Bakan Kılıç müjdeyi verdi! 2024...

Güncelleme Tarihi:

Bakan Kılıç müjdeyi verdi 2024...
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2017 10:03

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, beIN SPORTS'ta yayınlanan Cafe Spor programına konuk oldu ve özel açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Kılıç’ın yaptığı açıklamalar şöyle:

WADA, dünyada sporu yöneten en önemli iki kuruldan biri. Biri Uluslararası Olimpiyat Komitesi, diğeri de Dünya Anti-Doping Ajansı… Bizim WADA’da olmamızın avantajı ülkem adına önemli bir şey. Şahsi bir şey değil. 18 Mayıs’ta Kanada’da yapacağımız toplantıda gündeme getireceğim bir şey var. Türkiye’deki Federasyonun 1 sene önce cezasını verdiği kararı, neden 1 sene bekletiyorlar? Bizim basınımızda bu yazılmıyor.

RADİKAL KARARLAR ALABİLİRİZ
2012’de alınan örneklerde bulunan yasaklı madde oran 5.2 şeklinde. 2016 yılında bu 1.1 rakamına geldi. Bazı dallar canımızı yakıyor. Vücut geliştirme, fitness ve bilek güreşini çıkardığımız zaman söz konusu rakam nereye düşüyor? Yakın zamanda gerekmesi durumunda radikal kararlar alabiliriz. Bu dalları çıkarınca 0.8’e düşüyor. Bu bir çok ülkeden daha iyi bir oran. Daha iyi olabilir mi? Olabilir. Bu mücadelemiz 0 toleransla devam ediyor. Kendimizi eleştirirken, başkalarının yaptığı hataları da görmezden gelemeyiz.

Haberin Devamı

DOPİNGLE İLİŞİĞİ OLANLARIN PEŞİNDEYİZ
Biz antrenörün de, antrenörle işbirliği işinde olanların da, sporcuların o maddeleri kullanmasına yol açanların da peşindeyiz. Atletizm Federasyonu bir karar aldı. Doping ile ilişiği olduğu tespit edilen ve ispatlanan sporcuyu da antrenörü de bir daha milli takıma almıyor.

O ŞAMPİYONAYI TÜRKİYE'YE KAZANDIRACAĞIZ
Euro 2024 ile adaylık konusunda Almanya ile biz kaldık. Ama biz Almanya’dan çok daha şanslıyız. Almanya bunu daha önce yaptı. Şansımız çok fazla. Bunu da herkes biliyor. Çok yoğun bir çalışma yürütüyoruz. Tabi ki siyasi anlamda lobi faaliyeti yapılacak, toplu bir iş. Bunu kolektif bir şekilde inşallah Türkiye’ye alacağız. 2016’da Fransa’ya 1 oy farkla verilmesinin altında yatan gerçekleri de herkes biliyor. Dolayısıyla bunu en iyi şekilde hayata geçireceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın tam desteğini almış durumdayız. Biz 2024’ü Türkiye’ye kazandıracağımıza inanıyoruz. (Ajansspor)

BAKMADAN GEÇME!