Bundesliga’da düğüm çözülemedi

Güncelleme Tarihi:

Bundesliga’da düğüm çözülemedi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2017 13:12

Bundesliga’nın 30’uncu haftasında alınan sonuçlar, ligde kimin şampiyon olacağı, kimin düşeceği ya da hangi takımların Avrupa kupalarına katılacağı düğümünü çözmeye yetmedi.

Haberin Devamı

BUNDESLIGA’da bu hafta ligin alt sıralarındaki Mainz’ı konuk eden lider Bayern Münih, sahadan beklemediği bir sonuçla çıktı. Mainz’la 2-2 berabere kalarak kendi evinde 1 puan alan Bayern, ikisi Şampiyonlar Ligi ikisi de lig maçı olmak üzere çıktığı son dört maçı kazanamadı. Lider, puanını 70’e çıkarırken, ligde kalma mücadelesi veren Mainz ise aldığı bir puana sevindi. Karşılaşmada golleri Krkiç, Robben, Brosinski ve Thiago attı.

Bundesliga’da düğüm çözülemedi

GOL DUELLOSUNU DORTMUND KAZANDI

Şampiyonlar Ligi’ne veda eden Dortmund ise ligde aldığı galibiyetle teselli buldu. Mönchengladbach’la deplasmanda oynanan maçı 3-2 kazanan Dortmund, gelecek sezon devler ligine direkt katılma yolunda da önemli bir avantaj elde etti. 10’uncu dakikada Reus’un penaltı golüyle 1-0 öne geçen Dortmund, 43’üncü dakikada beraberlik golünü yedi. 48’inci dakikada Schmelzer’in kendi kalesine attığı golle 2-1 yenik duruma düşen sarı siyahlı ekip, 59’da Aubameyang’la beraberliği, 87’de ise Guerreiro’nun golüyle 3 puanı kaptı. Puanını 56’ya çıkaran Dortmund, üçüncü sıraya yükseldi. Maça ilk 11’de başlayan Nuri Şahin, 22’inci dakikada oyundan çıktı. Emre Mor ise son üç dakikada oyuna dahil oldu.

Haberin Devamı

DARMSTADT ŞEYTANIN BACAĞINI KIRDI

Hertha, rakibi Wolfsburg’un sayısız gol fırsatından yararlanamadığı maçı 1-0 kazandı. Böylece Avrupa Ligi’ne katılma şansını da sürdürdü. Ligde 17’nci sırada yer alan İngolstadt konuk ettiği Werder Bremen karşısında iki kez öne geçmesine rağmen sahadan 4-2 yenik ayrıldı. Böylece ligde kalma umudunu da azaltmış oldu. Augsburg ise deplasmanda 1-0 öne geçtiği maçta Frankfurt’a 3-1 kaybetti. Haftanın en sürpriz sonucunu alan takımlardan biri de Darmstadt oldu. Bu sezon deplasmanda hiç puan alamayan lig sonuncusu Darmstadt, Hamburg’u deplasmanda 2-1 yenerek şeytanın bacağını kırdı. Bu sonuçla matematiksel de olsa ligde kalma umudunu sürdüren Darmstadt’ın ilk golünü kaptan Aytaç Sulu attı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!