Federer Miami'yi de aldı... Durdurulamıyor

Güncelleme Tarihi:

Federer Miamiyi de aldı... Durdurulamıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2017 22:27

Miami Masters Tenis Turnuvası'nı tek erkeklerde Rafael Nadal'ı 2-0 yenen tenisin yaşayan efsanesi 35 yaşındaki Roger Federer kazandı. Sakatlık sonrası fırtına gibi esen ve 2017'deki 3 büyük turnuvayı da kazanan Federer sıralamada ilk 5'e geri döndü.

Haberin Devamı

ABD'nin Miami kentinde düzenlenen sert kort turnuvasının tek erkekler finalinde, 2005 ve 2006 şampiyonu İsviçreli Roger Federer ile burada 5. kez finale çıkan İspanyol Rafael Nadal karşılaştı. Korttan 1 saat 35 dakika sonunda 2-0 (6-3, 6-4) galip ayrılan Federer, Avustralya Açık Grand Slam Turnuvası ve Indian Wells Masters'tan sonra Miami Masters'ı da kazandı.

3 BÜYÜK TURNUVADA DA ŞAMPİYON

35 yaşındaki tenisçi, böylece 2017'de oynanan 3 büyük turnuvada da şampiyon oldu.

Burada 11 yıl sonra mutlu sona ulaşan Federer, Masters turnuvalarındaki 26, kariyerindeki 91. tekler şampiyonluğunu elde etti.

Nadal'a karşı oynadığı 37. maçta 14. kez korttan galip ayrılan Federer, İspanyol rakibiyle karşılaştığı 23. finalde 9. galibiyetini aldı.

İLK 5'E GERİ DÖNDÜLER

Haberin Devamı

Miami Masters'ın finalistleri, ATP sıralamasında yeniden ilk 5 sıraya adlarını yazdırmayı başardı. Tenisin efsane isimleri Federer ve Nadal özellikle sakatlık gibi faktörler nedeniyle sıralamada gerilemişti. 

Sezonun ilk Grand Slam'i Avustralya Açık'ın ardından Miami Masters'ta da finalde karşı karşıya gelen Roger Federer ve Rafael Nadal, son dönemde yükselen form grafikleri sayesinde ATP dünya sıralamasındaki yükselişlerini sürdürüyor.

Bugün açıklanan ATP klasmanında, Miami Masters'ta şampiyonluğa ulaşan Federer iki basamak yükselerek 4. sıraya tırmanırken, Nadal da iki basamak tırmanarak dünya 5 numarası oldu.

İlk 3 sıranın değişmediği ATP klasmanının zirvesinde Andy Murray yer alırken, Büyük Britanyalı tenisçiyi sırasıyla Novak Djokovic ve Stan Wawrinka takip ediyor.

INDIAN WELLS'İ DE FEDERER ALMIŞTI

Bu yıl Mart ayında BNP Paribas Indian Wells Tenis Turnuvası'nı da tek erkeklerde dünya sıralamasının 3. basamağındaki Stanislas Wawrinka'yı 2-0 yenen dünya Roger Federer kazanmıştı.

Altı aylık sakatlık sürecinin ardından kortlara döndüğü 2017 sezonuna, Avustralya Açık Grand Slam Turnuvası'nı kazanarak başlayan Federer, müsabakadan 6-4 ve 7-5'lik setlerle galip ayrılmıştı. 

Federer Miamiyi de aldı... Durdurulamıyor

Federer Miamiyi de aldı... Durdurulamıyor

Federer Miamiyi de aldı... Durdurulamıyor

 

Haberin Devamı

İŞTE SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!