Dünyanın en pahalı kalecisi olacak

Güncelleme Tarihi:

Dünyanın en pahalı kalecisi olacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2017 18:15

Pep Guardiola hedefindeki isimleri "kelepir" fiyatlara alamayacağının farkında ve 23 yaşındaki genç eldiveni tarihin en pahalı kalecisi yapmaya hazır.

Haberin Devamı

Goal'ün haberine göre Manchester City, Benfica'lı kaleci Ederson'u gelecek hafta itibariyle tarihin en pahalı eldiveni yapabilir.

Kaynaklarımıza göre City, Benfica'nın Vitoria Guimaraes'e karşı oynanacak Portekiz Kupası finali sonrasında görüşmeleri sonlandırmaya yakın olduğunu doğruladı.

Portekiz basınında çıkan haberler City'nin 23 yaşındaki futbolcu için 40 milyon Euro ödemeye hazır olduğunu söylüyordu ki miktar doğru çıkarsa Juventus'un Parma'ya Gianluigi Buffon için ödediği 35 milyon Euro bu transferin ardından ikinci sırada kalacak.

Benfica kalecinin haklarının % 50'sine sahip, bu sebeple bonservis bedelini olabildiğince yüksek tutup transferden alacağı %50'lik payın olabildiğince büyük olmasını istiyor. City'nin ödeyeceği miktar oyuncunun eski kulübü Rio Ave, kırmızı-beyazlılar ve menajerlik şirketi Gestifute arasında paylaşılacak.

Haberin Devamı

Sonuçta ödenecek miktar rekoru geçsin ya da geçmesin City, Brezilyalı kalecinin dünyanın en iyilerinden biri olacak potansiyelde olduğunu ve Pep Guardiola'nın planlarına uygun özelliklere sahip olduğunu düşünüyor.

MENDES SORUN OLMAYACAK
Bernardo Silva'nın transferinde olduğu gibi Maviler, Ederson'un transferi için son birkaç aydır çalışıyor ve tıpkı Portekizli yıldızın transferinde olduğu gibi taraflar anlaşmaya transfer döneminin başlangıcından bir ay öncesinde olsak dahi oldukça yakın.

Silva'nın City'ye transferini sağlayan Jorge Mendes, Ederson'un da menajeri olarak transferde üçüncü taraflardan kaynaklanabilecek sorunları çözmek için Manchester'da bulunuyor.

Oyuncunun haklarının bir kısmının eski kulübünde ve Mendes'in şirketinde bulunmasının bu sebeple sorun olacağı düşünülmüyor.

50 milyon Euro'luk transfer bedelini Silva için gözden çıkaran City, Ederson için de rekor kırmaktan çekinmeyecek.

Premier Lig'in devi fiyatların sürekli şiştiği transfer piyasasındaki rakamlardan Guardiola'nın da ifade ettiği gibi rahatsız olsa da istediği oyuncular için rekor miktarlar ödemekten kaçınacak durumda değil.

Manchester ekibinin Ederson'dan sonra Tottenham'dan Kyle Walker'ı 35 milyon Euro civarında bir bonservis bedeliyle kadrosuna katacağı düşünülüyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!