Spor salonlarının ünlü müdavimleri

Güncelleme Tarihi:

Spor salonlarının ünlü müdavimleri
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 1999 00:00

Haberin Devamı

Kimi aerobik meraklısı, kimi ağırlık kaldırıyor, kimisi de squash oynuyor, ama hepsi soluğu oralarda alıyor.

Kanınızı kaynatan bir müzik eşliğinde spor yapıyorsunuz. Ter içinde fitness hocanızın gösterdiği hareketleri uyguluyorsunuz. Bir, iki, üç ve bir, iki, üç. Aaa! O da ne? Yanınızda duran ve en az sizin kadar zorlandığı yüz ifadesinden belli olan kadın çok tanıdık geliyor. Yoksa her gün gazete ve televizyonlarda boy gösteren ünlü ‘‘bilmem kim’’ değil mi o? Tam tahmin ettiğiniz gibi. Hepimizin ortak dileği sağlıklı ve mutlu yaşamak olduğuna, bunun gerçekleşmesi için altın kurallardan biri de spor olduğuna göre herkes bir spor salonunun yolunu tutuyor. Üstelik kimisi her gün, kimisi günde iki kez!

Ceylan Intercontinental Hotel'in spor salonu son zamanlarda çok popüler. Zaten İstanbul Valisi Erol Çakır fırsat buldukça buraya geliyormuş. Spordan çok sauna ve hamam keyfini tercih ettiği belirtiliyor. Bazen de bir saat koşu bandında ter dökermiş Vali Çakır. Çakır'ın tersine Gülben Ergen'in çok sistemli ve düzenli çalıştığını söylüyor spor hocaları. Son zamanlarda işlerinden fırsat bulamadığı için gelemeyen Ergen, özellikle kilo aldığı zamanlarda haftanın beş günü soluğu Ceylan Intercontinental'de alıyormuş.

Mankenlerin mekanı

Neşe Erberk Ajans'ın neredeyse tüm mankenleri haftanın üç günü Korukent Gym'deler. Sevcan Zabit, Deniz Akkaya, Oxana, Şenay Akay... Mankenler özellikle formlarını korumak amacıyla çalışıyorlar. İki saat boyunca karın ve bel bölgeleri için mekik çekip, bacak ve basenleri için bisiklete ve koşu bandına çıkıyorlar. Vahe Kılıçarslan Erberk Ajans'tan ayrılmadan önce Korukent Gym'de ağırlık çalışırmış.

Bu arada Korukent'in müdavimi olmasına rağmen, işlerinin yoğunluğundan dolayı şu günlerde gelemeyen isimler de var. Sezen Aksu, Emel Müftüoğlu, Deniz Seki, Ali Güven... Kardiovasküler egzersizler yapan bu isimlerin ortak özelliği, hepsinin yağlarından kurtulmak istemeleriymiş.

Squash merakı

Esra Özmen, haftanın dört günü Princess Hotel'e giderek buranın müdavimi olduğunu kanıtlıyor. Bir, birbuçuk saat squash oynayan Özmen, vücudunun formunu bu sporla koruduğuna inanıyor. Princess'a gelen bir diğer isim de Sertab Erener. Özellikle vücut yağlarını yakmaya yarayan kardiovasküler egzersizler yapan Erener'in tercihi aletli jimnastik.

Toplu aerobik dersleri

Academic Sports Center bir diğer tercih edilen spor kulübü. Savaş Karakaş, Açelya Akkoyun, Deniz Akkaya buraya gelen ünlüler arasında. Bu arada Deniz Akkaya'nın iki ayrı spor salonuna gitmesi, formuna ne kadar düşkün olduğunu açıkça gösteriyor. Karakaş canı ne zaman isterse gidip iki saat body çalışıyor. Açelya Akkoyun da bisiklet ve koşu bandı üzerinde iki saatini geçiren isimlerden. Artık gelmemelerine rağmen Yonca Evcimik, ayrıldığı eşi Harun Özakıncı ve Çiğdem Tunç da haftada üç gün step, aerobik gibi toplu derslere katılan ünlülerdenmiş.

Ataizi'nin fitness merakı

Uzun bir süre Swissotel'de yaşayan Hande Ataizi, oradan ayrılsa da dönem dönem otelin fitness center'ından yararlanıyor. Grup sporlarından çok bireysel olarak çalışmaktan zevk alan oyuncu, koşu bandından vazgeçemiyor. Spora aşırı düşkün olduğu bilinen Ataizi için yönetmen Gani Müjde bile: ‘‘Ruhsar'ın çekimlerinden biliyorum. Set hazır, Hande yok. Efendim meğerse hanımefendi sabah sporunu yapıyormuş. Ve bu, her sabah aynen devam etti’’ demişti.

İşadamlarının tercihi

Medyatik isimlerden çok, işadamlarının spor yaptıkları Conrad Hotel'in bugüne dek en medyatik müşterisi Ebru Şallı olmuş. Defilelerinden fırsat buldukça gelen genç mankenin jimnastik aletlerinden ve kapalı yüzme havuzundan yararlandığı belirtiliyor.

Planet farkı

Ozan Orhon ise Sports International’ın gediklilerinden. Özellikle body çalışan sanatçı fazla kilolarından böyle kurtuluyor. Ancak ünlülerin en çok gittikleri spor merkezi neresi diye sorarsanız tabii ki Planet Health Club ve Alkent en moda ‘iki mekan.’ Gazete yöneticilerinden reklamcılara ve medyanın en dikkat çekici isimlerine kadar birçok kişi bu iki spor tesisinin müdavimleri arasında yer alıyor. Üstelik en aktif ünlülerden Meltem Cumbul’u spor yaparken görmek istiyorsanız Planet Health Club’a uğramanız yeterli...

Kalori yakmanın gerçekleri

80 kiloluk bir insanın yarım saat sonunda harcadığı kalori miktarı ne kadardır?

Beş kilometre koşmak 322 cal

Onüç kilometre bisiklet 389 cal

Kayak 490 cal

Kaya tırmanışı 290 cal

Kürek 420 cal

Hızlı yürüyüş 189 cal

Aerobik 400 cal

Buz pateni 280 cal

On dakikada ne kadar kalori yakılır?

Yürüyüş (Hızlı) 64 cal

Yürüyüş (Normal) 49 cal

Bahçe işleri 43 cal

Golf 68 cal

Dans etmek 82 cal

Bisiklet 51 cal

Judo 156 cal

Voleybol 40 cal

Kaya tırmanışı 112 cal

Bateri çalmak 53 cal

Alışveriş yapmak 49 cal



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!