Fatih Terim, Galatasaray'ın başında son 10 yılda 33 resmi maça "ceza" yüzünden çıkamadı

Güncelleme Tarihi:

Fatih Terim, Galatasarayın başında son 10 yılda 33 resmi maça ceza yüzünden çıkamadı
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2021 11:35

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'in Süper Lig'de son 10 yılda görev aldığı 7 sezonda cezalardan dolayı toplamda 33 resmi maça çıkamadı.

Haberin Devamı

Süper Lig'de en fazla şampiyonluk yaşayan, Türkiye'ye kulüpler düzeyinde getirilen ilk uluslararası kupanın mimarı olan ve A Milli Futbol Takım ile de önemli başarılar kazanan Fatih Terim'e Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından verilen cezalara bir yenisi daha eklendi. 

Süper Lig'in 31. haftasında Türk Telekom Stadı'nda 4-3 kaybettikleri Çaykur Rizespor müsabakasının ardından PFDK, Terim'e 2 maç men cezası verdi. Bu cezayla tecrübeli teknik adam, son 10 yılda Süper Lig'de görev yaptığı 7. sezonda 35. resmi maçını kaçıracak.

- Ligde 28 maçta yok

Fatih Terim, verilen 33 maçlık cezanın 28'ini Süper Lig'de, 3'ünü Türkiye Kupası'nda, 2'sini ise TFF Süper Kupa maçlarında çekti.

Sarı-kırmızılılar, bu maçların 17'sini kazanırken 10'unda berabere kalıp, 6'sında mağlup oldu. Galatasaray, TFF Süper Kupa'daki 2 maçı kazanırken, Türkiye Kupası'ndaki 3 maçın 2'sinde galip geldi, 1 mücadeleden beraberlikle ayrıldı.

Haberin Devamı

Galatasaray, Terim'in cezalı olduğu 28 lig mücadelesinde ise 13 galibiyet, 9 beraberlik, 6 yenilgi yaşadı. Sarı-kırmızılı ekip, söz konusu süreçte lig müsabakalarında toplamda 36 puan kaybetti.

- 2011-2012 sezonu

Terim, 2011-2012 sezonunda 1 müsabakayı cezası nedeniyle kaçırdı.

Süper Final Şampiyonluk Grubu'nun 4. haftasındaki Trabzonspor müsabakasından sonra 3 maç men cezası verilen Terim'in 2 maçlık cezası ertelendi. Tecrübeli teknik adam, sadece 5. haftadaki Beşiktaş maçında takımının başında yer alamadı.

Türk Telekom Stadı'nda oynanan derbi beraberlikle sonuçlandı.

- 2012-2013 sezonu

Tecrübeli teknik adam, 2012-2013 sezonunda toplamda 12 maç ceza aldı.

Ligin 23. haftasındaki Orduspor maçından sonra 3 maç ceza alan Terim, Eskişehirspor, Gençlerbirliği ve Kayserispor maçına çıkamadı. Fatih Terim'in cezalı olduğu bu süreçte Galatasaray Kayserispor'u yenerken, Eskişehirspor ile berabere kalıp Gençlerbirliği'ne mağlup oldu.

Terim, bu sezondaki ikinci cezasını 28. haftadaki Mersin İdmanyurdu karşılaşmasından sonra gördü. Terim'in bir önceki sezondan ertelenen 2 maçlık cezası da eklenince toplam cezalı maç sayısı 9'a çıktı.

Haberin Devamı

Tecrübeli teknik adamın kulübede olmadığı maçlarda Galatasaray ligde sırasıyla Kardemir Karabükspor, Elazığspor, Gaziantepspor ve Sivasspor'u yendi. Fenerbahçe'ye yenilen sarı-kırmızılılar, Trabzonspor'u mağlup etti.

Fatih Terim'in 9 maçlık cezası bir sonraki sezona sarktı. Galatasaray, 2013-2014 sezonunda TFF Süper Kupa'da Fenerbahçe'yi mağlup ederek kupayı aldı. Ligin ilk haftasında Gaziantepspor'u yenen sarı-kırmızılı takım, Terim'in cezalı olduğu son maçta Bursaspor ile berabere kaldı.

- 2017-2018 sezonunu boş geçti

Galatasaray'ın başına 2017-2018 sezonunda 4. kez geçen Fatih Terim, bu sezonun kalan 18 haftalık bölümünde ceza almadı.

Igor Tudor ile yolların ayrılmasının ardından 17. hafta öncesi göreve gelen tecrübeli teknik direktör, şampiyonluğa ulaştığı sezonun geri kalan bölümünde ceza almasına neden olacak herhangi bir ihlal yapmadı.

- 2018-2019 sezonu

Fatih Terim, 2018-2019 sezonunda PFDK'den toplamda 13 karşılaşma ceza aldı.

Haberin Devamı

Ligin 11. haftasındaki olaylı Fenerbahçe derbisinden sonra 10 maç ceza verilen Terim, ligde 7, Türkiye Kupası'nda ise 3 maçı kaçırdı.
Terim'in yokluğunda Galatasaray Süper Lig'de Kayserispor'u, Sivasspor'u, MKE Ankaragücü'nü yenerken, Konyaspor, Çaykur Rizespor ve Başakşehir ile berabere kaldı, Beşiktaş'a yenildi. Sarı-kırmızılılar, Türkiye Kupası'ndaki 3 müsabakada ise Keçiörengücü ile 2 maçın 1'ini kazanıp diğerinde berabere kaldı, Boluspor ile oynadığı tek maçı ise galip tamamladı.

Sarı-kırmızılı takımın teknik direktörü, bu sezondaki 2. cezasını 33. haftada şampiyonluklarını garantiledikleri Medipol Başakşehir müsabakasının ardından yedi. Üç maç ceza alan Terim, bu sezonun son haftasında kaybettikleri Sivasspor müsabakasında takımıyla sahada yer alamadı.

Haberin Devamı

Fatih Terim'in 2 maçlık cezası ise sonraki sezona sarktı. Terim'in yokluğunda Galatasaray TFF Süper Kupa'da Akhisarspor'u yenerken, ligin ilk haftasında Denizlispor'u mağlup oldu.

Deneyimli çalıştırıcı, cezasını tamamlamasından 2 müsabaka sonra bir kez daha 3 maçla cezalandırıldı. Galatasaray, bu süreçte de Kasımpaşa'yı yenip, Yeni Malatyaspor ve Fenerbahçe ile berabere kaldı.

- 2020-2021 sezonu

67 yaşındaki teknik adam, bu sezon 4 maç ceza aldı.

Fatih Terim, Galatasarayın başında son 10 yılda 33 resmi maça ceza yüzünden çıkamadı

Ligin 13. haftasındaki Fatih Karagümrük müsabakasının ardından 4 müsabakayla cezalandırılan Terim'in yokluğunda sarı-kırmızılı ekip, Göztepe ve Trabzonspor'u yenerken, Fraport TAV Antalyaspor ile berabere kaldı. Galatasaray, İttifak Holding Konyaspor'a ise mağlup oldu.

Haberin Devamı

Terim, son aldığı 2 maçlık cezanın ardından Atakaş Hatayspor ve Fatih Karagümrük maçlarını kaçıracak.

 

250 TL'ye varan "Hoş geldin bonusu" sadece Misli.com'da! Hemen üye ol...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!