Fenerbahçe Kızılyıldız maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda?

Güncelleme Tarihi:

Fenerbahçe Kızılyıldız maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2017 13:59

Fenerbahçe bu akşam Euroleague'de Kızılyıldız'ı sahasında konuk ediyor. Fenerbahçe Doğuş'un konuğu Kızılyıldız Sarı-lacivertli basketbol takımı, THY Avrupa Ligi 13. hafta maçında bu akşam Sırbistan ekibi ile karşılaşacak. Fenerbançe Doğuş Basketbol Takımı, THY Avrupa Ligi 13. hafta maçında bu akşam Sırbistan'ın Kızılyıldız MTS ekibini konuk edecek.Peki Fenerbahçe Kızılyıldız maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda?

Haberin Devamı

Avrupa Ligi'nde geride kalan 12 maçta 8 galibiyet ve 4 mağlubiyet yaşayan Fenerbahçe Doğuş, averajla 3. sırada yer alıyor. Kızılyıldız MTS ise 5 galibiyet ve 7 mağlubiyetle 11. sırada bulunuyor.

 

Fenerbahçe Doğuş Basketbol takımı, Turkish Airlines EuroLeague 2017-2018 sezonu 13. maçında Sırbistan temsilcisi Kızılyıldız’ı konuk ediyor. 19 Aralık Salı günü 20:45’te Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda oynanacak mücadele beIN Sports3 kanalından canlı yayınlanacak. Karşılaşmayı Christos Christodoulou (Yunanistan), Fernando Rocha (Portekiz), Michele Rossi (İtalya) hakem üçlüsü yönetecek.

Fenerbahçe Kızılyıldız maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda?

Fenerbahçe Kızılyıldız maçı Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'nda saat 20.45'te başlayacak karşılaşma, beIN Sports 3 kanalından yayınlanacak.

Haberin Devamı

Fenerbahçe Doğuş’ta Son Durum

Son resmi maçına Basketbol Süper Ligi kulvarında çıktı ve 11. hafta karşılaşmasında Tofaş’ı deplasmanda 88-71 ile geçti. Ligde oynadığı ilk 10 maçın tamamından galibiyetle ayrılan Tofaş’ı özellikle son çeyrekteki oyunuyla geçen Fenerbahçe Doğuş’ta beş oyuncu çift haneli sayılarda skor üretti. Luigi Datome’nin 24 sayıyla yıldızlaştığı ekibimizde Guduric ve Vesely de 13’er sayı buldu.

Fenerbahçe Doğuş, EuroLeague’de 12. hafta mücadelesinde Zalgiris Kaunas’ı konuk ettiği karşılaşmada beklenmedik bir yenilgi aldı. Litvanya ekibini ağırlayan ekibimiz, müsabakadan 90-89’luk yenilgiyle ayrıldı. Fenerbahçe, 12. maçında dördüncü kez mağlup olurken, karşılaşmada 20 sayı üreten Jan Vesely ve 19 sayı bulan Brad Wanamaker’ın çabaları galibiyet için yeterli olmadı.

Fenerbahçe Doğuş’ta Ahmet Düverioğlu’nun ayak bileğindeki sakatlığı nedeniyle tedavisi sürüyor. Oyuncumuz, Zalgiris Kaunas ve Tofaş maçlarında forma giyemedi.

Obradovic’in öğrencileri, Kızılyıldız maçının ardından 20 Aralık Çarşamba günü Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda yapacağı idmanın sonunda, akşam saatlerinde İsrail’e hareket edecek. Ekibimiz, 21 Aralık Perşembe günü TSİ 22:05’te Maccabi Fox’a konuk olacak.

Haberin Devamı

Kızılyıldız Hakkında

Kızılyıldız, kendisi için tarihi bir sezon olan ve Play-off oynama başarısı gösterdikleri 2015-16 sezonunun ardından 2016-17’ye yavaş bir giriş yaptı. Üç iç saha maçını kaybeden Kızılyıldız, 13 hafta sonunda beş galibiyette kaldı. Ardından Real Madrid ve CSKA’yı evinde; Zalgiris, Baskonia ve Maccabi’yi deplasmanda yenen Kızılyıldız, sezonu şampiyon olarak tamamlayan Fenerbahçe ve Yunanistan’ın güçlü temsilcisi Panathinaikos’u da geçmeyi bildi. Ognjen Kuzmic’in Ocak ayı MVP’si ödülünü aldığı dönemde vites arttıran Kızılyıldız, 24. haftada 14 galibiyetle 5. sıraya kadar yükseldi. Daha sonra oynadığı dört maçta üç yenilgi alan Belgrad ekibi, son haftada Darüşşafaka ile oynadığı mücadeleyi de 78-62 kaybederek 16 galibiyete rağmen Play-off dışında kaldı. Kızılyıldız, Sırbistan Kupası’nı Şubat ayında müzesine götürdükten sonra Adriyatik Ligi finalinde de Cedevita Zagreb’i 3-0 ile süpürerek şampiyon oldu. Kızılyıldız, Sırbistan Ligi’ni de finalde FMP Zeleznik’i süpürerek kazanmayı bildi.

Haberin Devamı

Kızılyıldız, kurulduğu yıl olan 1945’i takip eden 10 yılda, peş peşe lig şampiyonlukları elde etti. 70’li yılların başında itibaren tekrar çıkışa geçen Kızılyıldız, iki lig şampiyonluğu, üç kupa şampiyonluğu ve bir de Saporta Kupası kazandı. 90’lı yıllara kadar durgun bir dönem geçiren kırmızı beyazlılar, 90’lı yıllarda da iki lig şampiyonluğu elde etti.

Aleksandar Nikolic, Ranko Zeravica ve Svetislav Pesic gibi çok önemli koçların görev aldığı Kızılyıldız, Zoran Slavnic, Dejan Tomasevic, Igor Rakocevic, Nemanja Bjelica, Predrag Stojakovic ve Milan Gurovic gibi çok değerli basketbolculara da forma verdi.

2006 ve 2007’de Milan Gurovic önderliğinde Eurocup’ta çeyrek finaller gören Kızılyıldız, 2013-2014 sezonunda ise ilk kez Euroleague’de mücadele etti.

Haberin Devamı

Kızılyıldız, müzesinde 3 Adriyatik Ligi, 3 Sırbistan Ligi, 6 Sırbistan Kupası, 15 Yugoslavya Ligi, 3 Yugoslavya Kupası ve 1 Saporta Kupası şampiyonlukları bulunduruyor.

Rakibin kadrosunda, Fenerbahçe Doğuş ile bir EuroLeague şampiyonluğu ve bir de EuroLeague finali yaşayan Pero Antic bulunuyor. Antrenörlüğünü 1986 doğumlu Dusan Alimpijevic’in yaptığı Kızılyıldız’da oyun kurucular Taylor Rochestie ve Nikola Radicevic, iki ve üç numaralı pozisyonları oynayabilen Branko Lazic, Jamed Feldeine ve Ognjen Dobric, forvet oyuncuları Nemanja Dangubic, Marko Keselj, Dejan Davidovac ve Nikola Jovanovic’in yanı sıra uzun oyuncular Milko Bjelica, Mathias Lessort ve Stefan Jankovic dikkat çekiyor.

Kızılyıldız’da Son Durum

Haberin Devamı

Sırbistan temsilcisi, bu sezon EuroLeague’de oynadığı 12 maçta beş galibiyet elde etti ve ikili maç haftasına 11. sırada giriyor. Kızılyıldız, EuroLeague’de oynadığı son üç maçı da kazanırken, bu seride Real Madrid (87-83) ve Valencia’yı (86-82) deplasmanda, Anadolu Efes’i (100-81) evinde mağlup etmeyi bildi.

Kızılyıldız’ın son maçı olan Valencia mücadelesinde James Feldeine 26 sayıyla yıldızlaştı. Bu mücadelede son 6 dakikaya 72-59 geride giren Sırbistan ekibi, harika bir geri dönüşe imza atarak karşılaşmayı 86-82 kazandı.

Kızılyıldız, Adriyatik Ligi’nde ise bu sezon 12 maça çıktı ve elde ettiği 10 galibiyet ile lider durumda. Rakibimiz, Adriyatik Ligi’ndeki iki yenilgisini Buducnost’ karşı evinde 79-75 ve Cedevita’ya karşı deplasmanda 79-74 ile aldı. Kırmızı-beyazlılar, son Adriyatik Ligi maçında ise Mornar’ı deplasmanda 82-74 ile geçmeyi bildi. Bu mücadelede Feldeine ve Jankovic 18’er sayıyla yıldızlaştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!