Son dakika: Hatay ve Hatayspor yeni stadına kavuştu! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli mesajlar...

Güncelleme Tarihi:

Son dakika: Hatay ve Hatayspor yeni stadına kavuştu Cumhurbaşkanı Erdoğandan önemli mesajlar...
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2021 15:42

Atakaş Hatayspor'un iç saha maçlarını oynayacağı 26 bin 600 seyirci kapasiteli yeni stadyumu açıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan stadyumun açılış töreninde önemli mesajlar verdi.

Haberin Devamı

Spor Toto Süper Lig ekibi Atakaş Hatayspor'un iç saha maçlarını oynayacağı 26 bin 600 seyirci kapasiteli yeni stadyumu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun katıldığı törenle açıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Hatay'daki açılış töreninde yaptığı açıklamalar şu şekilde:

Sizlerle uzun bir aradan sonra buluştuğumuz bu anlamlı günde en kalbi duygularımla selamlıyorum. Akdeniz'in incisi, tarihin, kültürün şehri Hatay'ın her bir ilçesindeki, mahallesindeki kardeşlerime selam ve sevgilerimi gönderiyorum. Kardeşlerim, bugün gördüğünüz gibi birçok açılışları yapacağız. Başta Hatay Şehir Stadı'mız olmak üzere barajlarla, birçok spor tesisleriyle inşallah Hatayımızı çok farklı bir hale getirmenin adımlarını atıyoruz. Ben bu arada Türkmeni, Kürdü, Arabıyla Hatayımızın hoşgörü atmosferi içerisinde bulunduğu için sizleri bu anlamda da selamlıyorum.

Haberin Devamı

"BİR OLACAĞIZ, DİRİ OLACAĞIZ, KARDEŞ OLACAĞIZ!

Hep şunu söyledik. Bir olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız, dedik. Bu kardeşliğimiz hamdolsun bizi bugünlere getirdi. Önümüzde daha iyi günler var. Bunu sizlerle gerçekleştireceğiz. Ben sizlere inanıyorum. 2023'e hazır mıyız? 2023 inşallah Hatay'da bir değişim, bir dönüşüm yılı olacak mı? Sizin bu haykırışlarınız bunu gösteriyor.

"ÇAKILI ÇİVİ YOK..."

Gelirken yine gördüm, çakılı bir çivi yok. Bıraktığımız gibi kalmış Hatay. İşte arkamda 26 bin 600 kişi kapasiteli Hatay Şehir Stadı. Biz eserlerimizle konuşuyoruz. Onlar ise laf ederler. Unutmayın, eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri. Biz eserlerimizle konuşuyoruz. Burada da Hatay Kapalı Spor Salonu var. Kısa zamanda inşallah onu da bitireceğiz. Hatay'ın gençliğine ne layıksa onu yapacağız.

"SU SIKINTISINI ÇÖZME NOKTASINA GELİYORUZ"

Bir şey sorayım; şu havalimanını kim yaptı? Havalimanından buraya kadar bütün yolları kim yaptı? Diğerlerinin burada yaptığı yolları var mı? Bizim işimiz gücümüz bu. Amik Ovası sürekli taşkınlar altındaydı. Elhamdulillah bunu da kurtardık. İnşallah yeni barajlarla, kapalı su dağıtım sistemleriyle beraber su sıkıntısını da tamamıyla çözme noktasına geliyoruz.

Haberin Devamı

"STADIMIZIN ŞEHRİMİZE HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUM"

Unutmayın! Bu ülkede Hatay nasıl ki işgalin acısını, özgürlüğün tadını, vatan hasretinin ne demek olduğunu çok iyi bilir. Biz de bunu çok iyi bilen Hatay'a hizmet etmenin ne demek olduğunu çok iyi biliriz. Yapacağımız çok şey var. Önünde bulunduğumuz Hatay Stadyumu farklı statlarımızdan biri oldu. 26 bin 600 seyirci kapasitesiyle TOKİ tarafından inşa edilen stadımızın Hataysporumuzun coşkusuyla şenleneceğine inanıyorum. Stadımızın şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.

STADYUMUN KAPASİTESİ KAÇ KİŞİ?

Atakaş Hatayspor'un iç saha maçlarına ev sahipliği yapacak 26 bin 600 kapasiteye sahip. 24 adet loca da bulunuyor. Zemini doğal çim olacak yeni stat bin 500 araçlık otopark alanına da sahip olacak.

Haberin Devamı

STADYUMUN MALİYETİ NE KADAR?

25 bin kişilik stadyum, 142 milyon 900 bin liraya mal oldu. Sadece futbol değil basketbol, voleybol ve tenis başta olmak üzere her branşa hizmet etmesi planlanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!