Dries Mertens kimdir? Dries Mertens kaç yaşında ve nereli? İşte Dries Mertens hakkında bilgiler

Güncelleme Tarihi:

Dries Mertens kimdir Dries Mertens kaç yaşında ve nereli İşte Dries Mertens hakkında bilgiler
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2022 19:25

Dries Mertens'in kim olduğuna dair bilgiler başta Galatasaraylı taraftarlar olmak üzere pek çok kişi tarafından merakla araştırılıyor. Oyuncu hakkında araştırma yapan isimler kariyeri ve yaşı gibi bilgilere odaklanıyor. Peki, Dries Mertens kimdir? Dries Mertens kaç yaşında ve nereli?

Haberin Devamı

Kariyerine ülkesinin kulüplerinden Anderlecht'te başlayan Mertens, altyapıda KAA Gent'e transfer oldu. Farklı takımlarda kiralık olarak forma giyen Belçikalı futbolcu, 2007'de Hollanda'nın AGOVV takımına geçti. İşte, Dries Mertens hakkında bilgiler...

Dries Mertens, 6 Mayıs 1987 tarihinde dünyaya geldi. Napoli'de forma giyen Belçikalı millî futbolcu Mertens, Napoli'den önce, Mertens Gent'te ve ardından Eendracht Aalst, Apeldoorn, Utrecht'te ve son olarak PSV'de oynadı.

Hollanda ikinci liginde en önemli futbolculardan birisi oldu ve Apeldoorn'da kaptanı oldu. 2008-2009 sezonundan sonra, Hollanda ikinci ligin'de En Büyük Yetenekli ödülü aldı. 25 Mayıs 2009 tarihinde, Apeldoorn'dan ayrılmak istediğini açıklar açıklamaz Utrecht ile sözleşme imzaladı.

Haberin Devamı

28 Haziran 2011 tarihinde, takım arkadaşı Kevin Strootman ile birlikte PSV'ye transfer oldular ve toplamda PSV kulübü 13 Milyon Euro ödeyeceğini açıkladı. Dries Mertens, 28 Ağustos 2011 tarihinde PSV için ilk hat-trick'i Excelsior'a karşı yaptı. Kariyerinin en verimli şeklinde sezona başladı. PSV sezonun başlarındaki maçta, Roda'yı 7-1 yendi. Mertens maçta 4 gol attı ve 1 penaltı'da dahil olmak üzere.

PSV'de forma girdiği ilk sezonunda, 33 maça çıktı ve 21 gol kaydetti.

16 Haziran 2013 tarihinde, Mertens'in menajeri Soren Lerby Napoli'ye transfer olduğunu açıkladı. Mertens, 9.5 Milyon Euro'ya Napoli'ye transfer oldu ve Rafael Benítez'in Napoli'deki ilk transferi oldu.

1,69 boyundaki Dries Mertens, forvet mevkisinde forma giymektedir. Sağ ayağına hakim oyuncu, zaman zaman sol kanat ve On Numara mevkisinde de forma giymiştir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!