Fenerbahçe elinden kaçırdı, Hollanda'da şov yapıyor! Eran Zahavi...

Güncelleme Tarihi:

Fenerbahçe elinden kaçırdı, Hollandada şov yapıyor Eran Zahavi...
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2021 12:20

Fenerbahçe'nin sezon başında kadrosuna katmak istediği ancak mutlu sona ulaşamadığı Eran Zahavi, Hollanda'da PSV Eindoven formasıyla adından söz ettiriyor. İsrailli golcü yakaladığı istatistiklerle takımını adeta şampiyonluk yarışında tutuyor.

Haberin Devamı

Spor Arena Detay - Sezon başında Fenerbahçe'nin kadrosuna katmak istediği ancak Hollanda Ligi ekiplerinden PSV Eindhoven'a transfer olan Eran Zahavi, bu sezon sergilediği performansla dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

33 yaşındaki İsrailli forvet, PSV Eindoven formasıyla çıktığı 25 resmi maçta takımına 15 gol ve 4 asistlik katkı sağladı. Deneyimli oyuncu, Hollanda kariyerinde her 101 dakikada 1 gole doğrudan etki etti.

Fenerbahçe elinden kaçırdı, Hollandada şov yapıyor Eran Zahavi...

BENCİL YORUMLARININ GÖLGESİNDE TAKIMINI ŞAMPİYONLUK YARIŞINDA TUTUYOR

Eran Zahavi dönem dönem Hollandalı futbolseverler tarafından 'bencil' olmakla suçlansa da, yaptığı skor katkısıyla takımını şampiyonluk yarışında tutuyor.

Haberin Devamı

PSV Eindhoven, 25 haftada topladığı 54 puan ile 60 puanı bulunan lider Ajax'ın ardından ikinci sırada yer alıyor. Ajax, bir maç eksiğine rağmen 6 puan önde olması sayesinde şampiyonluk yolunda büyük bir avantajı elinde bulunduruyor.

TAKIMIN EN SKORER İKİNCİ OYUNCUSU

Ligde forma giydiği 17 maçta 9 gol atan Eran Zahavi, bu alanda takım arkadaşı Donyell Malen arkasında ikinci sırada bulunuyor. 14 golü bulunan Donyell Malen, gol krallığı yarışında 23 gollü Gorgios Giakoumakis'ten sonra yer alıyor.

Eran Zahavi bahsi geçen bu rakamlar doğrultusunda takımının 2., ligin 10. en skorer oyuncusu konumunda.

Fenerbahçe elinden kaçırdı, Hollandada şov yapıyor Eran Zahavi...

FENERBAHÇE'NİN GOLCÜLERİ NE YAPTI?

Fenerbahçe'nin sezon başında 6 milyon euro bonservis bedeliyle kadrosuna kattığı Mbwana Samatta, sarı lacivertli takımda henüz istenenen seviyeye gelemedi. Tanzanyalı golcü, Fenerbahçe'de 23 resmi maçta yalnızca 5 gol sevinci yaşayabildi ve asist katkısı sağlayamadı.

Geçtiğimiz sezon gol krallığı yarışını Aytemiz Alanyaspor formasıyla attığı 22 golle, 24 golü bulunan Alexander Sorloth'un ardından ikinci sırada tamamlayan Papiss Cisse ise Fenerbahçe kariyerine 23 maçta 4 gol ve 2 asist sığdırabildi.

Haberin Devamı

Fenerbahçe elinden kaçırdı, Hollandada şov yapıyor Eran Zahavi...

VALENCIA VE THIAM'DAN 14 GOLLÜK KATKI

Fenerbahçe'nin Kasımpaşa'dan bedavaya kadrosuna kattığı Mame Thiam, sarı lacivertli takımda görev aldığı 26 resmi müsabakada rakip ağları 8 kez havalandırdı. Deneyimli oyuncu, 4 kez de asist yaptı.

Sarı lacivertlilerin büyük umutlarla transfer ettiği bir başka isim olan Enner Valencia ise 23 maçta 6 gol atarken 2 de asist yapma başarısı gösterdi.

ERAN ZAHAVI VS. FENERBAHÇE HÜCUM HATTI

Eran Zahavi: 15 gol, 4 asist
Mbawana Samatta: 5 gol, 0 asist
Papiss Cisse: 4 gol, 2 asist
Mame Thiam: 8 gol, 4 asist
Enner Valencia: 6 gol, 2 asist

Fenerbahçe elinden kaçırdı, Hollandada şov yapıyor Eran Zahavi...

Haberin Devamı

MENAJERİ FENERBAHÇE HAKKINDA NELER DEMİŞTİ?

Adı bir dönem Fenerbahçe ile anılan ancak PSV’ye transfer olan yıldız golcü Eran Zahavi’nin menajeri Ronen Katzav, süreç hakkında çarpıcı açıklamalar yapmıştı. Asist Analiz'e konuşan Ronen Katzav röportajından öne çıkan kısımlar şu şekildeydi:

Soru: Eran Zahavi, hem milli takımda hem PSV’de gollerini atmaya devam ediyor Zahavi’nin performansı hakkında ne düşünüyorsunuz?

"ZAHAVI MARS'TA BİLE GOLLERİNE DEVAM EDEBİLİR!"

“Eran Zahavi, 7-8 yıldır her zaman gol krallığına oynayan, 20 golden fazla gol atan bir oyuncu. Onun için renk, takım, rakip fark etmez. Her ligde her rakibe karşı 20 gol yapabilecek potansiyeli var. Zahavi, Mars'ta bile gollerine devam edebilir! PSV’de iyi başladı, ufak bir sakatlık sorunu oldu ancak Zahavi gollerini atmaya devam ediyor. Eran Zahavi, ondan gol atmasından başka bir şey beklemezsiniz. Çünkü o bunun için doğdu ve bu gollerini atmaya devam edecek.”

Haberin Devamı

Fenerbahçe elinden kaçırdı, Hollandada şov yapıyor Eran Zahavi...

Soru: Eran Zahavi’nin adı Fenerbahçe ile çok anılmıştı. Biliyorsunuz görüşmeler de yaptınız ancak resmi teklif yapmaktan son anda vazgeçtiler. Bunun hakkında ne düşüyorsunuz?

"FENERBAHÇE'YE SAYGIMIZ VAR AMA ŞİRKETİMİZİN PRENSİPLERİ VAR"

“Eran Zahavi’nin şu an PSV ile 1 yıl daha sözleşmesi var o yüzden PSV’ye de saygı duymam gerekiyor, başka kulüpler hakkında konuşurken… Evet Fenerbahçe’den ilgi vardı, görüşmeler oldu. Bizim şirketimizin hem kendisine ait hem de beraber çalıştığı partnerlere karşı prensipleri var. Görüşmeler iyi devam ediyordu ancak son anda teklif yapmaktan vazgeçtiklerini bize ilettiler. Onlara da saygı duymak zorundayız. Arka tarafında ne yaşandı çok bilmiyorum. Onlara da başarılar diliyorum.”

Haberin Devamı

Soru: Fenerbahçe sene başında 4 forvet oyuncusu aldı ancak beklentileri henüz karşılayamadı. Zahavi şu an Fenerbahçe'de olsaydı; PSV’ye yaptığı katkının benzerini Fenerbahçe için de yapabileceğini düşünür müydünüz?

"ERAN ZAHAVI PSV'DE MUTLU"

"Eran Zahavi gollerini atmaya devam edecek. ‘Türkiye’de de katkı verir mi?’ demişsiniz. Tabii ki her kulübe saygımız var ancak Zahavi, Avrupa Ligi’nde Hollanda Ligi’nde ve milli takımda nasıl gol atıyorsa Türkiye’de de kesinlikle aynısını yapacaktı transfer olsaydı... Ancak şu an Zahavi PSV’de çok mutlu ve burada gollerini atmaya devam edecek."

Fenerbahçe elinden kaçırdı, Hollandada şov yapıyor Eran Zahavi...

Soru: Eran Zahavi 33 yaşında ama buna rağmen yüksek performans sergilemeye devam ediyor. PSV’nin onun için son takım olacağını düşünüyor musunuz? Emeklilik ile ilgili düşünceleriniz nelerdir?

"KISA VADEDE FUTBOLU BIRAKMAYI DÜŞÜNMÜYOR"

"Eran Zahavi’nin emekliliği ile ilgili bir düşüncemiz yok. Çünkü hala üst seviyede performans verebildiğini görüyoruz. Daha 33 yaşında. Günümüz futbolunda kendine iyi bakan futbolcular 38-39 yaşlarına kadar oynayabiliyor. Ibrahimovic, Ronaldo, Messi’yi görüyorsunuz; bu yaşlarda hala iyi performans veriyorlar. Zahavi de çok profesyonelce yaşayan bir futbolcu, hayatında çok az sakatlık yaşamış ve kendine çok iyi bir bakan bir futbolcu. Bu yüzden önümüzde sadece futbolu düşünüyoruz. Kısa vadede emeklilik ile alakalı bir düşüncemiz yok. Zahavi’nin goller atmasını biraz daha izleyeceğiz."

Fenerbahçe elinden kaçırdı, Hollandada şov yapıyor Eran Zahavi...

 

 

250 TL'ye varan "Hoş geldin bonusu" sadece Misli.com'da! Hemen üye ol...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!