Spor yazarları Başakşehir-Beşiktaş maçı için ne dedi?

Güncelleme Tarihi:

Spor yazarları Başakşehir-Beşiktaş maçı için ne dedi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2016 08:46

Beşiktaş'ın 1 puanı son dakikalarda kurtardığı Başakşehir maçını değerlendiren spor yazarları, Gökhan Töre, Olcay ve Mario Gomez'in kötü günlerinde oluşunun skorda büyük rolü olduğu görüşünde birleşti. Güntekin Onay, savunmada ilk kez Delgado ile yan yana oynayan Necip Uysal'ın hatalarına dikkat çekerken, Beşiktaş'ın bu sezon ilk kez kafa golü yediğini vurguladı.

Haberin Devamı

Spor yazarları Başakşehir-Beşiktaş maçı için ne dedi
Bazen 1 puan 3 puandan çoktur (Kenan Başaran - Hürriyet)
Her şeye rağmen Beşiktaş’ın, sinirlerini hep bozmuş bir takım karşısında 2-0 geriden gelip 2-2’yi bulması ama son dakikaya kadar galibiyeti de kovalaması uzun vadede çok kıymetli. Evet bu bir test maçıydı ve berabere kalınmış olunsa da 2-0’dan sonra ortaya konan oyun siyah beyazlıları umutlandırmalı. Çünkü bazen aldığınız 1 puan, 3 puandan daha kıymetlidir ve çoktur.
Spor yazarları Başakşehir-Beşiktaş maçı için ne dedi
Altın değerinde 1 puan (Rüştü Reçber - Hürriyet)
Abdullah Avcı Beşiktaş’ı o kadar iyi analiz etmesine rağmen, kalesinde gol pozisyonları gördü. Ama takdir edilmesi gereken nokta ekranın hangi karesi gösterilse Volkan Babacan hariç tüm Başakşehirli oyuncuların o karenin içinde görülmesiydi. Öne geçmenin vermiş olduğu skoru koruma düşüncesi ve Beşiktaş’ın baskısı Başakşehir’i biraz geriye attı. Buna rağmen orta sahadaki Beşiktaş’a oyun kurdurmamaya yönelik futbolunu ilk yarının son 10 dakikası hariç iyi uyguladılar.
Spor yazarları Başakşehir-Beşiktaş maçı için ne dedi
Güneş'in sabrı (Attila Gökçe - Milliyet)
Asıl şaşılacak şey, Güneş’in inanılmaz (!) sabrıydı... Gökhan’ın, Olcay’ın ve Mario Gomez’n bir türlü ritm tutturamadığı oyunda Güneş bekledi de bekledi. Oysa kulübedeki alternatif oyuncular, sahadakilerden daha istekli, daha heyecanlıydı. Takımın gösteremediği tepkiyi onlar oturdukları yerden inanılmaz bir ortaklık duygusuyla gösteriyorlardı. Güneş’in sabrı, Başakşehir’in duran toptan Mahmut’la bulduğu golü de getirdi. Ancak o golden sonra uyandı Beşiktaş...
Spor yazarları Başakşehir-Beşiktaş maçı için ne dedi
Başakşehir-Beşiktaş maçını Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira da izledi.

Haberin Devamı

Gomez'in aklı sevgilide kalmış! (Feyyaz Uçar - Fanatik)
Mario Gomez keyifsiz. Belki de sevgilinin, “Sevgililer Günü’nde maç mı olur!” sitemi var. Yoksa Gomez bu topları ağlara gömmez mi? Golcünün formsuzluğu tam da akşamına denk geldi. Sevgiliyle romantik bir akşam yemeğini tercih ediyor olsa gerek süper Mario, bu maçta keyifsiz... Belki de sevgilinin “Sevgililer Günü’nde maç mı olur!” diye sitemi var. Yoksa bu goller kaçar mı? Gomez bu topları ağlara gömmez mi?

Spor yazarları Başakşehir-Beşiktaş maçı için ne dedi
Aklımda defansif sorular! (Ahmet Çakar - Sabah)
Hakem Ali Palabıyık, iyi niyetli ve yetenekli ama birden dağılıveriyor. İlk yarının son dakikasında Mehmet Batdal'ın hareketine niye sarı kart vermediğini merak ediyorum. Çünkü aynı pozisyon bir kaç dakika önce de yaşandı ve sarı kart verdi. İkinci yarıdaysa Mehmet Batdal'ı oyundan atamayışının etkisiyle Başakşehirli oyunculara yanlış kartlar gösterdi.
Spor yazarları Başakşehir-Beşiktaş maçı için ne dedi
Uzun boy suç mu! (Erman Toroğlu - Sabah)
Hakem tamamen ortadan çaldı. Mehmet Batdal'a bir sarı kart kullandı. Bu kartı, 'kolunla rakibine hareket yaptığı için kullandıysa' yanlış. Çünkü Batdal aynı pozisyonu bir daha yaptı ki hakem orada sarı kullanmadı. Futbolcunun 'fizik üstünlüğü var, boyu yüksek, havaya çıkılan pozisyonlarda rakip altta kalıyor' diye kısa boylu adama avantaj sağlamak kurallarda yok. Uzun boy suç mu!

Haberin Devamı

Spor yazarları Başakşehir-Beşiktaş maçı için ne dedi

1 puan bile çok değerli (Güntekin Onay - Vatan)

Beşiktaş dün genel anlamda Necip’in stoper pozisyonunda oynamasının sıkıntısını fazlasıyla yaşadı. İlk golde Visca’yı savunma arkasına kaçıran Necip, Başakşehir’in 2. golünde sırtı dönük oyuncuya gereksiz faul yaptı ve o duran top gol oldu. Golü atan Mahmut’un vuruş yaptığı bölgede de hiçbir Beşiktaşlı oyuncu yoktu. Durum böyle olunca da siyah-beyazlılar ligin başından beri ilk kez bir kafa golü yedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!