Fatma Uruk kimdir, kaç yaşında ve nereli? Dünya rekoru kıran Fatma Uruk'un hayatı ve biyografisi

Güncelleme Tarihi:

Fatma Uruk kimdir, kaç yaşında ve nereli Dünya rekoru kıran Fatma Urukun hayatı ve biyografisi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2020 04:35

Fatma Uruk'un hayatı dünya rekoru kırmasının ardından gündeme geldi. Meksika’da çift palet sabit ağırlıkla dalış yapıp 67 metreyle dünya rekoru kıran Serbest dalışçı Fatma Uruk, aynı zamanda gönüllü olarak sivil toplum kuruluşlarında gençlik projelerinde yer alıyor. Milli serbest dalışçı olan Fatma Uruk Orta Doğu Teknik Üniversitesi İktisat bölümünden mezun oldu. Peki, Fatma Uruk kimdir ve kaç yaşında? İşte, Dünya rekoru kıran Fatma Uruk'un hayatı ve biyografisiyle ilgili merak edilenler.

Haberin Devamı

Fatma Uruk dünya rekoru kırarak gündeme geldi. Serbest dalışçı Fatma Uruk, Meksika’da dünya rekorları için dalışlarına devam ediyor. Uruk, çift palet sabit ağırlıkla dalış yapıp 67 metreyle bir dünya rekoruna daha imza attı. 

FATMA URUK KİMDİR?

Fatma Uruk, 1988 yılında İzmir'de dünyaya geldi. 2006 yılında başladığı Orta Doğu Teknik Üniversitesi İktisat bölümünden 2013 yılında mezun oldu.

Milli serbest dalışçı olan Fatma Uruk, aynı zamanda bunlar dışında, gönüllü olarak sivil toplum kuruluşlarında gençlik projelerinde yer alıyor. Küçük yaşlarda dünya serbest dalış rekortmen Yasemin Dalkılıç'ın belgeselin izledikten sonra bu spora merak sardı.

Kendini hazır hissettiğinde 2008 yılında Türkiye Şampiyonası’na katıldı ve 3. olarak milli takıma seçildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!