Andy Murray'den Roger Federer'e destek

Güncelleme Tarihi:

Andy Murrayden Roger Federere destek
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2020 14:07

Büyük Britanyalı tenis yıldızı Andy Murray, Roger Federer'in erkek ve kadın tenisinin yönetim olarak birleşmesi fikrine destek verdi.

Haberin Devamı

Spor Arena Dış Haber | İsviçreli tenisçi Roger Federer, geçtiğimiz günlerde sosyal medyadan; "Merak ediyorum... Erkek ve kadın tenisinin yönetim olarak bir araya gelip beraber hareket etmesinin zamanı geldiğini düşünen yalnızca ben miyim" yazmıştı. Federer'in bu paylaşımına Rafael Nadal, Simona Halep, Garbien Muguruza gibi önemli tenisçiler olumlu yanıt vermişti.

Avustralyalı raket Nick Kyrgios ise Federer'in görüşüne katılmadığını belirtmişti.

Kariyerinde 3 grand slam şampiyonluğu bulunan ancak son yıllarda sakatlık sebebiyle kortlardan uzaklaşan Andy Murray ise, yaptığı açıklamayla Federer'e destek verdi.

Uzun yıllardır turnuvalarda kadın ve erkek şampiyonlarının eşit ödül alması için mücadele verdiğini söyleyen Murray; "Üst seviye sporcuların bunu konuşmaya başlaması harika. Federer geç kalınmış bir hareketi başlatmakta öncü oldu. Ona katılıyorum ve fikrini destekliyorum. Tenisçiler olarak sesimiz tek olmalı. Kadın - erkek diye ikiye ayrılmamız halinde sporumuzdaki sorunların ççözümünü geciktirmiş oluruz." diye konuştu.

Haberin Devamı

Bu fikre katılmayan bazı erkek tenisçilerle de konuştuğunu belirten Murray; "Para ödülünün eşit olmasından mutlu olmayan bazı erkek oyuncular var. Onlara 'Ödüllerde hiç artış olmamasını mı tercih edersiniz' diye sordum. 'Evet' dediler. Bu konular üzerine tartıştığımız zihniyetlerden bazıları da bu şekilde." dedi.


Belarus Ligi’ne Özel Canlı İddaa kaybına %10’a varan iade Misli.com'da, katılmak için buraya tıklayın!

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!