Fenerbahçe 5 değil, 15 transfer yaptı!

Güncelleme Tarihi:

Fenerbahçe 5 değil, 15 transfer yaptı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2017 22:21

Sarı lacivertli yönetim ve Kocaman, mali açıdan ipleri sıkı tutup alternatifli bir kadro oluşturmak adına Valbuena, Isla, Dirar ve Mehmet Ekici’yi renklerine bağladı. Kaleci Kameni hariç bu 4 isim, 15 farklı mevkide oynayabiliyor.

Haberin Devamı

Fenerbahçe bu yıl yaklaşık 20 milyon Euro transfer geliri elde ederek tarihin en iyi transfer girdisini sağladığı sezonu yaşadı. Ancak giden oyuncular bazı mevkilerde sayısal olarak bazı eksiklikler oluşmasına neden oldu. Özellikle stoper ve forvet kısmında sarı lacivertliler şu an için sıkıntı yaşıyorlar. Aykut Kocaman genellikle birden fazla mevkide oynayabilen oyuncuları tercih ederek bu konuda daha ekonomik bir takım oluşturulmasını sağlıyor. Dirar hem iki bekte hem de hücumun her bölgesinde oynayabilirken, İsla hem sağ bek, hem sağ açık hem de orta alanın ortasında oynayabiliyor. Şili’li futbolcu futbola ilk olarak forvet olarak başlamıştı.

VALBUENA 3 MEVKİDE OYNUYOR
Fenerbahçe’nin bir diğer yeni transferi Valbuena’nın asıl mevkisi orta alan. Ama Kocaman onu sol kanatta değerlendiriyor. Geçtiğimiz yıl Lyon’da Valbuena hem orta alanda, hem sol kanatta oynarken bazı maçlarda da forvette görev yaptı. Bir diğer yeni transfer Mehmet Ekici ise Aykut Kocaman tarafından transfer edilmemesine rağmen orta alanın ortasında her mevkide oynayabiliyor. Böylece değişik mevkilerde oynayan oyuncular ile Kocaman hem çok ekonomik hem de çok yönlü bir takım oluşturmayı başarmış durumda.

Haberin Devamı

SORUN FORVET VE STOPER
Kocaman’ın elinde eksik olan ve sıkıntı yaşadığı mevkiler ise forvet ve stoper bölgeleri. Forvette çok alternatifi olmayan Kocaman stoperde ise Yiğithan’ın iyileşmesinin ardından bu oyuncuyu rotasyona dahil edecek. Bu bölgeye bir transfer yapacak olan sarı lacivertliler zorunlu hallerde Mehmet Topal’ı da bu bölgede kullanacaklar. Kocaman ayrıca kampta Josef’i de stoperde denemişti.

YILDIZLARIN GÖREV YAPTIKLARI MEVKİLER

Nabil Dirar:
Sağ kanat: 101 maç
Orta saha sağ: 17 maç
Orta saha sol: 13 maç

Valbuena:
On numara: 179 maç
Sağ kanat: 115 maç
Sol kanat: 51 maç

Isla:
Orta saha sağ: 74 maç
Sağ bek: 53 maç
Önlibero: 37 maç
Merkez orta saha: 25 maç

Mehmet Ekici:
On numara: 104 maç
Merkez orta saha: 28 maç
Orta saha sağ: 13
Orta saha sol: 12

* Oyuncuların kariyeri boyunca 10’dan fazla maça çıktıkları mevkiler dikkate alınmıştı.

Haberin Devamı

İŞTE F.BAHÇE’NİN 2017-18 SEZONU KADROSU:

KALECİ: Volkan Demirel, Carlos Kameni, Erten Ersu

SAĞ BEK: Şener Özbayraklı, Maurico Isla

STOPER: Roman Neustadter, Martin Skrtel, Yiğithan Güveli

SOL BEK: Hasan Ali Kaldırım, İsmail Köybaşı

ORTA SAHA: Mehmet Topal, Josef De Souza, Mehmet Ekici, Alper Potuk, Salih Uçan, Ozan Tufan, Uygar Zeybek, O.Kaan Güçtekin

KANATLAR: Alper Potuk, Miroslav Stoch, Mathieu Valbuena, Nabil Dirar, Aatıf Chahechouhe,

FORVETLER: Robin van Persie, Fernandao, Ahmethan Köse

 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!