Balıkesirspor'da forma giyen Taşkın Çalış kimdir, kaç yaşında?

Güncelleme Tarihi:

Balıkesirsporda forma giyen Taşkın Çalış kimdir, kaç yaşında
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2021 11:38

Hafta sonu Balıkesirspor Akhisarspor arasında oynanan karşılaşmada tarihi bir olay yaşandı. Balıkesirspor oyuncusu Taşkın Çalış serbeş vuruştan kazandığırdığı 3 gol ile tarihe geçti. Çalış 41, 45 ve 90. dakika da attığı serbeş vuruş golleriyle takımını 3-0'lık skora taşıdı. İşte Taşkın Çalış hakkında merak edilen bilgiler

Haberin Devamı

25 Temmuz 1993 yılında dünyaya gelen Taşkın Çalış, Almanya'nın Wetzlar kasabasında doğmuştur. Taşkın Çalış, Alemannia Aachen altyapısında futbola başladı. Burada gösterdiği performansla birçok üst kademe takımının scout'u tarafından izlenmeye başlandı. Bunun üzerine Alman futbolunun köklü ekiplerinden Borussia Mönchengladbach'un altyapısına transfer oldu. Burada oynamanın avantajıyla Türkiye genç millî takımlar için erken keşfedildi ve Türkiye 17 yaş altı millî futbol takımı için ilk resmî karşılaşmasını 26 Ağustos 2009 tarihinde Portekiz U-17 A genç millî takımına karşı oynanan karşılaşmada giydi. Bu karşılaşma ardından düzenli olarak Türkiye 17 yaş altı millî futbol takımında forma giymeye başladı.

Borussia Mönchengladbach'ta henüz as takım için görev almadan Türkiye Süper Lig ekiplerinin scoutları tarafından izlenmeye başlandı. 2011-12 sezonun başında Süper Lig'in köklü takımlarından Gaziantepspor'a 500.000 € transfer ücreti karşılığında transfer oldu. Gaziantepspor'la beş sezonluk sözleşme imzaladı. 2013-2014 ara transfer döneminde ise sözleşmesi feshedildi ve Bursaspor'un yolunu tuttu.

Haberin Devamı

Mustafa Reşit Akçay'ın Akhisar Belediyespor'un teknik direktörlüğüne getirilmesinin ardından; 2014-2015 sezonunda Süper Lig ekiplerinden Akhisar Belediyespor'a transfer olmuştur. Şuanda Balıkesirspor forması giymektedir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!