Beşiktaş'ın muhtemel 11'i belli oldu! İki oyuncu dönüyor...

Güncelleme Tarihi:

Beşiktaşın muhtemel 11i belli oldu İki oyuncu dönüyor...
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2019 10:38

Beşiktaş, Süper Lig'in 24. haftasında yarın deplasmanda İstikbal Mobilya Kayserispor'a konuk olacak.

Haberin Devamı

Kayseri Kadir Has Stadı'nda saat 16:00'da başlayacak mücadeleyi Suat Arslanboğa yönetecek. Arslanboğa'nın yardımcılıklarını Serkan Ok ve İsmail Şencan yaparken, Serkan Çınar dördüncü hakem olacak.

Hafta moralsiz geçti
Beşiktaş, Kayserispor karşılaşmasına oldukça moralsiz ve bir çok tartışmanın gölgesinde hazırlandı. 3-0'dan 3-3'gelen Fenerbahçe derbisi hala konuşulurken, bu kez de Şenol Güneş'in A Milli Futbol Takımı'nın başına getirildiğinin resmi olarak açıklanması, siyah beyazlıları bir anda başka bir gündeme sokup Kayserispor maçını neredeyse unutturmuş vaziyette. Yaklaşık bir aydır gündemde olan Şenol Güneş-Milli Takım görüşmeleri, Güneş ve yönetim tarafından net olarak açıklanmasa da en sonunda resmileşince bu kez de 'sezon sonuna kadar ne olacak' tartışmaları maçın önüne geçti. Her ne kadar yönetim; dün akşam yaptığı açıklamayla, Şenol Güneş'in sezon sonuna kadar devam edeceğini söylese de, ligin kalan maçları bir çok tartışmaya açık vaziyette. Çünkü, camia içinde Şenol Güneş'in hemen bırakmasını isteyenler olduğu gibi, sezon sonunda güzel bir ayrılığın yaşanmasını isteyenler de az değil.

Haberin Devamı

Beşiktaşlı futbolcular ise tüm bu gelişmelerin ışığında Kayserispor'u yenerek moral bulmak istiyor.

Ljajic ve Quaresma yeniden 11'de
Siyah beyazlı takımda Gökhan Gönül sakatlığı, Necip Uysal ise sarı kart cezasından dolayı Kayserispor'a karşı forma giyemezken, cezası biten Adem Ljajic takıma geri dönecek.

Fenerbahçe maçında ilk yarıda iyi oynamasına rağmen, ikinci devrede fiziki olarak oyundan düştüğü gözlenen Kagawa'dan son 30 dakika faydalanmayı düşünen Şenol Güneş, Ljajic'i yeniden onbire yazacak. Tecrübeli teknik adam ayrıca, Lens'in yerine de Quaresma'yı yeniden sahaya sürecek. Sakatlığı bulunan ve Kayserispor maçında riske edilmesi beklenmeyen Gökhan Gönül'ün yerine ise iki alternatif bulunuyor. Bunlardan ilki, Dorukhan'ın sağ beke geçmesi ve orta sahanın Atiba-Medel'den kurulması. İkinci alternatif ise Adriano'nun sağ beke geçerek sol bekte Caner Erkin'in oynaması olacak.

Haberin Devamı

Defans ve hücum hattında başka bir değişiklik yapması beklenmeyen Güneş'in, Kayserispor karşısına çıkartması muhtemel onbir şu şekilde:

Karius-Adriano-Vida-Mirin-Caner-Atiba-Dorukhan-Quaresma-Ljajic-Güven-Burak

CEZA SINIRINDA İKİ FUTBOLCU
Beşiktaş'ta iki isim Kayserispor karşısına 3 sarı kartla ceza sınırında çıkacak.

Üçer sarı kartı bulunan Dorukhan ve Medel, teknik direktör Şenol Güneş'in Kayserispor'a karşı görev vermesi ve sarı kart görmeleri durumunda 25. haftada iç sahada oynanacak Atiker Konyaspor karşısında takımını yalnız bırakacak.

Beşiktaş ile Kayserispor 46. randevuda

İki takım arasında 1973-1974 sezonundan bu yana yapılan 45 maçta Beşiktaş 26, Kayserispor 11 galibiyet aldı, 8 müsabaka da berabere sonuçlandı.

Haberin Devamı

Rekabetteki son 9 maçı kaybetmeyen, 7'sini kazanıp, 2'sinde berabere kalan siyah-beyazlıların toplam 70 golüne, sarı-kırmızılılar 42 golle karşılık verdi.

Sezonun ilk yarısında İstanbul'da yapılan karşılaşmayı Beşiktaş 2-0 kazandı.

Kayseri'deki maçlar

Beşiktaş ile Kayserispor arasında Kayseri'de yapılan maçlarda ev sahibi ekibin galibiyet sayısında bir farkla üstünlüğü bulunuyor.

Kayseri'de ev sahibi ekip 9, Beşiktaş 8 galibiyet elde ederken, 5 karşılaşma da berabere sonuçlandı.
Rekabette deplasmandaki son 4 maçı yitirmeyen, 3'ünü kazanan siyah-beyazlıların 21 golüne, Kayserispor 26 golle yanıt verdi.

Geçen sezon Kayseri'deki müsabaka 1-1 tamamlandı.

Haberin Devamı

En farklı skorlu galibiyetler

Beşiktaş, 2015-2016 sezonunda rakibini İstanbul'da 4-0 yenerek, rekabetteki en farklı skorlu sonucu elde etti.

Kayserispor ise 2006-2007 sezonunda Kayseri'deki müsabakayı 3-0 kazandı.
Bu arada, 2010-2011 sezonunda İstanbul'da Beşiktaş'ın 4-2'lik galibiyetiyle biten maçta atılan 6 gol, iki takım arasında en gollü karşılaşma oldu.

Günün en popüler iddaa tercihlerini incelemek için buraya tıklayın!

 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!