At yarışları ne zaman başlayacak? İşte o tarih

Güncelleme Tarihi:

At yarışları ne zaman başlayacak İşte o tarih
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2020 15:04

Yarışseverlerin internette aradığı konular arasında olan 'At yarışları ne zaman başlayacak' sorusunun cevabı kısıtlamaların kaldırılması ve ülkemizde normalleşme sürecine geçilmesi ile birlikte netlik kazandı. İlk açıklamalara göre hipodromlar 10 haziran'da açılacak.

Haberin Devamı

Türkiye Jokey Kulübü (TJK) yetkisinde bulunan hipodromlarda at yarışlarına ne zaman başlanacağı merak konusu oldu. Normalleşme adımlarıyla birlikte, en çok merak edilenlerden biri de at yarışlarının akıbeti oldu. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, sosyal hayatta normalleşme süreciyle ilgili 28 Mayıs Perşembe günü yaptığı ulusa sesleniş konuşmasında; hipodromların 10 Haziran 2020 Çarşamba günü itibariyle yeniden faaliyete geçeceğini açıklamıştır.

ATÇILIK CAMİASI YARIŞLARIN BAŞLAMASINI TALEP EDİYOR

Türkiye Jokey Federasyonu Başkanı Serdal Adalı, Türkiye Yarış Atı Yetiştiricileri ve Sahipleri Derneği Başkanı Talip Öztürk, Safkan İngiliz Atı Yetiştiricileri ve Sahipleri Derneği Başkanı Recep Avşar ile Safkan Arap Atı Yetiştiricileri ve Sahipleri Derneği Başkanı Şevket Yıldız'ın imzasını taşıyan bir bildiri yayımlandı.

Haberin Devamı

Kovid-19 salgını nedeniyle yarışlara 20 Mart'ta ara verildiği hatırlatılan bildiride, "Yarışlara ara verilmiş olmakla birlikte, 7 bin adet atın beslenmesi, bakımı ve idmanının devam ettirilmesi zaruretinden dolayı bir yarış günü operasyonundan farklı olmayan şekilde hipodromlarımızda günlük rutin hayat devam etmektedir." denildi.

Salgınla ilgili gerekli tüm önemlerin alındığı aktarılırken, "İlk vakanın ülkemizde görüldüğü günden itibaren, bütün tesislerimizde eş zamanlı ve eksiksiz olarak her gün ateş ölçme, günlük maske dağıtımı, sosyal mesafe, mekan dezenfeksiyonu ve kişisel hijyen gibi tedbirlere ilaveten, devletimizin ilgili mercilerince yayınlanan genelgeler ve açıklamalar doğrultusunda aldığımız önlemlere taviz vermeden devam etmekteyiz. Nitekim Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğüne rapor olarak sunduğumuz ve takdir ile karşılanan önlemlerin neticesi olarak, her gün 6 bin kişinin yaşam alanı olan hipodromlardaki pozitif vaka sayısı bir elin parmaklarını geçmemiştir." ifadeleri kullanıldı.

Sağlık Bakanlığı tarafından gerekli görülmesi halinde ilave önlemlerin de alınabileceği vurgulanan bildiride, "Sayın Cumhurbaşkanı'mız liderliğinde Sağlık Bakanlığı'mızın üstün gayretleri ile Kovid-19 salgınına yönelik mücadelede başarılı bir süreç geçiriyor olmamız neticesinde, bugün itibarıyla hayatın normalleşmesine yönelik faaliyetlerine izin verilen AVM ve kuaför salonlarının kapalı ortamlar olması, bununla birlikte diğer spor müsabakalarının 12 Haziran'da başlayacağının ilan edilmesine karşın, ilk günden itibaren ülkedeki birçok sektöre örnek olacak derecede hipodromlarımızda alınan üst düzey önlemlere, diğer spor müsabakalarından farklı olarak sporcular arasında temas gerektirmemesine ve açık havada yapılmasına rağmen at yarışlarının başlangıç tarihinin hala belirsiz olması tüm sektörün motivasyonunu kırmıştır." değerlendirmesinde bulunuldu.

Haberin Devamı

Sektörün doğrudan ve dolaylı olarak 240 bin kişiye iş sağladığı belirtilirken, şu görüşlere yer verildi:

"En düşük yatırımla en fazla istihdam yaratan ve son 20 yılda elde ettiği gelişmeler ile dünya sıralamasında ilk 8'e giren atçılık sektörümüzün, yarışların yapılamadığı son 52 gün içinde sabit giderlerinin aynı şekilde devam etmesi ama buna karşılık yarışların yapılamaması neticesinde gelirin oluşmadığı bir ortamda dayanacak gücü kalmamıştır. Bıçağın kemiğe dayandığı bu ortamda, sektörün mevcudiyetini sürdürebilmesi kesinlikle mümkün değildir. Aldığımız tüm detaylı ve örnek önlemler altında bir yarış günü ile eş değer operasyonun halihazırda her hipodromumuzda her gün yürütülüyor olması gerçeği dikkat alındığında, yarışların başlatılmasının Kovid-19 salgını bağlamında ilave bir risk oluşturmayacağına, hayatın normalleşmesine yönelik toplumu psikolojik anlamda rahatlatacağına inanmaktayız. Aldığımız tüm önlemlere ilaveten, hipodromlarımızın dış dünya ile irtibatını keserek, zorunlu karantina uygulaması ile birlikte, antrenör, jokey, seyis ve asgari bir teknik kadro ile yarışların 15 Mayıs tarihinden itibaren tüm sorumluluk üzerimizde olmak üzere başlatılması için hazırız."

BAKMADAN GEÇME!