Danimarka-Belçika maçında Christian Eriksen için oyun durdu! 2 takımdan alkış

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2021 19:34

EURO 2020'de Danimarka-Belçika maçının 10. dakikasında top dışarı atıldı ve 2 takım oyuncuları da 1 dakikada boyunca Eriksen'i alkışladı.

Haberin Devamı

EURO 2020 B Grubu'nun ikinci hafta maçında duygusal anlar yaşandı. Danimarka - Belçika karşılaşmanın 10. dakikasında top dışarı atıldı, tribünler ve oyuncular Christian Eriksen'i alkışladı.

Parken Stadyumu'ndaki taraftarlar, Eriksen için tezahüratlarda bulunurken mücadelenin hakemi Björn Kuipers de 1 dakika boyunca alkış tuttu. Tribünlerde Christian Eriksen için çok sayıda destek pankartları açıldı.

Danimarka-Belçika maçında Christian Eriksen için oyun durdu 2 takımdan alkış

BELÇİKA'DAN İMZALI FORMA

Ayrıca Belçika milli takımı, Christian Eriksen için hazırlanan ve tüm takım tarafından imzalanan formayı kaptan Simon Kjaer'e verdi.

MAÇTAN SONRA OYUNCULAR KONUŞTU

Gole sevinmeme sebebini Danimarka taraftarına duyduğu saygı olduğunu vurgulayan De Bruyne, "Christian Eriksen'in yaşadıklarından sonra Danimarkalılar'ın önünde sevinmek bana doğru gelmedi. Onlara saygımdan ötürü sevinemezdim. Bana göre bu ahlaki olmazdı." dedi.

Haberin Devamı

LUKAKU: FUTBOL OYNAMAK ÇOK ZORDU

Romelu Lukaku ise "Danimarka halkı bugün harika bir karakter gösterdi. Daha iyi bir sonucu hak etmişlerdi aslında. Teknik direktörlerine, yaptıkları için saygı duyduğumu söyledim. Eriksen'in hayatını kurtardıkları için tüm Danimarka takımına minnettarım. İlk yarıda duygularımı bastırmak zorunda kaldım, ağlamamak için kendimi zor tuttum. Futbol oynamak çok zordu. Devrede kendime gelebildim ve sonrasında futbola odaklanabildim" şeklinde konuştu.

NE YAŞANMIŞTI?

Turnuvadaki ikinci maçında Finlandiya ile karşılaşan Danimarka'nın dünyaca ünlü futbolcusu Christian Eriksen, maçın 42. dakikasında fenalaşarak bir anda yere yığılmıştı.

Sağlık görevlileri, yerde hareketsiz yatan Eriksen'in kalbinin durduğunu tespit ederek kalp masajı yapmışlardı. Yapılan müdahalenin ardından bilinci açılan Christian Eriksen, sonraki günlerde sağlığına kavuştuğu açıklanmıştı.

Danimarka-Belçika maçında Christian Eriksen için oyun durdu 2 takımdan alkış

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!