"Bende öyle bir para yok"

Güncelleme Tarihi:

Bende öyle bir para yok
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2019 08:30

Ali Koç ile bir gazeteci arasında ilginç diyalog...

Haberin Devamı

F.Bahçe Başkanı, “Siz bu kampanyaya 7 haneli bir rakamla katkıda bulunacak mısınız?” diye soran gazeteciye, “Bende öyle bir para yok. Yapabileceğimi yaptım. Benim değil, bizim ne yapacağımız önemli” cevabını verdi.

ALİ Koç’un, spor müdürleriyle yaptığı yemekli toplantıda bir gazeteci ile arasında ilginç bir diyalog yaşandı:

- Gazeteci: Siz bu kampanyaya 7 haneli bir rakamla katkıda bulunacak mısınız?

- Ali Koç: 7 haneli rakam ne kadar yapıyor?

- Gazeteci: Milyon TL.

- Ali Koç: Bende öyle bir para yok. Ben yapabileceğimi yaptım. Benim ne yaptığım değil, bizim ne yapacağımız önemli. Koç, bu sözleriyle göreve geldikleri günden bu yana kulübe 140 milyon dolar kaynak sağlamalarına gönderme yapıp, “Artık sıra taraftarda” mesajını verdi.

TARAFTAR ENDiŞELi

Haberin Devamı

Ali Koç’un Fenerbahçe Başkanı seçilmesiyle taraftarlarda oluşan ‘Koç gelecek Fenerbahçe uçacak’ beklentisi, 4 Nisan’da başlayacak kampanya ile birlikte, ‘Ya hedeflerimize ulaşamazsak, yoksa batıyor muyuz?’ endişesine yol açtı. Fenerbahçe Kulübü, kampanyadan beklediği parayı toplayamazsa Avrupa kupalarına katılma hakkını kaybedecek. Böyle bir durumda kulüp çok önemli bir gelirden mahrum kalacak ve şampiyonluk beklentileri hayal olacak. Bu bağlamda Koç’a yönelik eleştiriler şöyle sıralanıyor:

1- ) MALiYETLER GiZLi 

ALİ Koç göreve geldiği ilk gün ‘şeffaflık’ sözü verdi ancak kendisinin aldığı Slimani ve Ayew dahil yeni transferlerin maliyetlerini kimse bilmiyor. Halen kadro dışı olan Slimani’nin 4.2 milyon Euro, Benzia’nın ise 3 milyon Euro aldığı ileri sürülüyor. Koç, ‘Kiralama maliyeti yok’ dese de, Ayew’in de yılda 5 milyon Euro aldığı belirtiliyor.

2- GENÇLER KAYBOLDU 

KOÇ’un genç futbolcularla ilgili verdiği sözler de gerçekleşmedi. Ferdi Kadıoğlu ve Berke Özer forma şansı bulamazken, Barış Alıcı da Yeni Malatyaspor’a kiralandı.

3- ) PARALAR ÇÖPE GiTTi 

AZİZ Yıldırım döneminde transfer edilen Fernandao, Josef de Souza Souza ve Giuliano’yu toplam 25 milyon Euro’ya Suudi Arabistan kulüplerine satan Ali Koç, bu geliri de kötü kullandı. Bu paraların tamamı bu sezon yapılan yanlış transfer politikasında çöpe gitti.

Haberin Devamı

4-  iSTiKRAR NEREDE?

TEKNİK direktör seçimlerinde yapılan yanlışlar Fenerbahçe’nin milyonlarca Euro’suna mal oldu. Sezon başında getirdiği Hollanda hoca Phillip Cocu ile uzun süreli çalışma sözü veren Ali Koç, buna rağmen birkaç ay sonra onu gönderip Erwin Koeman ile şansını denedi. Ancak bu da olmayınca, taraftarın da baskısıyla Ersun Yanal’ı takımın başına getirdi.

5- TAM 13 TRANSFER

SPORTİF direktörlüğe Damien Comolli’yi getiren ve ‘100 kişilik transfer havuzu oluşturduk’ diyen Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, sezon başında ve ara transferde tam 13 futbolcu aldı. Ocak ayında gelenler hariç diğerlerinin tamamı hayal kırıklığı yarattı.

6- ÇELiŞKiLi KARARLAR

Haberin Devamı

SEZON başında takım kötü gidince Dirar, Volkan ve Aatıf kadro dışı bırakıldı. Kötü gidiş sürünce, bu futbolcular affedilip tekrar takıma döndürüldü. Slimani’ye güvenerek Soldado’yu UEFA listesine yazmadılar ve sonrasında takım santrforsuz kaldığı için UEFA Avrupa Ligi’nden elendi.

7- TARiHiN EN KÖTÜSÜ

PEŞ peşe yapılan transfer hataları ve idari yanlışlar Fenerbahçe’nin, tarihin en kötü sezonunu yaşamasına yol açtı. Süper Lig’de 26. hafta sonunda 31 toplayan sarı lacivertli takım, küme düşme hattının sadece 4 puan üstünde yer alıyor. 

8- KADIKÖY DÜŞTÜ!

FENERBAHÇE, bu sezona dek rakiplerinin korkulu rüyası olan Kadıköy’de bile doğru dürüst maç kazanamaz oldu. Sarı lacivertliler, her maç tribünleri dolduran taraftarının desteğine rağmen Kadıköy’de oynadığı 13 maçta sadece 6 galibiyet alabildi.

Haberin Devamı

9- 13 MAÇTA 1 GALiBiYET!

SARI lacivertli takım bu sezon deplasman maçlarında da büyük hayal kırıklığı yaşadı. Tarihinin en kötü dış saha karnesine imza atan Fenerbahçe, ligde 13 deplasman maçında sadece 1 kez kazanabildi. 10 maçtır dışarıda galip gelemeyen sarı lacivertli takım, toplamda 7 mağlubiyet, 5 beraberlik aldı. Sezonun genelinde ise Avrupa kupalarında 5 deplasman maçının hiçbirini kazanamayan Fenerbahçe, 4 kez mağlup oldu, 1 kez de berabere kaldı.

10- PERSONEL ZORDA

ALi Koç başkanlığa seçildiğinde, kulüpte çalışan kimsenin işine son vermeyeceğini ifade etti. Buna rağmen ilerleyen günlerde eski başkan Aziz Yıldırım’a yakın olduğu düşünülen çok sayıda kulüp personelinin görevine son verildi. Halen birçok personel işten çıkarılma korkusu yaşıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!