Anadolu Efes, Euroleague'de üst üste 2. şampiyonluk için parkeye çıkıyor

Güncelleme Tarihi:

Anadolu Efes, Euroleaguede üst üste 2. şampiyonluk için parkeye çıkıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2022 07:00

Anadolu Efes, üst üste 2. şampiyonluk hedefiyle sahaya çıkıyor. Anadolu Efes-Olympiakos maçının ardından saat 22.00’de de Barcelona ile Real Madrid karşı karşıya gelecek. Kazanan takımlar cumartesi günü Euroleague şampiyonluğu için mücadele edecek. Efes ve Olympiakos normal sezonda birbirleriyle oynadıkları maçlarda 1’er galibiyet almıştı.

Haberin Devamı

Üst üste 7. kez en az 1 Türk takımının yer aldığı THY Euroleague Dörtlü Finali’nde geçen sezon şampiyonluğa ulaşan Anadolu Efes, bu yıl yine mutlu sona ulaşmak istiyor. Belgrad’ın ev sahipliği yaptığı bu dev organizasyon, bugün yapılacak yarı final maçlarıyla başlayacak.

Ergin Ataman yönetimindeki Efes, saat 19.00’da Olympiakos’la karşılaşacak. Barcelona ve Real Madrid de saat 22.00’de kozlarını paylaşacak. Kazanan takımlar, 21 Mayıs’ta şampiyonluk için karşı karşıya gelecek.

iÇERiDE YENDi, DIŞARIDA KAYBETTi

Efes ile Olympiakos’un bu sezon oynadıkları maçlarda iki takım da kendi sahalarında kazandı. Lacivert beyazlılar İstanbul’da 88-69, Yunan ekibi de Pire’de 87-85 galip geldi.

DÖRTLÜ FiNALE NASIL GELDiLER? 

THY Euroleague’de normal sezonu Anadolu Efes 6., Olympiakos 3. sırada tamamladı. Play-Off’ta Efes, İtalyan ekibi Milano’yu 3-1’le geçti. Olympiakos da Monaco’ya zorlu bir serinin ardından 3-2 üstünlük sağladı.

Haberin Devamı

BU SEFER YUMRUKLARIMI TARAFTARLA KALDIRACAĞIM

Anadolu Efes Başantrenörü Ergin Ataman, THY Euroleague Dörtlü Finali öncesindeki basın toplantısında, “Şampiyon olmak inanılmaz bir duyguydu. Soyunma odasında oyuncularımla, aileleriyle ve ekibimle kutlama yaptık ancak eminim ki bütün ülke bizle beraber bu başarıyı kutladı. Şu an tekrar başarılı olursak benim için çok daha keyifli olacak. Bu sefer yumruklarımı taraftarlarla birlikte havaya kaldıracağım. Ben iddialı bir koçum, bu iddiamda devam ediyorum ve şampiyon olacağız diyorum. Kadrosunda bu kadar iyi oyuncular bulunan bir takımın başka bir iddiası olamaz” diye konuştu.

LARKiN: BAŞARIYA HÂLÂ AÇIZ

Yılın en iyi 5’ine seçilen Anadolu Efesli Shane Larkin ise, “Ligde birçok harika oyuncu var. Her sene başka biri öne çıkıyor. Bazı oyuncular da birkaç sene boyunca üst seviyede kalmayı başarıyor. Benim de hedeflerimden biri bu: Euroleague tarihinin en iyi oyuncularından biri olmak istiyorum. Takım olarak biz hâlâ başarıya açız” dedi.

ŞAMPiYON OLAN TAKIM 8.5 MiLYON EURO KAZANACAK

Euroleague’de şampiyon olan takımlar sezon içindeki hasılat vb. gelirlerle birlikte büyük bir gelir elde ediyor. Anadolu Efes geçen sezon yaklaşık 15 milyon Euro kazandı. Finalde oynayan ve Euroleague’i kazanan bir takım 8.5 milyon Euroluk bir gelirin sahibi oluyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!