Aziz Yıldırım kimdir?

Güncelleme Tarihi:

Aziz Yıldırım kimdir
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2018 17:27

20 yıldır Fenerbahçe Spor Kulübü'nün başkanlığını yürüten Aziz Yıldırım'ın kariyeri ve özel hayatı merak konusu oldu. Aziz Yıldırım, sarı-lacivertli kulübün başkanı, görev süresi boyunca futbolda 6 kez şampiyonluk sevinci yaşadı. Peki Aziz Yıldırım kimdir, eşi kim?

Haberin Devamı

Aziz Yıldırım, 1952 yılında Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde dünyaya geldi. İlkokul ve lise eğitimini Düzce'de tamamladı. Eğitimine devam ettiği Düzce'de sportif olarak da bir kariyere başlayan Yıldırım, Hamidiyespor Kulübünde amatör futbol oynadı.  Lisans eğitimini Ankara Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisinde (şu anki adıyla Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakultesi) inşaat mühendisi alanında tamamladı

Fenerbahçe Spor Kulübüne ilk olarak 1990 yılında başlayan Aziz Yıldırım, Metin Aşık'ın başkan olduğu dönemde yönetici olarak göreve başladı. Fenerbahçe için ilk icraatı Tanju Çolak'ı Galatasaray'dan transfer ederek takıma kazandırmak olan Yıldırım, 1998 yılına kadar kulüp içerisindeki görevine yönetici pozisyonunda devam etti. 1998 yılında hedefi olan Fenerbahçe Kulubü başkanlığı için adaylığını koydu, Vefa Küçük'ten 1 oy fazla alarak kulübün yeni başkanı olarak seçildi.

15 Şubat 1998 yılından bu yana yapılan seçimlerle Fenerbahçe Kulübü Başkanı seçilen Aziz Yıldırım, Kulüp tarihinde en uzun süre başkanlık yapan kişidir.  Aziz Yıldırım, Fenerbahçe Başkanlığını yaptığı 18 yıllık tarihinde 6 kez lig şampiyonluğu, 7 kez lig ikinciliği elde etti. Futbol Kulübünün tarihinde ilk kez UEFA Şampiyonlar Ligi Çeyrek Final ve UEFA Avrupa Ligi Yarı Final başarısını kazanması yine Aziz Yıldırım'ın başkanlığı döneminde gerçekleşti.

Haberin Devamı

Aziz Yıldırım 3 Temmuz 2011 tarihinde şike yapma ve ekonomik çıkar amaçlı suç örgütü kurma ve yönetme sebebiyle gözaltına alındı. Tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen Aziz Yıldırım, Metris cezaevinde yaklaşık 1 sene tutuklu kaldı. 30 yıllık eşi Yıldız Yıldırım'dan 2010 yılında ayrılan Aziz Yıldırım, ikinci evliliğini 12 Mayıs 2011 tarihinde Gonca Çelikkıran ile yaptı. İlk evliliğinden iki çocuğu olan Aziz Yıldırım’ın Gonca Çelikkıran ile evliliğinden ise Yaz isminde bir kızı var.

BAKMADAN GEÇME!