Colin Kazım Richards: Türk olmaktan her zaman gurur duydum!

Güncelleme Tarihi:

Colin Kazım Richards: Türk olmaktan her zaman gurur duydum
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2021 15:30

İngiltere'de ırkçılığa maruz kalan Colin Kazım Richards, "Türk olmaktan ve Ay Yıldızlı bayrağımdan her zaman gurur duydum ve duymaya da devam edeceğim..." dedi.

Haberin Devamı

Championship ekiplerinden Derby County forması giyen Colin Kazım Richards, Nottingham Forest maçı sonrası uğradığı ırkçı saldırıların ardından sessizliğini bozdu.

Milli Takımlar resmi Twitter hesabından yapılan "Toplamda 43 defa Millî formamızı giyen Kazım Kazım'a yapılan ırkçı saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Yanındayız." paylaşımını alıntılayan deneyimli futbolcu, "Türk olmaktan ve Ay Yıldızlı bayrağımdan her zaman gurur duydum ve duymaya da devam edeceğim..." ifadeerini kullandı.

Colin Kazım Richards: Türk olmaktan her zaman gurur duydum

Bakan Kasapoğlu'ndan ırkçı saldırıya maruz kalan Kazım Kazım'a destek mesajı

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, İngiltere'de Championship takımlarından Derby County'de forma giyen ve sosyal medya platformlarında ırkçı saldırıya maruz kalan Kazım Kazım için destek mesajı yayımladı.

Bakan Kasapoğlu sosyal medya hesabından, bir dönem Fenerbahçe ve Galatasaray forması da giyen milli futbolcunun "Türk olmaktan ve Ay Yıldızlı bayrağımdan her zaman gurur duydum ve duymaya da devam edeceğim." mesajıyla birlikte "Irkçılığın karşısında, @ColinKazim'ın yanındayız! #NoToRacism" ifadesini kullanarak paylaşım yaptı.

NE OLMUŞTU?

Haberin Devamı

Büyük bir yerel derbi olan maç sonrası sosyal medya üzerinden Colin Kazım’a hem siyahi hem de Türk olduğu için ırkçı saldırılarda bulunulmuştu.

Deneyimli futbolcuya, siyahiler ve Pakistanlılar için çok kötü bir tabir olan Paki ifadeleri kullanılmıştı. Bu durum kısa sürede büyük bir sorun haline gelmiş ve televizyon kanallarında da büyük bir habere dönüşmüştü.

Colin Kazım Richards, durumdan çok etkilenen çocuklarının neden diye sorması ve bu durumu açıklayamamasından dolayı son derece üzgün.

Yaşananların ardından başta Derby Kulübü ve takım arkadaşları olmak üzere pek çok kesim Colin Kazım Richards'a destek mesajları gönderdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!