17 Mayıs'ın 17. yılı kutlanıyor!

Güncelleme Tarihi:

17 Mayısın 17. yılı kutlanıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2017 09:15

17 Mayıs Galatasaray Bayramı nedeniyle İstanbul'a gelen sarı kırmızılı kulübün efsane futbolcuları Cevad Prekazi ile Gheorghe Hagi bir araya geldi.

Haberin Devamı

17 Mayıs Galatasaray Bayramı nedeniyle İstanbul'a gelen efsanelerimizden Cevad Prekazi, etkinlik öncesi GSTV'nin konuğu oldu.

Deniz Gülen'in sorularını yanıtlayan Cevad Prekazi, 1988-89 sezonunda Şampiyon Kulüpler Kupası'ndaki yarı final ve 2000'deki UEFA zaferi için; "Türk futbolu yavaş ileri gidiyordu ama çok zordu. O sene yarı finale çıkmamız muhteşem bir olaydı. Sadece Galatasaray için değil; Türkiye için öyleydi. Bu sayede Türkiye de daha ileri gitmeye başladı. 2000 zaferi öncesi muhteşem bir takım vardı. 4 sene üst üste şampiyon oldu. O takımdan 8 kişi milli takıma gitti ve Dünya Kupası'nda 3. oldu. Ben her zaman diyorum. Milli takımda 6-7-8 Galatasaraylı olmalıdır. Keşke o takım Şampiyonlar Ligi'ni de alabilseydi ama UEFA şampiyonluğu da mükemmel bir olaydı. Kupanın üzerinde 2000 Galatasaray yazıyor. Demek ki tarih silinmez" diye konuştu.

İstanbul'a sık sık geldiğini hatırlatan Cevad Prekazi, "Galatasaray'ı izlemek için, sevdiğim insanları görmek için geliyorum. Florya'da tekrar bulunmak benim için çok güzel bir olay olacak. Kalabalık olacak, süper olacak. Biz o zamanlardan bahsedeceğiz" ifadelerini kullandı.

2017 Avrupa Şampiyonası'nda mücadele eden ve yarı finale yükselen Türkiye U17 Milli Takımı'nı da yakından takip ettiğini dile getiren Prekazi, "Galatasaray altyapısı her zaman iyidir. U17 takımı kadrosu açıklandığında hemen kaç Galatasaraylı oyuncu olduğuna baktım. Ama yarın A takıma kaç futbolcu gidecek o daha önemli. Bir futbolcu neden 17 yaşındayken A takımda oynamasın. Kuvveti varsa, mücadele ediyorsa oynamalı. Şans tanımak lazım. Benim zamanımda Tugay 17 yaşında A takımdaydı. Bülent Korkmaz genç yaşta yarı finale yükselen takımın oyuncusuydu" diyerek sözlerini tamamladı.

Cevad Prekazi röportajın ardından bir süre başka bir efsanemiz Hagi ile de sohbet etme imkanı buldu...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!