Andrea Pirlo kimdir, hangi takımlarda oynadı?

Güncelleme Tarihi:

Andrea Pirlo kimdir, hangi takımlarda oynadı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2022 17:32

Andrea Pirlo, Karagümrük ile imzaladığı anlaşmanın ardından kariyeri ve hayatı ile merak ediliyor. İtalya'nın gelmiş geçmiş en önemli oyuncuları arasında yer alan Andrea Pirlo, Milli Takımlar düzeyinde ülkesini pek çok müsabakada temsil etmiş ve birçok başarıya imza atmıştır. Andrea Pirlo diğer taraftan İnter, Milan, ve Juventus formalarının tamamını giyen az sayıda oyuncudan birisi olmuştur. Peki, Andrea Pirlo kimdir, hangi takımlarda oynadı? İşte, o isim hakkında bazı bilgiler

Haberin Devamı

Andrea Pirlo 19 Mayıs 1979 tarihinde İtalya'da dünyaya gelmiştir. FIFA Dünya Kupası ve UEFA Şampiyonlar Ligi kazanmış İtalyan eski futbolcu ve teknik direktördür. 2017 yılında futbolu bırakarak antrenörlüğe yönelmiştir. 2020-21 sezonunda Juventus'un teknik direktörlük görevini yürütmüştür.

Futbolculuk döneminde ise Juventus'tan ayrılıp New York City ile anlaşmıştır ve futbolu bu takımda bırakmıştır.

Pirlo, Brescia'da doğdu. Kardeşi Ivan da Brescia'nın alt takımlarında oynadı. Brescia'da 1994 ve 1998 yıllarında arasında ve 2001 yılında (kiralık olarak) forma giydi. 1998 yılında Inter'a transfer oldu. Ancak 1999 yılında Reggina'ya, 2001 yılında Brescia'ya kiralandı. Milan'a transfer oldu. Milan'da 2 kez Serie A şampiyonluğu 1 Coppa Italia 1 süper kupa 2 kez UEFA Şampiyonlar Ligi 2 uefa süper kupa ve 1 kez de kıtalar arası şampiyona şampiyonluğu kazandı. Carlo Ancelotti, Milan'a gelene kadar Andrea Pirlo ofansif orta saha oyuncusu olarak oynadı. Ancak Ancellotti, Pirlo'yu oyun kurucu olarak oynattı. 2006-2007 sezonunda 2.782 dakika Milan'da forma giydi. 2007 yılında FIFA Yılın Futbol Oyuncusu Ödülü'ne aday oldu. Daha sonra 2011 de Juventus'a transfer olmuştur.

Haberin Devamı

Juventus forması ile 4 Serie A, 1 Coppa Italia ve 2 Supercoppa Italiana şampiyonluğu yaşamıştır. Juventus taraftarı "maestro"lakabını yakıştırmışlardır. 2015 yılında UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde Barcelona'ya karşı kaybetmiştir. 2017 Kasım ayında futbolu bıraktığını açıklamıştır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!