Dyshawn Pierre kimdir nereli kaç yaşında? Hangi takımlarda oynadı?

Güncelleme Tarihi:

Dyshawn Pierre kimdir nereli kaç yaşında Hangi takımlarda oynadı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 2020 17:43

Dyshawn Pierre, Fenerbahçe ile anlaşmasının ardından merakla araştırılan isim olmaya başladı. Kanada Milli Takımı'nda da boy gösteren Dyshawn Pierre, üniversite takımları ile kariyerine merhaba dedi. İleri uçta görev alan Dyshawn Pierre, belirli bir seviyenin üzerine çıkarak kendisini kanıtladı. Peki, Dyshawn Pierre kimdir nereli kaç yaşında? İşte, o isim hakkında merak edilenler

Haberin Devamı

Dyshawn Pierre 17 Kasım 1993 tarihinde Kanada Ontario'da dünyaya geldi. 

Anderson CVI Lisesi ve Dayton Üniversitesi’nin takımlarında forma giydi. Küçük yaşlarda Kevin Pangos ve Andrew Wiggins, Anthony Bennett, Oliver Hanlan isimleriyle birlikte Kanada Milli Takımı’nın formasını giyme şansını da yakaladı.

2016’da NBA Drafti’ne katılan ancak seçilmeyen 1.98 boyundaki ve 104 kilogram ağırlığındaki forvet oyuncusu soluğu Almanya Bundesliga ekiplerinden Löwen Braunschweig’da aldı. Burada geçirdiği tek sezonda 14.9 sayı – 7.9 ribaund – 2.8 asist ortalamalarıyla mücadele eden Pierre, ertesi sezon Serie A gibi daha üst düzey basketbola sahne olan bir ligde Dinamo Sassari’ye transfer oldu.

Bu seviyeye adapte olması çok da zor olmayan Pierre, ilk sezonunda 7.9, ikinci sezonunda 9.1 sayı ortalamalarıyla mücadele ettikten sonra beklenen patlamayı 2019-20 sezonunda yaptı.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz sezon Sassari’yle çıktığı 21 lig maçında 13.8 sayı – 7.0 ribaund – 2.8 asist ortalamalarıyla mücadele eden Dyshawn Pierre, takımının son yıllarda koç Gianmarco Pozzecco yönetiminde kazandığı başarılarda büyük pay sahibiydi.

2018-19 sezonunda İtalya Ligi’nde final oynayan Sassari, aynı sezonda FIBA Europe Cup’ı şampiyon tamamlamıştı. Yarıda kalan geçtiğimiz sezonsa FIBA Şampiyonlar Ligi’nde mücadele ettiler.

Dyshawn Pierre 2020/2021 sezonunda Fenerbahçe formasını terletecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!