Spor müzesi gibi bar

Güncelleme Tarihi:

Spor müzesi gibi bar
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 1999 00:00

Haberin Devamı

Duvarları dünyanın ve Türkiye'nin ünlü sporcularının forma ve imzalı fotoğraflarıyla donatılmış bar-restoranda isteyen sırtını salona dönüp barın duvarlarındaki küçük ekranlardan spor karşılaşmalarını izleyebilir. Yalnız kalmak istemeyen ise ya salona doğru yan oturup gözlerini tavandan sarkan dev ekranlarda veya yemek yiyen insanlarda gezdirebilir.

İstanbul 6 Şubat'ta yeni bir mekanla daha tanıştı: Champions Sports Bar Restaurant. 25 Şubat'ta resmi açılışı yapılacak Champions'u tarif etmek için ‘‘Hardrock Cafe'nin sporcası’’ demek mümkün. Duvarlarını gelmiş geçmiş ve yaşayan spor yıldızlarının imzalı spor malzemeleri ve fotoğrafları kaplıyor. Muhammed Ali'nin boks eldivenlerinden Micheal Jordan'ın formasına, Hakan Şükür'ün formasından Ahmet Ayık'ın imzalı fotoğrafına kadar dünya çapında yerli yabancı bir çok sporcuya ait izler bulabilmek mümkün duvarlarda. Bu özelliğiyle bir bar-restorandan çok bir spor müzesini andırıyor. Tek tek imzaları, kimin ne yazdığını okumak rahatlıkla yarım saatinizi alabilir. Duvarların dışında kalan dekorasyonda ağırlıklı olarak maun ahşap ve pirinç kullanılmış.

Champions dünyada Mariott Otelleri bünyesinde 22 şehirde yer alan bir zincir. İstanbul'da da Mariott otelleri bünyesinde yer alan Yeşilyurt Polat Renaissance Hotel'in eski casino binasında hizmet veriyor. İstanbul Champions bu özelliğiyle otel içlerinde hizmet veren benzerlerinden ayrılıyor. 1500 meterekarelik bir alana yayılan restoran diğer Champions'ların en büyüğü olma özelliğine de sahip.

MAÇA ÇIKAR GİBİ

Amerikan mutfağından çeşitli tatlar, esprili bir mönüyle konuklara sunuluyor. Mönüde starting line up (başlangıç dizilişi), main event (ana etkinlik), finish line (bitiş çizgisi) gibi bölümler var. Kokteyller de warm up (ısınma), fairplay, kick off (başlangıç vuruşu), thai-break, olimpic finals (olimpiyat finalleri) bölümlerinde toplanmış. Kokteyllerin yanı sıra dünyanın önemli içki markaları ve biraları da bulunuyor. Yiyeceklerin fiyatları, 1 milyon 200 bin-3 milyon 500 bin, içeceklerin 500 bin-2 milyon 600 bin arasında değişiyor. Kokteyller 2,5 milyon civarında.

İçkiden bahsetmişken, yüksek kapasiteli bar, tek başına içkisini içmek isteyenler için biçilmiş kaftan. İster sırtınızı salona dönüp barın duvarlarındaki küçük ekranlardan spor karşılaşmalarını izleyin, ister salona doğru yan oturup gözlerinizi tavandan sarkan dev ekranlarda veya yemek yiyen insanlarda gezdirin.

Müziğe gelince, 60, 70 ve 80'lerden rock, rythm and blues ve caz örnekleri geniş salonu dolduruyor. Düzenlenecek özel programlarda ve gecelerde müzik türü de değişecek.

Champions'un Operasyon Müdürü Barış Göker, hedeflerinin İstanbul'daki eğlence alışkanlıklarını değiştirmek olduğunu söylüyor. İlk adım, çevrede oturan yüksek gelir grubundan olanlara Etiler dışında bir alternatif oluşturmak. Bu konudaki sloganları ‘‘eğlenmek için deplasman yorgunluğuna son’’.

İkinci olarak ‘‘önce bir yerde yemek yiyelim, sonra da eğlenmeye gideriz’’ anlayışını değiştirmek, insanlara yemeği ve eğlenceyi aynı mekanda sunmak. Geceleri 02:00'ye kadar açık olan Champions'un salonundaki masalar kaldırılınca ortaya geniş bir dans pisti çıkıyor.

Son olarak da çevrede oturanların iş çıkışında, çalışanların öğle yemeklerinde uğradığı, bir gelenin yine geleceği ‘‘ikinci adres’’ niteliğinde bir mekan yaratabilmek hedefleniyor. Bunun için de 25 Şubat'taki açılıştan sonra ay boyunca her gece için farklı bir program düşünülüyor.

Champions'ın ağırlığı bardan yana olsa da Barış Göker, gündüz saatlerinde yürüyüşe, alışverişe çıkan aileleri ve gençleri de rahatlıkla ağırlayabileceklerini söylüyor. Amerikan Futbol Ligi takımlarının fotoğraflarının duvarları süslediği salonun deniz manzaralı bölümü bu tür ziyaretler için uygun.

Önemli hatıra eşyaları

Basketbol:

Michael Jordan'ın imzalı forması

Magic Johnson imzalı forma, top ve fotoğraf

Lary Bird imzalı fotoğraf ve top

Scotty Pipen imzalı forma ve basktebol topu

Denis Rodman'ın imzalı forması

Grant Hill'in imzalı forması

Kobe Bryant imzalı

forması

Karl Malone'un imzalı fotoğrafı

İbrahim Kutluay'ın imzalı Milli Takım forması

Harun Erdenay'ın imzalı Milli Takım forması

Futbol:

Tanju Çolak'ın imzalı Milli Takım forması ve imzalı France Futbol dergisinin kapağı

Hakan Şükür'ün imzalı Galatasaray forması

Oğuz Çetin'in imzalı İstanbulspor forması

Boks:

Muhammed Ali Clay'in imzalı fotoğrafı ve eldivenleri

Clay'in ezeli rakipi Joe Fraizer'ın imzalı eldiveni

Sugar Ray Leonard'ın imzalı fotoğrafı

Güreş:

Ahmet Ayık imzalı fotoğraf

Ercan Yıldız imzalı forma

Halter:

Naim Süleymanoğlu ve Halter Milli Takımı'nın imzalı fotoğrafları

Bilardo:

Semih Saygıner'in yeleği ve topu

Ve diğerleri:

ABD'nin Formula 1'i, Indy Car sürcüsü Emerson Fitipaldi'nin imzalı fotoğrafı

1948 Fransa Bisiklet Turu'nun start fotoğrafı

1936'da Jessie Owens'ın rüzgarla yarışırken fotoğrafı

Ayrıca henüz yabancısı olduğumuz Amerikan futbolu ve beyzbola ait bir çok imzalı hatıra eşyası da Champions'ın duvarlarını süslüyor.

Dünyadaki Champions'lar

Champions Restaurant'lar ABD'nin 13 eyaletinin yanı sıra, Amman (Ürdün), Beyrut (Lübnan), Dubai (Birleşik Arap Emirlikleri), Frankfurt, Leipzig, Münih (Almanya), Varşova (Polonya), Puerto Vallarta (Meksika), Panama City (Panama) ve İstanbul'da bulunuyor.

Sayılarla Champions

1500 meterekarelik bir alanda kurulan Polat Champions bu yanıyla diğer 22 kardeşinin en büyüğü olma özelliğini taşıyor. 3 milyon dolarlık yatırımla oluşturulan tesis, 400'ü ayakta olmak üzere 800 kişiye hizmet verebiliyor. Duvarları 500'e yakın imzalı hatıra eşyası ve fotoğraf kaplıyor. Spor kanallarının gösterildiği 20 büyük ekran televizyon ve iki büyük barkovizyon var. Oturmaktan sıkılanlara basketbol atış kortu, 5 bilardo masası, langırt, tilt makineleri ve dart alanları hizmet ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!