Anadolu Efes'le tarih yazan Ergin Ataman "kupa koleksiyonunu" tamamladı! Euroleague'i kazanan tek Türk antrenör

Güncelleme Tarihi:

Anadolu Efesle tarih yazan Ergin Ataman kupa koleksiyonunu tamamladı Euroleaguei kazanan tek Türk antrenör
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2021 23:54

Basketbol THY Avrupa Ligi Dörtlü Finali'nde İspanya temsilcisi Barcelona'yı 86-81 mağlup ederek şampiyon olan Anadolu Efes'te Başantrenör Ergin Ataman, EuroLeague'i kazanan ilk Türk antrenör oldu.

Haberin Devamı

Anadolu Efes Başantrenörü Ergin Ataman, Avrupa Ligi'ni kazanarak kendi tabiriyle "kupa koleksiyonunu" tamamlamayı başardı.

Avrupa'da 4. şampiyonluğunu yaşayan Ataman, İtalya'nın Montepaschi Siena takımıyla 2002'de FIBA Saporta Kupası, Beşiktaş ile 2012'de FIBA EuroChallenge Kupası ve Galatasaray ile 2016'da ULEB Avrupa Kupası'nı elde etmişti.

Ataman, 3 unvanın sahibi oldu

Ergin Ataman, THY Avrupa Ligi şampiyonluğuyla 3 unvanın sahibi oldu.

Ataman, Dusan Ivkovic ve David Blatt'ın ardından hem ULEB Avrupa Kupası'nı hem de THY Avrupa Ligi'ni kazanan 3. başantrenör unvanını elde etti.

Deneyimli başantrenör, Avrupa'da 4 farklı kupa kazanan üçüncü başantrenör olarak kayıtlara geçti. Bu başarıya daha önce Dusan Ivkovic ile Aito Garcia Reneses imza atmıştı.

Haberin Devamı

Ergin Ataman, ayrıca 4 farklı takımda Avrupa kupası kazanan 3. başantrenör unvanının da sahibi oldu. Dusan Ivkovic ile Bozidar Maljkovic 4 farklı takımda, Fenerbahçe'nin eski çalıştırıcısı Zeljko Obradovic ise 6 ayrı takımda Avrupa şampiyonluğu yaşamıştı.

Euroleague'i kazanan ilk Türk antrenör olan Ergin Ataman, sözlerine Türkçe konuşarak başlarken "Önce Türkçe konuşacağım. Türk halkına armağan olsun! Şehitlerimize armağan olsun! Üst üste 2 şampiyonluk kazandık diye düşünüyorum. Bize iki kupa versinler. Geçen sezonun ve bu sezonun kupasını. Bertomeu ile konuşacağım şimdi." dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!