Güncelleme Tarihi:
Başakşehir, Süper Lig'in 32. haftasında Başakşehir, Gaziantep FK'yı konuk etti.
Başakşehir Fatih Terim Stadyumu'da oynanan zorlu mücadelenin 9. dakikasında konuk ekip David Okereke'nin attığı golle 1-0 öne geçti.
Golden sonra çabuk toparlanan ve oyunun hakimiyetini eline alan Başakşehir, 42. dakikada Piatek'in penaltıdan attığı golle skorda eşitliği sağladı.
Ataklarını sıklaştıran ve baskısını sürdüren Turuncu-lacivertliler, 45+4. dakikada Ivan Brnic'in kaydettiği golle soyunma odasına 2-1 önde girdi.
Gaziantep FK'da teknik direktör Selçuk İnan, 53. dakikada hakeme şiddetli itirazları nedeniyle kırmızı kart gördü.
Başakşehir'de ise 88. dakikada Piatek, Bruno Viana'yla girdiği ikili mücadelede rakibine yaptığı sert hareket sonrasında kırmızı kartla takımını 10 kişi bıraktı.
Gaziantep FK'da 90+7. dakikada Kozlowski, hakeme itirazları sonrasında arka arkaya gördüğü iki sarı kartın ardından kırmızı kartla oyun dışında kaldı.
Mücadelenin 2. yarısında karşılıklı ataklara rağmen başka gol olmadı ve Başakşehir sahadan 2-1 galip ayrıldı.
Bu sonucun ardından ligde üst üste 4. galibiyetini alan Başakşehir 48 puana yükseldi. Gaziantep FK ise 42 puanda kaldı.
Süper Lig'in 33. haftasında Başakşehir deplasmanda Göztepe ile karşılaşacak, Gaziantep FK ise Fenerbahçe'yi konuk edecek.
MAÇTAN DAKİKALAR
Süper Lig'in 32. haftasında Başakşehir, sahasında karşılaştığı Gaziantep FK'yı 1-0 geriye düştüğü maçta 2-1 mağlup etmeyi başararak üst üste 4. galibiyetini aldı.
5. dakikada Ogün Özçiçek'in pasıyla sağ kanatta topla buluşan Sorescu, Operi'yi geçtikten sonra çaprazdan şutunu çıkardı. Kaleci Muhammed Şengezer gole izin vermedi.
9. dakikada Gaziantep FK öne geçti. Orta sahada Crespo'ya yaptığı pres sonucunda topun sahibi olan Ogün Özçiçek, pasını Halil Dervişoğlu'na verdi. Halil, meşin yuvarlağı ceza sahası sağ çaprazındaki Okereke ile buluşturdu. Bu oyuncu, yaptığı şık vuruşla topu filelere gönderdi: 0-1.
16. dakikada Crespo'nun pasında topla buluşan Ömer Ali Şahiner'in ceza sahası sağ çaprazından çıkardığı sert şutta kaleci Dioudis, meşin yuvarlağı kornere çeldi.
24. dakikada Başakşehir'in kaydettiği gol, yapılan VAR incelemesinin ardından geçersiz sayıldı. Sağ çaprazda ceza sahası çizgisi civarında kazanılan serbest atışta Berat Özdemir, pasını yerden Yusuf Sarı'ya verdi. Bu oyuncunun sert vuruşunda, meşin yuvarlak ağlarla buluştu. VAR odasının uyarısı üzerine pozisyonu saha kenarındaki monitörden izleyen hakem Zorbay Küçük, Duarte'nin kaleci Dioudis'in görüş açısını kapattığına karar vererek ofsayt gerekçesiyle golü iptal etti.
37. dakikada Crespo, ceza sahası içinde son çizgi yakınında Ogün Özçiçek ile girdiği ikili mücadelede yerde kaldı. VAR hakemlerinin uyarısı üzerine pozisyonu monitörden izleyen hakem Zorbay Küçük, Ogün'ün Crespo'ya faul yaptığı gerekçesiyle penaltı kararı verdi. 41'inci dakikada penaltıyı kullanan Piatek, kaleci Dioudis ile meşin yuvarlağı ters köşelere gönderdi: 1-1.
45+4. dakikada RAMS Başakşehir öne geçti. Ömer Ali Şahiner'in ceza sahası içinin sağından son çizgi yakınından ortasında kaleci Dioudis'in de dokunduğu top, arka direkte Brnic'in önünde kaldı. Bu oyuncunun şutunda meşin yuvarlak filelere gitti: 2-1.
Başakşehir, soyunma odasına 2-1 üstün gitti.
62. dakikada Başakşehir, üçüncü gole yaklaştı. Kemen'in pasında topu şık bir şekilde önüne alan ve soldan ceza sahasına giren Crespo'nun kaleci Dioudis ile karşı karşıya pozisyonda yaptığı vuruşta meşin yuvarlak yan ağlarda kaldı.
69. dakikada Kozlowski'nin uzak mesafeden şutunda kaleci Muhammed Şengezer'in çeldiği meşin yuvarlak önce üst, sonra da yan direğe çarptı. Muhammed, iki direğe de çarpan topu kontrol etti.
Kalan bölümde iki takım da yakaladığı pozisyonları değerlendiremedi ve Başakşehir, sahadan 2-1 galip ayrıldı.