Avustralya Açık'ta 'tuvalet' krizi! Denis Shapovalov hakemden izin alamayınca...

Güncelleme Tarihi:

Avustralya Açıkta tuvalet krizi Denis Shapovalov hakemden izin alamayınca...
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2021 08:38

Sezonun ilk Grand Slam'i Avustralya Açık'ın ilk turunda 11 numaralı seribaşı raket Denis Shapovalov'un Dannik Sinner ile karşılaştığı mücadelede 'tuvalet' krizi yaşandı. Kanadalı Shapovalov, maçın hakeminden defalarca tuvalet izni istemesine karşın olumlu geri dönüş alamadı. Bir ara hakemi dinlemeyip kort dışına yönelen Shapovalov, diskalifiye olma tehlikesinin hatırlatılması üzerine ise kararından vazgeçti.

Haberin Devamı

Spor Arena | Teniste Fransa Açık, Wimbledon ve Amerika Açık'la birlikte dört büyük Grand Slam'den biri olan Avustralya Açık'ta ilginç bir olay yaşandı.

Kanadalı tenisçi Shapovalov'un Margaret Court Arena'da Dannik Sinner karşılaştığı Avustralya Açık Tenis Turnuvası maçında 'tuvalet krizi' yaşandı.

Final setine giden çekişmeli maçın 5. seti henüz başlamamışken Shapovalov, maçın hakemi Nico Helwerth'ten tuvalet izni istedi.

Alman hakemin olumsuz geri dönüşü sonrası Kanadalı tenisçi agresif bir üslupla tartışmayı sürdürdü. Shapovalov, "Tuvalete gidersem ne olur, cezalandırılır mıyım?" diyerek ayağa kalktı ve oyun alanının dışına doğru yöneldi. Bu esnada Helwerth, oyuncuyu durdurdu ve kuralları hatırlattı.

Avustralya Açıkta tuvalet krizi Denis Shapovalov hakemden izin alamayınca...



Kanadalı Shapovalov da mücadelenin hakemine "Gidemezsin ne demek. Beni diskalifiye mi edeceksin. Çişimi yapmam gerek. O zaman yöntem değiştirip şişeye yapayım. Siz hakemler oyunculara bu izni bile vermiyorsunuz. Bu kuralı anlamıyorum." sözleriyle yanıt verdi.

Haberin Devamı

Tuvalet izni alamayan 11 numaralı seribaşı raketin öfkesi maç sonu basın toplantısında da dinmedi. Genç oyuncu karşılaşma sonrası, "Bunun aptalca bir kural olduğunu düşünüyorum, özellikle benim için. Her sette bunu yapmam gerekiyor. Sahada çok uzun süre kaldığınızda bu imkansız hale geliyor. Tabii ki hakemin hatası değil ama bu kuralın sorgulanması gerek. Bence daha fazla mola verip tuvalete gitmeliyiz. 3-4 saatten fazla kortta kaldığımız dönemler oluyor." dedi.

Avustralya Açıkta tuvalet krizi Denis Shapovalov hakemden izin alamayınca...

Dannik Sinner'i favori çıktığı maçta zorlansa da mağlup eden Shapovalov, ikinci turda Bernard Tomic ile karşılaşacak.

MONFİLS DIŞINDA SÜRPRİZ YOK

Avustralya Açık'ta ilk tur maçlarında Gael Monfils'in turnuva dışı kalması dışında erkeklerde sürpriz bir sonuç yaşanmadı. Milos Raonic, Coria'yı 3-0'la mağlup ederken Novak Djokovic, Fransız Chardy karşısında aynı skorla sahadan üstün ayrıldı.

Haberin Devamı

Hırvat Marin Cilic'in ise düşüşü devam etti. Hırvat raket, Grigor Dimitrov karşısında varlık gösteremeyerek maçı 3-0 kaybetti. Genç Alman Alexander Zverev ise Amerikalı Giron karşısında tie-break'e giden ilk seti kaybetmesine karşın maçı 3-1 çevirerek ikinci tura yükseldi.

Avustralya Açıkta tuvalet krizi Denis Shapovalov hakemden izin alamayınca...

KARANTİNA BİTTİ, TURNUVA BAŞLADI

Sezonun ilk grand slam turnuvasına katılmak için Avustralya'ya giden tenisçilerin uçağında pozitif vakaya rastlanması üzerine 24 sporcu karantinaya alınmıştı. Los Angeles'tan Melbourne'e gelen uçakta iki kez Avustralya Açık şampiyonluğu yaşayan Belarus Victoria Azarenka'nın yanı sıra ABD'li Sloane Stephens ve Japon Kei Nishikori'nin de bulunduğu ortaya çıkmıştı. Dün başlayan Avustralya Açık'ta koronavirüse karşı alınan önlemler çerçevesinde, tenisçi ve takımlar, Melbourne kentine gelerek belirlenen yerlerde karantinaya girdi. 15 günlük sürenin dolmasıyla birlikte ise organizasyon start aldı.



Haberin Devamı

250 TL'ye varan "Hoş geldin bonusu" sadece Misli.com'da! Hemen üye ol...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!