6'lık futbolcuya 200 milyon verilir mi? Dünya bunu konuşuyor...

Güncelleme Tarihi:

6lık futbolcuya 200 milyon verilir mi Dünya bunu konuşuyor...
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2017 00:07

İnanılmaz ama gerçek; Real Madrid, Flamengo’nun genç forveti Vinicius Jr için tam 50 milyon Euro ödedi.

Haberin Devamı

 

Real Madrid, ‘Yeni Neymar’ diye çağrılan Vinicius Jr’u, 18 yaşına gireceği 12 Temmuz 2018’de forma giydirebilecek. Flamengo’nun özenle koruyup 7 gün 24 saat kontrol altında tuttuğu 16 yaşındaki oyuncu, her türlü çalımı atıyor ve ‘yok artık’ dedirten imkansız goller atıyor.

LUIS Figo, Zinedine Zidane, Cristiano Ronaldo, Gareth Bale, James Rodrigues gibi futbol tarihinin en pahalı transferlerine imza atan Real Madrid, yine sansasyonel bir transfer gerçekleştirdi. İspanyol devi henüz 16 yaşında olan Flamengo’nun Brezilyalı forvet oyuncusu Vinicius Jr’u tam 50 milyon Euro (yaklaşık 200 milyon TL) ödeyerek renklerine bağladı. 12 Temmuz 2000 doğumlu Vinicius Jr, 18 yaşına bastığı gün yani 12 Temmuz 2018’e dek Brezilya ekibinde oynadıktan sonra Real Madrid’e geçecek.

Haberin Devamı


Peki Real Madrid, daha çocuk denecek yaşta olan ve Flamengo A takımında sadece 2 maçta toplam 18 dakika oynayabilen Vinicius Jr’a neden bu kadar çok para ödedi? Bu sorunun cevabını şöyle sıralamak mümkün:


22 MAÇTA 19 GOL
1-) Avrupa’da fazla bilinmese de Vinicius Jr, Brezilya’da 2 yıldır en çok konuşulan futbolcu. Hem santrforda hem de kanatlarda oynayabiliyor. Brezilya U15 Milli Takımı’nda 6 maçta 6 gol atan genç yetenek, U17’lerde ise 22 maçta 19 gol atarak Brezilya’yı Güney Amerika şampiyonu yaptı.


NEYMAR’IN RÖVANŞI
2-) Vinicius Jr’a, Real Madrid’in yanı sıra, Barcelona, Manchester City ve Arsenal de talipti. Barcelona ve Real Madrid daha önce Neymar transferinde karşı karşıya gelmiş; kazanan Barça olmuştu. Real, ezeli rakibinin çok istediği Vinicius Jr’u transfer ederek Neymar’ın rövanşını aldı.


ÜZERİNE TİTRİYORLAR
3-) Flamengo Kulübü, 10 yaşından beri altyapısında yer alan Vinicius Jr’un resmen üzerine titriyor. Kulübün görevlendirdiği özel personel, genç oyuncuyu 7 gün 24 saat gözetim altında tutuyor. Basından özellikle uzak tutuluyor, serbest olarak röportaj vermesi dahi yasak.


TOP TEKNİĞİ İNANILMAZ
4-) Brezilya’da birçok kişi Vinicius Jr’u ‘Yeni Neymar’ diye çağırıyor, zaten stili de ona benziyor. Ama çoğu kişiye göre Neymar’dan da yetenekli. Futbol zekası müthiş. Her türlü çalımı ve pası atabiliyor. Top tekniği inanılmaz. ‘Yok artık’ dedirten imkansız(!) goller atıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!