Spor yazarları Galatasaray-Astana maçı için ne dedi?

Güncelleme Tarihi:

Spor yazarları Galatasaray-Astana maçı için ne dedi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2015 11:57

UEFA Şampiyonlar Ligi'ne veda maçında Astana ile 1-1 berabere kalıp Avrupa Ligi bileti alan Galatasaray'ın bu maçtaki performansı da otoritelerden olumlu not almadı. Futbolculara yönelik eleştiriler özellikle Burak ve Sneijder üzerinde yoğunlaşırken, Ahmet Çakar 90+3'üncü dakikada Sneijder'in ekranlara yansıyan görüntüsüne dikkat çekti.

Haberin Devamı

Spor yazarları Galatasaray-Astana maçı için ne dedi
Kalite ve korku (Hakan Ünsal - Galatasaray)
Selçuk’un attığı gol, zamanlaması, değeri, dönemi ve şekli itibarı ile önemliydi. Kaptan yine çok kritik iş yaparak, çalışmasının ve emeğinin karşılığını aldı. Burak’ın durumu enteresan. Morali mi bozuk yoksa sıkıntısı mı var bilmem ama sahadaki hali ’dertli’ bir Burak resmi veriyor. Bildiğimiz Burak temposu, isteği ve canlılığı yok. Rahat kazanabilecek pozisyonlar bulundu ama takımın içinde bulunduğu döneme bakınca oyun da sonuç da şaşırtıcı değil.

Spor yazarları Galatasaray-Astana maçı için ne dedi

Drama devam (Kanat Atkaya - Hürriyet)
Maç sonunda tribünlerin yönetime odaklanan protestosu, bu manzaranın gerçek sorumlusunun kimler olduğunu bildiğini işaret ediyordu. Yine de zamanlamasının doğru olduğunu söylemek mümkün değil. Takım toparlanacaksa, bunun için biraz umut varsa ki var bana göre destek olmak zamanıdır. Bu oyundan, Astana önünde zar zor kopartılan beraberlikten memnun olmamak hakkı taraftarın, ben de hiç mutlu değilim o da ayrı bir gerçek...

Haberin Devamı

Spor yazarları Galatasaray-Astana maçı için ne dedi

Yerinde ve haklı (Mehmet Demirkol - Fanatik)
Astana son dakikalara galibiyet arayabilen takım olarak girdi. Kimseyi küçümsemek doğru değil tabii. Ancak Galatasaray beraberliğin yettiği bir maçta son düdüğü çağıran ıslıklar arasında girmemeli. Tecrübesi yetmeli. Bugün için yettiğini söylemek çok zor. Ve maç sonu ıslıkları da yerinde ve haklı. Öyle ki, Denizli ligin devre arasını kariyeri boyunca bu kadar hasretle beklememiştir herhalde.

Spor yazarları Galatasaray-Astana maçı için ne dedi

'Selçuk'lular (Feyyaz Uçar - Fanatik)
Selçuk’un bu maçtaki partneri Chedjou. Emre, Bilal ve Rodriguez daha önce ön liberoda görev yapan oyuncular. Hamit iyileşene kadar bu arayış bitmez. Hamit’in de nasıl bir performans göstereceği muamma. Melo olsaydı, bunlar yaşanır mıydı? Hayır. Selçuk’a yazık değil mi? Yanında kimin oynayacağı belli değil. Üstelik sen hep aynı performansı vermek zorundasın. Allah'tan Selçuk bu durumu dert etmiyor. Kaptan her daim işinin başında. “Gelene ağam, gidene paşam” diyenlere inat, görevini yapıyor.

Haberin Devamı

Spor yazarları Galatasaray-Astana maçı için ne dedi

Uyumayan adam (Uğur Meleke - Milliyet)
Bu yıl Galatasaray’ın tek faydalı transferi o. Antepli Muhammet’in, Mersinli Welliton’un ve Antalyalı Sezer’in gol sevinçlerini kursaklarında bıraktı, sadece birer dakika sonra her birine yanıt verdi. Bu sene kaydettiği 9 golün 6’sını Galatasaray mağlupken, üçünü de durum berabereyken attı. Herkes uyurken o uyumadı. Dün de yenen şok golden sonra uyumayıp Selçuk’a golü attırdı zeki Alman... Bu yılın Galatasaray adına bir numaralı yıldızı Podolski kesinlikle.

Spor yazarları Galatasaray-Astana maçı için ne dedi

Zar zor ama nereye kadar? (Ahmet Çakar - Sabah)
Maçın bitmesine 15-20 saniye var... Muslera vakit geçiriyor, Sneijder de İskoç hakem Thompson'a "Ne olur maçı bitir" diye ricada bulunuyor! Yazık Galatasaray'a. Bizim TFF 1. Ligi'nde bile zor mücadele edecek bir takıma karşı Galatasaray seviniyor. Ciddi anlamda Galatasaray birçok yanlış yaptı. Chedjou'nun ön libero oynamasının mantığı ne olabilir? Chedjou'yu ön libero oynattığınızda bunun diğer oyuncularda yaratacağı algı ne olabilir? Chedjou hayatında kaç defa ön libero oynamış? 

Haberin Devamı

Spor yazarları Galatasaray-Astana maçı için ne dedi
Fazla bir şey beklemeyin (Erman Toroğlu - Sabah)
Galatasaray taraftarları bu takımdan fazla bir şey beklemesin. Dün gece tesadüfen Kupa 2'ye kaldılar. Seviniyorlar... Stattaki seyirci de onları yuhalıyor, TV başında onları izleyen milyonlar da! Galatasaray'ın gidişatı iyi değil! Dün gece hakeme de sallayacakları fazla bir şey yoktu, rakibe de! Oynadıkları Astana takımı, soruyorum Galatasaraylı futbolculara kendi oynadıkları ligde mücadele etse kaçıncı sırada olurdu?

Spor yazarları Galatasaray-Astana maçı için ne dedi
Titreye titreye (Serhat Ulueren - Vatan)
Kalede Muslera, defansta Semih Kaya, orta alanda Chedjou, Selçuk ve Sabri, önlerinde de Podolski ve 2. yarı Yasin biraz da konsantre oynadılar. Ama tarih dün geceki Astana maçını, “G.Saray zayıf rakibi karşısında tir tir titredi” diye yazacak. Yönetim seyirci tarafından istifaya davet edildi. Üstelik çok gürültülü oldu... Bence mart ayını beklemeyip bir an önce giderlerse kendileri için daha hayırlı olur diye düşünüyorum.

Haberin Devamı

Spor yazarları Galatasaray-Astana maçı için ne dedi
Denizli'yi anlamadım (Oğuz Çetin - Vatan)
Böylesine kritik maçta hocanın orta saha direncini yüksek tutmak amacıyla Chedjou’yu, Selçuk’la birlikte ön liberoda oynatması kağıt üzerinde herkese mantıklı gelebilir. Bana göre bu uygulama Chedjou’yu yeterince tanımayan Mustafa Hoca açısından çok büyük hataydı. Chedjou, hiçbir şekilde orta saha özelliği olmayan, pozisyon almasını bilmeyen, sahada acemi çaylak gibi bulunan, gezinen ne yapması gerektiğini bilmeyen biri durumundaydı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!