Galatasaray, İtalyan golcü Paulo Dybala ve kulübü Roma ile görüşmelere başladı

Özgür Koç
09.05.2024 - 13:54 | Son Güncellenme: 09.05.2024 - 14:43

Şampiyonlar Ligi'nde bu sezon yaşadığı hayal kırıklığı gelecek sezon yaşamak istemeyen Galatasaray, transferde Roma'nın yıldızı Paulo Dybala'nın transferi için harekete geçti. İşte detaylar...

Galatasaray, İtalyan golcü Paulo Dybala ve kulübü Roma ile görüşmelere başladı

AJANSSPOR - HABER

Trendyol Süper Lig'de bitime 3 hafta kala Fenerbahçe'nin 6 puan önünde yer alan Galatasaray, şampiyonluk için geri sayıma geçti. Sarı kırmızılılar gelecek sezonun transfer çalışmalarına da başladı.

Devler Ligi için dev kadro kurulacak

Bu sezon özellikle büyük başarı elde etmek hedefiyle girilen Şampiyonlar Ligi'nde yaşanan hayal kırıklığını yeni sezonda yaşamak istemeyen sarı kırmızılılar, Devler Ligi'nde başarıyı getirecek bir kadro kurmak istiyor. Galatasaray bu doğrultuda her pozisyonda birden fazla yıldızın yer aldığı bir kadroyu oluşturmak için kolları sıvadı.

10 numaraya 10 numara yıldız

Mertens'in 37 yaşında olmasını göz önünde bulunduran Galatasaray yönetimi, Arjantinli 10 numara Paulo Dybala için atağa kalktı.

Gelecek sezon için flaş bir isme sarı kırmızılı formayı giydirmek isteyen Galatasaray yönetimi şampiyonluk hediyesi olarak Arjantinli süper yıldız Paulo Dybala'yı gündemine aldı.

Paulo Dybala bombası

Sabah'ın haberine göre; şampiyonluk için gün sayan Galatasaray'da yönetim Serie A ekibi Roma'nın 30 yaşındaki yıldızı Paulo Dybala'nın transferi için harekete geçti.

Görüşmeler başladı

Haberin detayında, Galatasaray'ın hem Roma ile hem de Arjantinli yıldızın menajeriyle görüşüp nabız yokladığı kaydedilirken sarı kırmızılıların 30 yaşındaki hücum oyuncusunu kadrosuna katmak için her türlü fedakarlığı yapmaya kararlı olduğu belirtildi. 

26 gole direkt katkı yaptı

1.77 boyundaki sol ayaklı Arjantinli futbolcu bu sezon Roma formasıyla 37 maça çıkarken 16 kez fileleri havalandırdı. Dybala 10 kez de arkadaşlarına gol pası verdi.

Juventus formasıyla 12 kupa kazandı

Futbola Arjantin'de Instituto altyapısında başlayan Paulo Dybala, 2012'de 11.90 milyon Euro karşılığında İtalyan ekibi Palermo'ya transfer oldu. 2015'te bu kez 41 milyon Euro karşılığında Juventus'a imza atan Arjantinli yıldız, siyah beyazlı ekipte 5'i lig olmak üzere toplamda 12 kupa kazandı. 

Güncel piyasa değeri 25 milyon Euro

30 yaşındaki sol ayak, 2022 ylında ise bedelsiz olarak Serie A'nın bir başka ekibi Roma'nın yolunu tuttu. Kulübüyle 1 yıl daha sözleşmesi bulunan yıldız futbolcunun güncel piyasa değeri ise 25 milyon Euro.

Dünya Kupası şampiyonluğu yaşadı

Arjantin Milli Takımı'nın formasını da 38 kez terleten Dybala, 2022'de Dünya Kupası şampiyonu oldu. Yıldız oyuncu milli formayla 3 gol ve 7 asist kaydetti.

Senin için hazırladığımız haberler