Çirkin saldırı!

Güncelleme Tarihi:

Çirkin saldırı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2018 23:56

Galatasaray-Medipol Başakşehir maçı sonrası Spor Arena muhabirlerinden Tarık Demir, Türk Telekom Stadyumu’ndaki güvenlik görevlilerinin çirkin muamelesi ve saldırılarına maruz kaldı.

Haberin Devamı

İşte Tarık Demir’in ağzından, o anlarda yaşananlar:

- Bir grup Galatasaraylı taraftar, takım otobüsünün çıkış yaptığı alana doğru gelip tezahürat yapmak istedi. Kapıdaki güvenlik görevlileri onları bir şekilde engelledi. Bu esnada karmaşa ve itiş-kakış yaşandı. Bir anda sesler ve tansiyon yükseldi. Yine bu sırada ben, olayları videoya almaya başladım. Taraftarlardan biriyle de konuşmaya başladık.

“SEN KİMSİN? BİZİ Mİ YAKACAKSIN!?”

- Bu video çekilirken bir taraftar, 500 kilometre uzaktan gelip böyle bir muameleye maruz kaldığı için çok üzgün olduğunu dile getirdi. Tam bu sırada güvenlik görevlilerinin şefi olduğunu belirten Eyüp Ocak  bana doğru ilerledi ve telefonu elimden aldı. Telefonu geri almak istediğimde, diğer bir güvenlik görevlisi beni engelledi. Bana çok sert bir şekilde, “Sen kimsin, burada ne işin var? Bizi mi yakacaksın, sil o görüntüleri çabuk” şeklinde ifadeler kullandı.

Haberin Devamı

“FOTOĞRAFTAKİ SEN DEĞİLSİN!”

- Telefonu tekrar bana verip, görüntüleri silmem konusunda sert şekilde telkinde bulundular. Görüntüleri sildirdiler, silinenleri açıp oradan sildiğim görüntüleri de sildiler. Bu sırada sakin tavrımı koruyup, “Olayın ne olduğunu anlatın, doğrusunu yazayım” dediğimde, “Git işine kardeşim” tarzı bir tavırla karşılaştım. Benden kimliklerimi aldıktan sonra fotoğrafıma bakıp, “Bu sen değilsin, muhabirsen burada ne işin var” deyip sert tavırlarla beni oradan uzaklaştırmaya çabadılar.

GÖRÜNTÜLERİ SİLENE KADAR BIRAKMADILAR

- Görüntüleri sildirene kadar üzerime üşüşüp, hepsi beni kendi aralarına aldı. Görüntüler silindikten sonra telefonu verip, beni de bıraktılar. Adını daha sonra öğrendiğim Güvenlik Amiri Eyüp Ocak, “Olayların doğrusunu anlatın” dediğimde, arkasını dönüp benimle muhatap olmadı ve “Konuşmayacağım” dedi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!