Spor yazarları Beşiktaş-Konyaspor maçı için ne dedi?

Güncelleme Tarihi:

Spor yazarları Beşiktaş-Konyaspor maçı için ne dedi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2015 11:15

Beşiktaş, ilk yarının son maçında konuk ettiği Torku Konyaspor'u 4 golle devirerek, devreyi 41 puanla lider tamamladı. Karşılaşmayı değerlendiren spor yazarları siyah beyazlı takımın futboluna büyük övgüler yağdırırken, en çarpıcı görüş Rıdvan Dilmen'den geldi: "Beşiktaş bu futboluyla en az 80 gol atmalıydı." Bazı otoritelerin maçla ilgili görüşleri şöyle:

Haberin Devamı

Spor yazarları Beşiktaş-Konyaspor maçı için ne dedi
Oğuzhan sazı alınca (İlker Yasin - Hürriyet)
Beşiktaş, çok koşan, pres yapan takımlara zor diş geçiriyor. Dünkü maçın ilk 20 dakikası aynen böyleydi. Geçen haftanın maç kurtaran adamı Sosa, dün sahadaydı ama sazı eline alan ve Beşiktaş’ın maestrosu olan Oğuzhan’dı. Bir ön libero düşünün (Oğuzhan) takımın 10 numarası olsun. Ve bu yılki performansıyla helal olsun. Gomez Beşiktaş’ın gole en yakın adamı. Şutları, asistleri ve oyun zekasıyla formayı hak ederken, Almanya’da Löw mutlu ama Cenk yedekte oturduğu için Terim mutsuz Fransa 2016 öncesinde.
Spor yazarları Beşiktaş-Konyaspor maçı için ne dedi
Gomez haklı beyler (Kenan Başaran - Hürriyet)
Nasreddin Hoca misali herkes haklı! Quaresma haklıydı, çünkü dün gece iyiydi. Töre çıkmalıydı, çünkü çok top kaybetti. Gol atması gerçeği değiştirmiyor. Güneş de haklı çünkü sarısı olan Quaresma atılabilirdi. Lakin en çok ‘Gomez haklı beyler’! En doğru işleri 2. devre Gomez yaptı. Töre’nin gol sevincini Quaresma ile paylaşması da golden daha değerliydi, bilen biliyor nedenini! Devreyi lider bitirmek de psikoloji düzeltir...
Spor yazarları Beşiktaş-Konyaspor maçı için ne dedi
Liderliği hak ediş (Metin Tekin - Sabah)
Beşiktaş'ın transfere ihtiyacı var mı? 11 yıl aradan sora gelen ilk yarı liderliğini önemsiyorum. Ancak iyi götürmekle iyi bitirmek çok farklıdır.Bunu geçmiş yıllarda olumsuz anlamda yaşadı Beşiktaş. Ama bu sene Beşiktaş'ın oyunuyla çok farklı olduğunu söylemek lazım.. Transfere ihtiyacı yok ama bir kaleci ve bir stoper kadroyu zenginleştirir.
Spor yazarları Beşiktaş-Konyaspor maçı için ne dedi
Oğuzhan bir sihirbaz (Rıdvan Dilmen - Sabah)
Atılan 41 golün en az yarısında kazanılan topla gol olma anı arasındaki süre 3 saniyeyi geçmez. Buna bakınca Beşiktaş'ı anlarsın. Rakip beklerken Beşiktaş'a 10 üzerinden 7 veririm. Top rakipteyken ön bölgede presle kazanıp hücum etmek ise 10 üzerinden 9.5... Beşiktaş'ın 41 golüne kimse aldanmasın, Beşiktaş'ın en az 80 golü olurdu. Pres bir özelliktir ama aldıktan sonra nasıl sonuçlandıracağın önemli esas. Ağlara gitmesi önemli değil. Genel anlamda Beşiktaş'ın kimliği bu.
Spor yazarları Beşiktaş-Konyaspor maçı için ne dedi
Oğuzhan ve Atiba faktörü (Ahmet Çakar - Sabah)
Sonuçta Beşiktaş ilk yarının lideri ve en çok gol atan takımı. Konyaspor ilk yarıda çok iyi oynadı. Rakibe boş alan bırakmadılar ama sadece Konyaspor değil, herhangi bir mütevazi takım mağlup duruma düştüğünde Beşiktaş karşısında maçı kurtarmada çok zorlanır. Maçın hakemi Serkan Çınar'ı çok ama çok beğendim. Asla etki altında kalmadı. Konyaspor'u ezdirmedi ama ilk golde Mario Gomez ofsayt mı, değil mi emin değilim.
Spor yazarları Beşiktaş-Konyaspor maçı için ne dedi
Yüksek tempo, müthiş zafer (Cem Dizdar - Fanatik)
Konya gibi savunmasıyla oyun hızını düşürerek maça ortak olmayı amaçlayan ve bu özelliğiyle ligin üstünde tutunan bir takımı böylesine paralize edebilmek için tempo yapabilmek şarttı... Ve bunu da ancak ligin ‘tempo’ konusunda en sıkıntısız takımı yapabilirdi, o da yaptı. Sanırım bu tempoya ve bu seviyeye ulaşmışken devre arasının gelmiş olması en çok da Şenol Güneş’in canını sıkmıştır...
Spor yazarları Beşiktaş-Konyaspor maçı için ne dedi
Lider şovla bitirdi (Gündekin Onay - Vatan)
Beşiktaş, bu galibiyetle F.Bahçe maçının sonucunu beklemeden ilk yarıyı lider bitirdi. Bu apoleti fazlasıyla hakeden siyah-beyazlılar, Tolgay ve Veli’nin de takıma katılması ve devrede yapacağı 1-2 takviye ile şampiyonluğun en güçlü adayı olarak 2. yarıya girecek. Üstelik rakibi F.Bahçe, Avrupa’da zorlu maçlar oynayacak. 11 puan gerideki G.Saray’ın ise bu yarışta var olabilmesi için 10-12 maçlık galibiyet serisi yakalaması ve rakiplerin puan kaybetmesini beklemesi gerekecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!