Spora "elektrik" arası

Güncelleme Tarihi:

Spora elektrik arası
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2014 14:38

UEFA Avrupa Ligi'nde Beşiktaş ile Tottenham Hotspur'u arasında oynanan karşılaşma sırasında iki kez elektriğin kesilmesi, spor organizasyonlarında yaşanan bazı benzer durumları akla getirdi.

Haberin Devamı

Siyah-beyazlıların İngiliz temsilcisi Tottenham Hotspur'u 1-0 yenerek UEFA Avrupa Ligi'nde adını son 32 takım arasına yazdırdığı maçta elektriklerin kesilmesi nedeniyle oyuna 2 kez ara verilmesine benzer durumlar daha önce de yaşanmıştı.

Spor Toto Süper Lig'de 2013-14 sezonunun 30. hafta maçında Kardemir Karabükspor ile Eskişehirspor arasında oynanan karşılaşmada elektrikler yine iki kez kesildi. Stat aydınlatma sistemindeki arıza nedeniyle 8. dakikada yaşanan ilk kesintinin ardından hakem Serkan Çınar mücadeleyi durdururken, trafoda çıkan yangının itfaiye ekibince söndürülmesinin ardından 14 dakikalık gecikmeyle oyun tekrar başlatıldı. Karşılaşmanın 67. dakikasında elektrik yeniden kesilirken, yaşanan arıza nedeniyle maça bu kez 7 dakika zorunlu ara verildi.

Haberin Devamı

Spora elektrik arası
CENK TOSUN GECEYİ AYDINLATTI

2 gün süren maç

Denizlispor ile Fenerbahçe arasında 9 Ağustos 2009'da oynanan Süper Lig'in açılış karşılaşmasının 59. dakikasında Denizli Stadı'nda teknik problemden dolayı ışıklar sönerken, aradan faydalanıp su molası veren oyuncular vücut ısılarını korumak için ısınma hareketleri yaptı. Yaklaşık 40 dakika boyunca stada elektrik verilemezken, problemin çözülerek jeneratörün devreye girmesiyle mücadele kaldığı yerden devam etti. Fenerbahçe'nin eski İspanyol oyuncusu Daniel Guiza'nın golleriyle 2-0 kazandığı karşılaşma, 00:23'te son bulması nedeniyle "2 gün süren maç" olarak hafızalara yer etti.

Beşiktaş'ın ilk değil

Beşiktaş'ın maçlarında daha önce de elektrik kesintisi yaşanmıştı. Türkiye Kupası'nda siyah-beyazlılar ile Ankaragücü arasında 2007 yılında oynanan grup maçı 1-1 devam ederken, karşılaşmanın 71. dakikasında stat elektriği kesildi. Elektrik jenaratördeki şalterden kaynaklanan arıza nedeniyle karşılaşmaya 15 dakika ara verilmesi, siyah-beyazlılara yaradı. Aranın ardından eski Arjantinli yıldızı Matthias Delgado ile fileleri havalandıran Beşiktaş, mücadeleden 2-1 galip ayrılarak çeyrek finale yükselirken, Ankaragücü turnuvadan elenmişti.

Şampiyonlar Ligi'nde de yaşandı

Elektrik kesintileri, dünyada düzenlenen önemli spor organizasyonlarını da sekteye uğratmıştı. Bu sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'nde G Grubu'da 26 Kasım'da oynanan karşılaşmada Sporting Lizbon, evinde karşılaştığı Maribor karşısında 2-1 öndeyken stadyumda yaşanan elektrik kesintisi sebebiyle karşılaşma yaklaşık 45 dakika durdu. Sorunun halledilmesinin ardından devam eden karşılaşmanın ikinci yarısında bir gol daha bulan Portekiz temsilcisi, mücadeleden 3-1 galip ayrıldı. ABD'nin en prestijli spor organizasyonlarından Amerikan Ulusal Futbol Ligi'nde (NFL) 2013 sezonunu şampiyonluk maçında yaşanan elektrik kesintisi, ülke gündemine damga vurmuştu. New Orleans kentinde 3 Şubat 2013 günü Mercedes-Benz Superdome'da düzenlenen final müsabakasında San Baltimore Ravens ile Francisco 49ers takımları şampiyonluk için sahaya çıkmıştı.

Haberin Devamı

35 dakika stat karanlıkta kaldı

Ravens'ın ilk yarıyı 28-6 kazandığı karşılaşmanın devre arasında ABD'li ünlü şarkıcı Beyonce'un verdiği mini konserin ardından üçüncü çeyreğin başlarında meydana gelen elektrik kesintisi, tam 35 dakika boyunca sürmüştü. Zorunlu ara en çok Francisco 49ers takımına yaramıştı. Oyunun kaldığı yerden devam etmesinin ardından üst üste 17 sayı bulan 49ers, yine de karşılaşmayı 34-31 kaybetmişti.

Bu sonuçla Baltimore Ravens tarihinde ikinci kez şampiyonluğa ulaşsa da elektrik kesintisi galibiyete gölge düşürmüş ve ABD'de o sezon en çok konuşulan olaylardan birisi, stadın karanlıkta kalması olmuştu. Ravens takımının koçu John Harbaugh, daha sonra yaptığı açıklamada, yaşanan zorunlu ara nedeniyle oyuna konsantre olmakta zorlandıklarını ve rakiplerinin bu sayede maçı çevirme şansı elde ettiğini ifade etmişti. Ülke medyasında da yaşanan elektrik kesintisinin olası bir terör saldırısını önlemek amacıyla bilinçli olarak yapıldığı gibi komplo teorileri üretilse de stat yetkilileri bu iddiaları yalanlamıştı. Yapılan açıklamada, stadın elektrik akımını kontrol eden bir mekanizmanın bozularak sistemde anormalliğe yol açtığı ve yedek jeneratörlerin devreye girmesinin zaman alması nedeniyle beklendiği belirtilmişti.

Haberin Devamı

Hokey maçı ertelendi

ABD Ulusal Hokey Ligi'nde 1988 yılında şampiyonu belirleyecek Edmonton Oilers ile Boston Bruins arasında oynanan seri maçların 4'üncüsünde kötü hava şartları nedeniyle elektrikler kesilmiş ve karşılaşma ertelenmişti.Bu olayın iki yıl sonrasında yine ABD Ulusal Hokey Ligi'nde Edmonton Oilers ile Boston Bruins, finallerde karşılaşmıştı. Serinin ilk maçının uzatmalarında ışıklar sönerken, karşılaşma 25 dakika sonra devam edebilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!