldu.

Ayrıca U19 takımından İsak Vural ve Jo Jin-Ho da ilk kez kadroya alınırken Ruhan Arda, Erkan Arda, Yusuf Kocatürk, Ali Arda, Yiğit Demir, Enes Şanlı, Eren Bayraktar, Umut Keçeci ve Ahmet Buğra Güven gibi isimler de kulübede şans bekledi.

Fenerbahçe: Ertuğrul, Nazım, Tisserand, Szalai, Novak, Gustavo, Sosa, Arda Güler, Burak Kapacak, Valencia, Berisha

Shakhtar: Pyatov, Matviienko, Rakytskyi, Bondar, Stepanenko, Bondarenko, Mudryk, Topalov, Siheev, Konoplia, Solomon

 

BAKMADAN GEÇME!