Son Dakika: Burak Yılmaz böyle geldi, kral oldu! TFF'nin hamlesiyle ikna oldular...

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2021 07:31

TFF, Fransa Profesyonel Futbolcular Birliği’ni ikna etti, kral geceye damga vurdu. AB üyesi olmayan ülke oyuncularının milli takımlara gönderilmemesi kararı sonrası Burak ile birlikte Yusuf, Zeki ve Umut’un da gelememe riski vardı. TFF yoğun temaslar sonrası Fransız yetkilileri ikna etti, 4 oyuncu da 11’de sahaya çıktı Burak hat-trick’le şov yaptı.

Haberin Devamı

Spor Arena Detay - A Milli Takımımız’ın aday kadrosu açıklandığı takıma katılıp katılmayacağı belirsizliğini koruyan Burak Yılmaz, Türkiye Futbol Federasyonu’nun yoğun çabaları sonrasında Hollanda karşısında sahadaki yerini alırken attığı 3 golle gecenin yıldızı oldu.

Millilerin teknik patronu Şenol Güneş Hollanda, Norveç ve Letonya ile oynayacağı maçların aday kadrosuna Burak’la birlikte Lille’den Yusuf Yazıcı, Zeki Çelik ile Fransa 2. Ligi’nde La Havre forması giyen Umut Meraş’ı da davet etti.

Ancak Ligue 1 ve Ligue 2 ekipleri geçen hafta toplanarak Avrupa Birliği üyesi olmayan ülke oyuncularının milli takımlara gönderilmemesi kararı aldı.

Güneş 4 oyuncuya da 11’de görev verdi

İşte bu kararın ardından başkan Nihat Özdemir ve TFF yetkilileri hummalı bir görüşme trafiği başlattı. Fransa Ulusal Profesyonel Futbolcular Birliği, ve Fransa Futbol Federasyonu ile yapılan görüşmelerde bu oyuncuların özel uçakla getirilip, aynı şekilde döndürüleceği ve gerekli tüm tedbirlerin alınacağı garantisi verilerek izin aldı. TFF 1. Başkan Vekili Servet Yardımcı da UEFA ile temasa geçerek konunun çözümünü hızlandırdı. Maçtan önceki gün özel uçakla Fransa’dan Türkiye’ye getirilen Burak, Yusuf, Zeki ve Umut dün Şenol Güneş tarafından ilk 11’de sahaya sürüldü. Burak Yılmaz 3 golle hat-trick yaparken Hollanda zaferinde başroldeydi. Umut da Hakan’ın golünde asist yapan isimdi.

Haberin Devamı

250 TL'ye varan "Hoş geldin bonusu" sadece Misli.com'da! Hemen üye ol...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!