Dünya Kupası 2018 ilk maçı bugün saat kaçta oynanacak? Dünya Kupası hangi kanalda canlı yayınlanacak?

Güncelleme Tarihi:

Dünya Kupası 2018 ilk maçı bugün saat kaçta oynanacak Dünya Kupası hangi kanalda canlı yayınlanacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2018 15:33

Dünya Kupası heyecanına çok az bir süre kala spor severler Dünya Kupası ne zaman başlayacak sorusunun cevabını araştırıyorlar. Spor haberlerinin dikkat çeken aramalarında ise Dünya Kupası ilk sırada yer alıyor. Dünya Kupası açılış töreni detayları da belli oldu. Peki Dünya Kupası ne zaman başlayacak, hangi kanalda yayınlanacak? İşte merak edilen tüm bilgiler

Haberin Devamı

Rusya'da yarın başlayacak 2018 FIFA Dünya Kupası'na ev sahipliği yapacak şehirlerden olan başkent Moskova'da futbol coşkusu artıyor. Formaları ve ülke bayrakları ile Moskova sokaklarını dolduran taraftarlar renkli görüntüler oluşturuyor. Moskova'nın tarihi yerlerini dolduran taraftarlar, yaptıkları tezahüratlar ile de sokakları adeta bir karnaval yerine çevirdi.

Futbolseverlerin heyecanla beklediği 2018 FIFA Dünya Kupası, ev sahibi Rusya’nın yarın TSİ 18.00’de Suudi Arabistan ile oynayacağı karşılaşma ile başlayacak. Arjantinli hakem Nestor Pitana’nın yöneteceği açılış maçı Moskova’da bulunan Lujniki Stadyumu’nda oynanacak. Bu yıl 21’incisi düzenlenecek olan turnuva Rusya’nın; Moskova, St. Petersburg, Nijniy Novgorod, Kazan, Yekaterinburg, Samara, Saransk, Volgograd, Rostov-na-Donu, Soçi ve Kaliningrad şehirlerinde gerçekleşecek.

Dünya Kupası karşılaşmaları TRT ekranlarından canlı yayınla yayınlanacak..

Haberin Devamı

SÜPER LİG’DEN 22 OYUNCU

Türkiye A Milli Takımımızın yer almadığı 2018 FIFA Dünya Kupası’nda Süper Lig’de forma giyen 22 futbolcu yer alacak. Turnuvaya en fazla futbolcu gönderen ekip 4’er oyuncuyla Beşiktaş ve Bursaspor olurken, Galatasaray ve Kasımpaşa’dan 3 futbolcu kupada milli takım formasını terletecek. Fenerbahçe, Göztepe, Aytemiz Alanyaspor, Antalyaspor, Trabzonspor, Medipol Başakşehir, Evkur Yeni Malatyaspor ve Kardemir Karabükspor’da 1’er futbolcu ülkesi için mücadele edecek.

SON ŞAMPİYON ALMANYA

Brezilya’da gerçekleşen son turnuva 2014 FIFA Dünya Kupası’nda Arjantin ile finale kalan Almanya, Güney Amerika ekibini uzatmalarda Mario Götze’nin attığı tek golle mağlup ederek turnuvada 4’üncü kupasını kazanarak son şampiyon olmuştu.

Almanya, Dünya Kupası tarihinde 8 kez finale kalarak bu alanda liderliği elinde bulundursa da turnuvanın en çok şampiyon olan takımı ise zafere 5 kez ulaşan Brezilya. Bu yıl katılacak oldukları 2018 FIFA Dünya Kupası ile birlikte Güney Amerika ekibi, tüm Dünya Kupası turnuvalarına katılan tek ülke olma unvanını da korudu.

CÜNEYT ÇAKIR YİNE DÜNYA KUPASI’NDA

Haberin Devamı

2018 FIFA Dünya Kupası’nda görev alacak olan Cüneyt Çakır, son olarak 2014’te Brezilya’da gerçekleşen turnuvada ise Arjantin ile Hollanda arasında oynanan ve Güney Amerika ekibinin penaltılarla 4-2 kazanarak Hollanda’yı elediği yarı final karşılaşmasını yönetmişti. Cüneyt Çakır’ın turnuvada yardımcılıklarını ise Bahattin Duran ve Tarık Ongun yapacak.

DÜNYA KUPASI'NIN AÇILIŞINDA ROBBİE WİLLİAMS SAHNE ALACAK

Rusya'nın ev sahipliğinde 14 Haziran-15 Temmuz'da düzenlenecek 2018 FIFA Dünya Kupası'nın açılış seremonisinde İngiliz şarkıcı Robbie Williams sahneye çıkacak. FIFA'dan yapılan açıklamaya göre 14 Haziran Perşembe günü Rusya ile Suudi Arabistan arasında Moskova'daki Luzhniki Stadı'nda saat 18.00'de oynanacak karşılaşmayla başlayacak turnuva öncesi gerçekleştirilecek açılış seremonisinde, dünyaca ünlü İngiliz şarkıcı Robbie Williams performansını sergileyecek.
Karşılaşmadan yarım saat önce başlayacak seremonide, Brezilyalı eski futbolcu Ronaldo ile Rusya'nın genç sopranolarından Aida Garifullina da yer alacak.

Haberin Devamı

VAR SİSTEMİ UYGULANACAK

Moskova’da 15 Temmuz’da oynanacak olan final karşılaşmasıyla sona erecek olan 2018 FIFA Dünya Kupası’nda ilk kez Video Yardımcı Hakem Sistemi (VAR) kullanılacak. Dünya Kupası karşılaşmalarında VAR’ın karar verme yetkisi olmasa da yanlış futbolcuya kart gösterilmesi, tartışmalı gol pozisyonları, kırmızı kart ve penaltı kararları gibi kritik durumlarda hakeme yardımcı olabilecek.

FUTBOLSEVERLER 64 MAÇ İZLEYECEK

Dünya Kupası’nda mücadele edecek olan 32 ülke 8 grupta 4’er takım olarak yer alırken grup aşamasında 3’er maç yapacaklar. 29 Haziran’a kadar gruplarda toplam 48 maç oynanacak. Son 16 turunda 8, çeyrek finalde 4, yarı finalde 2 maç yapılacak. Dünya kupasının 3’üncülük maçı ve final maçıyla birlikte futbolseverler ekranlardan toplam 64 maç izleme olanağı bulacak.

Haberin Devamı

Rusya'nın ev sahipliğinde 14 Haziran-15 Temmuz'da düzenlenecek 2018 FIFA Dünya Kupası'nda maçlar, 11 farklı şehirdeki 12 statta yapılacak. Dünya Kupası karşılaşmaları, Luzhniki Stadı (Moskova), Spartak Stadı (Moskova), Kaliningrad Stadı (Kaliningrad), Volgograd Arena (Volgograd), Ekaterinburg Arena (Ekaterinburg), Fisht Stadı (Soçi), Kazan Arena (Kazan), Nizhny Novgorod Stadı (Nizhny), Samara Arena (Samara), Rostov Arena (Rostov), Saint Petersburg Stadı (Saint Petersburg), Mordovia Arena'da (Saransk) oynanacak.

DÜNYA KUPASI'NDA EN ÇOK KARŞILAŞAN ÜLKELER 

Kupa tarihinin en çok karşı karşıya gelen ülkeleri Brezilya-İsveç ve Almanya-Arjantin oldu. Brezilya ile İsveç ve Almanya ile Arjantin milli takımları organizasyonda yedişer kez karşılaştı

Dünya Kupası tarihinde en çok karşı karşıya gelen ülke milli takımları Brezilya ile İsveç ve Almanya ile Arjantin oldu. Tüm Dünya Kupası organizasyonlarına katılma başarısı gösteren Brezilya ile kupalarda 11 kez boy gösteren İsveç bugüne dek 7 kez finallerde birbirleriyle karşılaştı. Almanya ile Arjantin de oynadıkları son final maçıyla kupa tarihinde 7. kez karşı karşıya geldi.  "Sambacılar", 7 eşleşmenin 5'inde galip gelirken, 2 mücadele ise berabere sonuçlandı ve İsveç galibiyet yüzü göremedi. Brezilya bu maçlarda 21 gol atarken, kalesinde 8 gol gördü.  İki ekip, 1938, 1950, 1958, 1978, 1990 ve iki kez de 1994 Dünya kupalarında karşılaştı. 1958'de finalde karşılaşan iki ülkenin maçını Brezilya 5-2 kazanarak, şampiyonluğa ulaştı.

ALMANYA-ARJANTİN REKABETİ

Kupa tarihinde 4 kez mutlu sona ulaşan Almanya ile 2 kez şampiyon olan Arjantin, dünyanın en büyük futbol organizasyonunda 7 kez karşılaştı.
Bu eşleşmelerin 4'ünü Almanlar, birini de Arjantin kazanırken, 2 karşılaşma ise berabere sonuçlandı. 2006'da 1-1 berabere sonuçlanan çeyrek final maçını Almanya, penaltılarla 4-2 kazandı.

BATI ALMANYA-YUGOSLAVYA

Brezilya-İsveç ve Almanya-Arjantin'den sonra birbirleriyle Dünya kupalarında en çok karşılaşan ekipler Batı Almanya ile Yugoslavya oldu. İki ülke arasında Dünya Kupası'nda yapılan 6 maçın 4'ünü Batı Almanya, birini de Yugoslavya kazanırken, bir maç da berabere sonuçlandı. Almanlar, bu eşleşmelerde 11 gol atıp, 4 gol yedi.

Haberin Devamı

En popüler Dünya Kupası bahislerini incelemek için buraya tıklayın! 

BAKMADAN GEÇME!