Fenerbahçe için flaş yorum! Sağlam oynuyor, böyle giderse...

Güncelleme Tarihi:

Fenerbahçe için flaş yorum Sağlam oynuyor, böyle giderse...
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2017 22:57

“Fenerbahçe, Bursa gibi ligin en zor deplasmanlarından birinden kayıpsız dönerken rakiplerine şu mesajı verdi; bu yarışta ben de en az sizin kadar iddialıyım.”

Haberin Devamı

HOCA İÇİN SORU İŞARETİ VARSA, HUZUR KALMAZ

1- G.Saray lider çıktığı derbide alt sıralara oynayan bir takım kadar bile varlık gösteremedi. İkinci devre tarihi fark yemekten ucuz kurtuldu. Bunun sebebi neydi?

SEBEBİ herhalde hazırlığı, algılaması veya gözükmeyen korkuları olabilir. Yani kaybetme korkusu. Korkuyu, takip edilmek besler. Bir kaç takipçin varsa, bu rahatsız edicidir. Koruma ve kaybetmeme duygusu yoğunlaşır.

Hoca üzerinde soru işaretleri olunca orada huzur kalmaz. Belki Tudor bunu yaşadı. Derbisiz 10 maçlık bir seri var şimdi. Tempo yakalarsa, önceki duruma dönebilir.

ŞU NET: TRABZON ÇOK DAHA İYİ OLACAK

2- Çalımbay, elinin Trabzon’a değdiğini gösterdi. Yeniden şampiyonluk potasına girebilir mi?

Trabzonspor’un işinin zor olduğunu; şampiyonluk hayalinin Kaf dağının ardında olduğunu geçen hafta ben söylemiştim.

Haberin Devamı

Trabzonspor’un durumu hâlâ daha çok zor. Ancak bundan 4-5 hafta önce Fenerbahçe, liderin 8 puan, diğerlerinin de 3-5 puan gerisinde bulunuyordu.

O Fenerbahçe, şimdi geldi iddialı bir duruma geçti.

Trabzonspor da bugün liderin 8 puan gerisinde bulunuyor. Fakat bununla birlikte takımın da yükselen bir grafiği olduğu görülüyor. Golcüsü; Burak Yılmaz ortaya çıktı. Çok formda. Diğer futbolcuların da performansları yükseliyor. Rıza Hoca’nın takımı daha iyi duruma getireceği net.

3- Bursa deplasmanındaki Fenerbahçe’yi nasıl buldunuz? Ortaya koyduğu futbolla kazanması normal miydi?

FENEBAHÇE’nin kazanması normaldi çünkü Bursaspor son maçlarını her ne kadar kazanmış olsa da doyurucu bir oyunu yoktu. Fenerbahçe ise sağlam bir şekilde yola devam ediyor. Sağlam demekten kastım şu; takım savunmasını iyi yapıyor ve rakibe pozisyon vermiyor. Vermiyor derken çok nadir veriyor. Bunlar da öyle büyük tehlikeler yaratmıyor.

İki takımla ilgili değerlendirmede şunu söyleyebiliriz; Fenerbahçe vasat ile iyi arası, Bursaspor ise vasat ile kötü arası. Dünkü maçta sahanın en başarılı isimleri hakem Ali Palabıyık ve Bursaspor taraftarlarıydı.

Fenerbahçe, ligin en zor deplasmanlarından birinden kayıpsız dönerken, rakiplerine şu mesajı verdi; bu yarışta ben de en az sizin kadar iddialıyım.

Haberin Devamı

GİULİANO FENERBAHÇE İÇİN İTİCİ BİR GÜÇ

4- Giuliano gol atmayı sürdürüyor. Bu oyuncuyu nasıl değerlendiriyorsunuz?

GOL atması önemli değil, Giuliano 5 haftadır iyi oynuyor. Giuliano F.Bahçe için itici bir güç. Bu oyuncu ilk 10 haftayı boş geçti dersek yanlış olmaz çünkü beklentilerin gerisindeydi. Valbuena da, girdikten sonra, top kayıplarına rağmen, en etkili atak başlangıçlarını yapan oyuncuydu. Soldado her zaman önemli bir silah. İkinci yarıdaki tehlikelerin içinde hep o vardı. Penaltı olsun, arayış olsun, hepsinde sahnedeydi.

BEŞİKTAŞ, AVRUPA DÖNÜŞÜ BU KEZ KAZANIR

5- Derbiyi farklı kazanan Beşiktaş Avrupa dönüşü hep puan kaybetti. Rakip de zorlu Kayseri. Nasıl bir sonuç bekliyorsunuz?

Haberin Devamı

BENİM düşüncem Beşiktaş’ın Şampiyonlar Ligi’nden lige dönüşü öncekilerden farklı olacak. Leipzig maçında Babel, Quaresma, Cenk, Tolgay, Pepe gibi önemli sayıda oyuncu görev almadı. Bunların  önemli bir bölümü Kayseri’de oynar.

Aynı görüntünün olmayacağı kanaatindeyim. Kayseri de çıkışta olan; hatta üst grup içinde olan bir takım. Buna rağmen Beşiktaş’ın galibiyete daha yakın olduğunu düşünüyorum.

ARALARINDA KONUŞMA ZAMANI

6- Büyük maçlarda Tudor kadar futbolcuların da sorumluluğu yok mu? 

TAKIMIN göstergesi elektriğidir. Futbolcu iyi olunca da kötü olunca da bu elektrikten etkilenir. G.Saray, önemli maçlarda iyi elektrik vermedi. Ama neticede coşkulu oynayan da bu takımdı. Futbolcular zaman zaman aralarında durum değerlendirmesi yaparlar. G.Saray’da da bunun zamanı.

Haberin Devamı

ŞENOL HOCA, KAYSERİ’DE CENK İLE BAŞLAR

7- Beşiktaş’ın yedekleri de ilk 11’i zorluyor. Özellikle de Negredo, hâlâ daha kulübede oturabilir mi?  

FORM grafiğinin yüksek olması oyuncuların illa ilk 11’de başlamalarını gerektirmez. Grafiği yükselen futbolcular da “Ben niye ilk 11’de başlamıyorum” diye dert etmez. Gelen fırsatı iyi kullanan futbolcunun öyle bir sorunu olmaz. Dolayısıyla benzeş futbolcuların çoğalması takım için dezavantaj değil, aksine büyük avantajtır. Şenol Hoca Kayseri’de Negredo-Cenk ikilisiyle başlamaz. Muhtemelen yine Cenk ile başlayacaktır maça...

RAKİPTEN KAÇ KİŞİ ALIRSIN?

8- Şampiyonlar Ligi’nde, muhtemel rakipler içinde Beşiktaş’ın yapısına en uygun takım hangisi olur?

Haberin Devamı

Hedefe giderken, küçük de büyük de engeller olacaktır. Onun mutluluğunu yaşamak için “Engel küçük mü büyük mü” diye bakma. Önemli olan küçük veya büyük, engellerin aşılması ve hedefe varmak istiyorsa da bunlar aşılacak. Beşiktaş’ın şu anki görüntüsü o tarihlerde de bugünkü gibi olursa ‘no problem’...

Eşleşmeler belli olduktan sonra kıyaslama yaparsın. Yani çıkacak rakipten kaç kişiyi alırsın Beşiktaş’a veya Beşiktaş’tan orada kaç kişi oynayabilir? Böyle bir kıyasta çok anormal bir durum çıkmaz ortaya. Onun için grupta harika bir sınav vermiş, kendine güvenen ve taraftarın da güven duyduğu bir takım var.

Ha, dönemsel form grafikleri değişebilir mi, değişebilir. Hiçbir takım için bugünden o güne dair bir önyargıda bulunamayız.

AKHİSAR, BİR TEST MAÇI OLACAK

9- Galatasaray, Akhisar maçı nasıl sonuçlanır? Bir puan puan kaybı yaşama ihtimali bulunuyor mu?

AKHİSAR maçı bir test maçı olacak, takımla taraftar arasında. Taraftar takıma güvenini ortaya koyarsa Akhisar maçı dönüş maçı olabilir. Elektrik sadece takımda değil, taraftarda da olur; olumlu veya olumsuz elektrik. Takımın şu anda birbirine hem de taraftarın desteğine ihtiyacı var. Maça iyi bir başlangıç yapmalılar.

SEZON BAŞINDAKİ AKICILIK YOK

10- Başakşehir, lider oldu ancak oynadığı futbolun geçen sezonki gibi olduğunu düşünmüyorum. Siz ne dersiniz?

BAŞAKŞEHİR, son haftalarda eski keyfi vermiyor. Lider ama lider olmadığı haftalardaki futbolu daha akıcı ve keyif vericiydi. Yine de kompakt bir görüntü sürüyor. Ama liderlik az da olsa bir baskıdır. Koruma içgüdüsünü geliştirir. Onun da bazen olumsuz etkisi olur fakat tecrübeli bir kadroları ve hocaları var. Gençleri bile tecrübeli. Zor maçları oynamış çok sayıda isim var takımda.

BAKMADAN GEÇME!