Anadolu Efes 56-73 Fenerbahçe Beko

Güncelleme Tarihi:

Anadolu Efes 56-73 Fenerbahçe Beko
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2019 12:04

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi play-off final serisinde Fenerbahçe Beko, Anadolu Efes'i deplasmanda 73-56 yenerek 1-0 öne geçti ve saha avantajını eline geçirdi.

Haberin Devamı

Salon: Sinan Erdem 

Hakemler: Aytuğ Ekti xx, Zafer Yılmaz xx, Altuğ Köselerli xx 

Anadolu Efes: Shane Larkin x 7, Yiğitcan x, Doğuş Balbay x 4, Metecan Birsen x 5, Onuralp x, Sertaç Şanlı xx 10, Adrien Moerman x 3, Buğrahan x 3, Vasilije Micic xx 16, Ömer Can x, Bryant Dunston x 6, Krunoslav Simon x 2 
Başantrenör: Ergin Ataman 

Fenerbahçe Beko: Melli x 2, Barış x, Melih xx 17, Kalinic xx 9, Sloukas x 3, Egehan x, Guduric xx 6, Sinan Güler xx 4, Ali Muhammed xxx 22, Ahmet xx 10 
Başantrenör: Zeljko Obradovic 

1. Periyot: 10-18 (Fenerbahçe Beko lehine) 
Devre: 32-42 (Fenerbahçe Beko lehine) 
3. Periyot: 36-62 (Fenerbahçe Beko lehine) 

Karşılaşmaya iki takım da hücumda etkisiz başladı. İlk 5 dakika geride kalırken, iki takım da 6’şar sayı atabildi. Mola dönüşü Melli ve Ali Muhammed ile 5-0’lık seri yakalayan Fenerbahçe, 11-6 öne geçti. Daha sonra Ali Muhammed ve Sinan Güler ile sayılar bulmaya devam eden sarı-lacivertliler, ilk periyodu 18-10 önde tamamladı. 

Haberin Devamı

İkinci periyoda dış atışlarda etkili başlayan Anadolu Efes, Micic ve Larkin ile bulduğu 3’lüklerle 6-0’lık seri yaptı ve skoru 16-18’e getirdi. Fenerbahçe, hücumda Ali Muhammed’in etkili oyunuyla farkı 8 sayıya kadar çıkarsa da Efes, Micic’in basketleri geri dönmeyi başardı ve farkı 3’e indirdi (32-35). Periyodun bitmesine 10 saniye kala Ali Muhammed ile basket bulan sarı-lacivertliler devreye 10 sayı farkla 42-32 üstün girdi. 

Üçüncü periyota Ali Muhammed, Guduric ve Melih 3’lüsünün sayılarıyla başlayan Fener, 14-2’lik seri yakaladı ve farkı 22 sayıya çıkardı (34-56). Bu periyotta Anadolu Efes hücumda varlık gösteremedi ve sadece 4 sayı atabildi. Periyodu ise 26 sayı farkla Fenerbahçe Beko 62-36 önde kapattı. 

Son periyotta Anadolu Efes geri dönmeye çalışsa da Fenerbahçe buna izin vermedi ve parkeden 73-56’lık skorla galip ayrılarak seride 1-0 öne geçti. Müsabakanın en skoreri Fenerbahçe’de 22 sayı ile oynayan Ali Muhammed olurken, Efes'te ise Micic 16 sayı ile takımına katkı verdi. Serinin ikinci maçı 11 Haziran Salı günü saat 18.45'te yine lacivert-beyazlıların ev sahipliğinde Sinan Erdem Spor Salonu'nda oynanacak.  

Haberin Devamı

Maçın istatistiklerini incelemek için buraya tıklayınız!

misli.com iOS ve Android uygulamasını indirmek için buraya tıklayınız! 

- Ergin Ataman'a tepki 

Fenerbahçe taraftarı, karşılaşma öncesinde Anadolu Efes Başantrenörü Ergin Ataman'a tepki gösterdi. 

Sarı-lacivertli taraftarlar, Ataman'ın aleyhine küfürlü tezahüratlarda bulundu. Anadolu Efes taraftarı ise bu tezahüratları ıslıklarla protesto etti. 

Ataman'ın aleyhine küfürlü tezahüratların devam etmesi üzerine müsabaka öncesinde anons yapılarak Fenerbahçe taraftarı uyarıldı. 

- Hidayet Türkoğlu, maçı takip etti 

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, Anadolu Efes-Fenerbahçe Beko maçını izledi. 

Haberin Devamı

Türkoğlu, final serisinin ilk karşılaşmasını kızıyla kenardan takip etti. 

BAKMADAN GEÇME!