En pahalı savunma oyuncusu! Kimleri solladı...

Güncelleme Tarihi:

En pahalı savunma oyuncusu Kimleri solladı...
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2017 11:33

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Liverpool'un 84,5 milyon avroya kadrosuna kattığı ve en pahalı defans oyuncusu unvanını kazanan Virgil van Dijk, Benjamin Mendy, John Stones, Kyle Walker, David Luiz ve Rio Ferdinand gibi pahalı savunmacıları akla getirdi.

Haberin Devamı

Alman internet sitesi "Transfermarkt"ın verilerine göre, Liverpool'un Southampton'dan 84,5 milyon avroya transfer ettiği Hollandalı Virgil van Dijk, futbol dünyasının en pahalı savunma oyuncusu olarak dikkati çekiyor.

En pahalı savunmacılar listesinde Van Dijk'in ardından sıralanan Manchester City'den Benjamin Mendy (57,5 milyon), John Stones (55,6 milyon), Kyle Walker (51 milyon), Chelsea'den David Luiz (49,5 milyon) ve Manchester United'ın eski futbolcusu Rio Ferdinand (46 milyon), bonservis bedeli açısından birçok hücum oyuncusunun bile önünde yer alıyor.

VAN DİJK, MENDY'NİN REKORUNU KIRDI

Virgil van Dijk, 84,5 milyon avroluk transferiyle Benjamin Mendy'nin en pahalı savunma oyuncusu olma rekorunu eline geçirdi.
İskoç ekibi Celtic'teki formu nedeniyle İngiltere'nin Southampton takımına 2015'te gelen 26 yaşındaki stoper, bu sezon sadece 12 maçta forma giydi.

Haberin Devamı

DAVİD LUİZ İÇİN 3 KEZ YÜKSEK BONSERVİS BEDELİ ÖDENDİ

Üç kez yüksek bonservis bedeli ödenerek transfer edilen Brezilyalı David Luiz için bir kerede en fazla parayı kasasından çıkaran takım, Paris Saint-Germain (PSG) oldu.
Fransız ekibi, 2014'te David Luiz'i Chelsea'den transfer etmek için 49,5 milyon avro ödedi.
Chelsea ise takımın değişmez isimleri arasına giren David Luiz için iki kez büyük bonservis bedellerini gözden çıkardı. İngiliz temsilcisi, ilk olarak 2011'de Portekiz ekibi Benfica'dan 25 milyon avroya kadrosuna kattığı David Luiz'i, 2016'da PSG'den 35 milyon avroya geri aldı.
Bu sezon Chelsea formasıyla 13 maça çıkan Brezilyalı futbolcu, iki gol kaydetti.

MANCHESTER CİTY SAVUNMAYA SERVET ÖDEDİ

Manchester City, son yıllarda savunma oyuncularına ödediği yüksek bonservis bedelleriyle dikkati çekti.
Manchester City, 57,5 milyon avroyla en yüksek bonservis bedeli verdiği savunma oyuncusu Mendy'nin yanı sıra Everton'dan kadrosuna kattığı İngiliz futbolcu John Stones için 55,6 milyon avro ödedi.
İki futbolcu için 113,1 milyon avro bonservis bedeli ödeyen Manchester City'nin son yıllarda gerçekleştirdiği Kyle Walker (51 milyon) ve Nicolas Otamendi (44,6 milyon) transferleriyle savunmaya yaptığı yatırım 200 milyon avroyu geçti.

Haberin Devamı

Virgil van Dijk Southampton Liverpool 84,5 milyon
Benjamin Mendy Monaco Manchester City 57,5 milyon
John Stones Everton Manchester City 55,6 milyon
Kyle Walker Tottenham Manchester City 51 milyon
David Luiz Chelsea PSG 49,5 milyon
Rio Ferdinand Leeds United Manchester United 46 milyon
Nicolas Otamendi Valencia Manchester City 44,6 milyon
Leonardo Bonucci Juventus Milan 42 milyon
Thiago Silva Milan PSG 42 milyon
Lilian Thuram Parma Juventus 41,5 milyon

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!