'Direkler ligi'nin şampiyonu Fenerbahçe! Tam 19 kez...

Güncelleme Tarihi:

Direkler liginin şampiyonu Fenerbahçe Tam 19 kez...
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2021 07:00

Bu sezon direklerden dönen toplar, Fenerbahçe’ye 3 puan kaybettirirken, lider Beşiktaş 4 puan kazandı, Galatasaray ve Trabzonspor ise 1’er puan kâra geçti. Sarı lacivertli takımın maçlarında direkler toplam 30 kez gole izin vermedi. Bu rakam Beşiktaş’ta 19, Galatasaray ve Trabzonspor’da ise 14...

Haberin Devamı

Spor Arena / Adil DEMİRÇUBUK - Süper Lig’in 33. haftası ‘direkten dönen şutların en fazla olduğu’ hafta olarak kayıtlara geçti. Oynanan 10 maçın 5’inde toplam 10 şut direklere takılırken, bu şanssızlıktan canı yanan takımlar Fenerbahçe, Trabzonspor ve Gençlerbirliği oldu. Zira üç ekibin de maçları 1-1 bitti ve direkleri geçemedikleri için 2’şer puan kaybettiler.

“Peki, 4 büyükler bu sezon direklere takılan şutlar yüzünden ne kazandı, ne kaybetti? ‘Süper Lig’in genelinde ‘Direkler Ligi’nin şanssız şampiyonu kim?” Bu soruların cevabını bulmak için ligde geride kalan 33 haftada oynanan maçları tek tek araştırdık ve bakın hangi sonuçlarla karşılaştık...

KANARYA'NIN MAÇLARIN 30 ŞUT

Şampiyon adayları içinde direğe en fazla takılan kulüp Fenerbahçe... Sarı lacivertliler tam 19 kez bu şanssızlığı yaşarken, toplam 7 puan kaybetti. Hatay (0-0), Antalya (1-1), Gençlerbirliği (1-2) ve Yeni Malatya (1-1) maçlarında direklerden dönen toplar Fenerbahçe’nin 7 puanına mal oldu. Diğer taraftan rakipleri toplam 11 defa direğe takıldı ve bu nedenle 4 puan yitirdi (Rize 2-1, Sivas 1-1, Trabzon 1-1). Fenerbahçe’nin oynadığı karşılaşmalarda toplam 30 şut direkte patladı. Kazandıklarını ve kaybettiklerini toplayınca 3 puan yitirdiğini görüyoruz.

Haberin Devamı

BEŞİKTAŞ 2 KAYBETTİ, 6 KAZANDI

Ligde 67 puanla liderlik koltuğunda oturan Beşiktaş’ın 11 şutunda top direklere çarparken, rakiplerinde bu rakam 8 oldu. Siyah beyazlılar direkler yüzünden tek puan kaybını 1-1’lik Antalya maçında yaşadı ve 2 puandan oldu. Buna karşın direkler 3 maçta Beşiktaş’ın galibiyete ulaşmasını sağlayıp, 6 puan getirdi. Başakşehir (3-2), Alanya (2-1) ve Gaziantep’in (2-1) şutları direkten dönmeseydi bu karşılaşmalar berabere sona erecek ve Kartal 1’er puanla yetinecekti.

G.SARAY VE TRABZON 1 PUAN KARDA

Galatasaray, 9 maçta 1’er kez direğe takılırken 3 puan kaybetti (Kayseri 1-1, Rize 3-4). Buna karşın sarı kırmızılılar 2 maçta rakiplerinin direklerden dönen şutları sayesinde galip geldi (Sivas 2-1, Gaziantep 2-1). Artıları ve eksileri karşılaştırınca direklerin Galatasaray’a 1 puan kazandırdığı ortaya çıkıyor. Trabzonspor’un direkten dönen şut sayısı 9. Fenerbahçe (0-1) ve Kayseri (1-1) maçlarında direkler, bordo mavililerin 3 puan kaybetmesine yol açtı. Fırtına, 2 karşılaşmada da galibiyeti direklerden dönen toplarla kurtardı (Erzurum 1-0, Rize 2-1). Artıları eksileri toplayınca Trabzonspor 1 puan kârda.

Haberin Devamı

Direkler liginin şampiyonu Fenerbahçe Tam 19 kez...

Direkler liginin şampiyonu Fenerbahçe Tam 19 kez...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!