Bryant’a göre Lebron’un gelişi Lakers’da yıldız yaratacak

Güncelleme Tarihi:

Bryant’a göre Lebron’un gelişi Lakers’da yıldız yaratacak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 2018 09:38

LeBron James’in Los Angeles Lakers’a gidişi sonrası herkes NBA’in bir başka yıldızının onu izlemesini bekliyordu. Kobe Bryant’a göre LeBron’un gelişi yıldız getirmeden önce yeni yıldızların doğmasını sağlayacak.

Haberin Devamı

Kobe Bryant emekli olduğundan bu yana ilk kez LeBron James’in gelişiyle Los Angeles Lakers‘ın gerçek bir süperstarı oldu.

Lakers ve James’in imzaladığı dört yıllık maksimum kontrat sonrasında bir başka süperstar kadroya eklenmese de takımın potansiyeli fazlasıyla yüksek.

Tabii bunun sebebi Lakers’ın kadrosunda hali hazırda bulunan umut verici ve potansiyelli genç isimler. Brandon Ingram, Kyle Kuzma, Lonzo Ball ve Josh Hart; 2017/18 sezonunda gelecekte çok daha önemli isimler olabileceklerini oynadıkları oyunla gösterdiler.

Tam da bu nedenle Lakers efsanesi Bryant katıldığı Doug Gottlieb Show adlı programda LeBron’un en çok takımın genç oyuncularına faydalı olacağını iddia etti:

“Bence LeBron’un gelişiyle ilgili en harika şey daha genç isimlerin gelişimini hızlandıracak olması. Zaten çok geliştiler ama şimdi baskı altında, göz önünde olacaklar. Elmaslar baskı altında parlar. Bu durumda Lonzo’nun sorumluluk alması gerekecek, Kuzma daha çok öne çıkacak. Genç oyuncuların öne çıkıp zorluklar karşısında ayağa kalkması gerekecek ve böylece normalde olacağından çok daha hızlı şekilde potansiyellerine ulaşacaklar.”

Haberin Devamı

Bir şey kesin: Genç oyuncular büyük maçlarda, özellikle de playoff’larda çok daha fazla tecrübe kazanır ve bunun başka bir şeyle telafisi mümkün değil. Bryant’ın da dediği gibi elmaslar baskı altında ortaya çıkar ve Ball, Kuzma ve Ingram gibi isimler gelecek sezon kariyerlerinde hiç görmedikleri bir stres altında oynayacaklar.

Tabii ki hala değişebilecek çok şey var ve sayılan oyunculardan bazıları büyük maçların vakti geldiğinde Lakers’da bile olmayabilir. Ama sahada kim olacaksa James’in parkedeki varlığı gelişimini hızlandıracaktır ya da en azından şöyle diyelim: Artık zaten hızlanmak zorunda. (Eurohoops)

En popüler basketbol bahislerini incelemek için buraya tıklayın!

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!