Spor hattı

Güncelleme Tarihi:

Spor hattı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2004 02:00

New York yıkıldı

DALLAS Mavericks, ligde çıktığı 26. maçında deplasmanda New York Knikcs’i 123-94 farkla yenerek, 17. galibiyetini almayı başardı. Maverikcs’te Josh Howard, 26 sayı, 16 ribaunt ve 3 asistle double-double yaparak, takımının en skorer oyuncusu oldu. Alman pivot Dirk Nowitzki, 23 sayı ve 5 ribauntla, Micheal Finley ise 21 sayı, 2 ribaunt ve 4 asistle galibiyete katkı sağladılar. Bu sezon kadrosuna Shaquille O’Neal’i katarak güçlenen ve Doğu Konferansı Güneydoğu Grubu’nda lider durumda olan Miami Heat, O’Neal’den yoksun çıktığı ilk maçında sahasında Boston Celtics’i 108-100 yenmeyi başardı.


Charlotte-New Jersey: 91-94

Cleveland-Minnesota: 107-97

New York-Dallas: 94-123

Miami-Boston: 108-100

Sacramento-Washington: 104-93

Clippers-New Orleans: 100-91

Yalçınkaya:Gelirim arttı

2004
Atina Olimpiyatları’nda 48 kiloda finale yükselen ve Kübalı rakibi Yan Varela Berthelemy’e yenilerek gümüş madalya kazanan Atagün Yalçınkaya’nın hedefi 2008 Pekin Olimpiyatları’nda altın madalya elde etmek. 17 yaşındaki boksör, elde ettiği başarıdan sonra gelirinin 3 kart attığını açıkladı.

Kırıkkale’de şok istifa

İLK
yarıyı lider kapatan Kırıkkalespor’da 4 Aralık’ta yapılan olağanüstü kongrede yeniden başkanlığa seçilen Fehmi Karakaya,Sahip çıkılmayan takımda benim yerim yok’ diyerek 18 gün aradan sonra istifa etti. Karakaya’nın istifası ile başkanlık görevini kongreye kadar ikinci başkan Muhsin Göloğlu üstlendi.

K.Maraş’ta İdikut bıraktı

KAHRAMANMARAŞSPOR
’da teknik direktörü İhsan İdikut, takımdaki kadro sıkıntısına çözüm üretilemediği ve dar bir kadro ile de hedefe ulaşmanın mümkün olmadığını belirterek görevinden istifa ettiğini açıkladı. İdikut, 2 yıl formasını giydiğini, 3 yıl da teknik direktör olarak görev yaptığı Kahramanmaraşspor’da kimseye kırgın olmadığını ifade etti.

Sakarya’da 7 oyuncu yolcu

SAKARYASPOR
devre arası transfer çalışmaları doğrultusunda 7 futbolcuyu gönderme kararı aldı. Yöneticiler, Murat Özatak, Mahmut Taşdemir, Hasan, Murat Bölükbaş, Omar Diallo, Badji ve Hasani ile ilişkilerini kestiklerini belirtti.

Ecclestone’dan yeni sözleşme

DÜNYADA otomobil sporlarının en ilgi çeken dalı olan Formula-1 yarışlarının İngiliz patronu Bernie Ecclestone, bazı ünlü otomobil firmalarına, 2012 yılına dek bu organizasyonun içinde kalmaları karşılığında yeni bir sözleşme önerdi. Belçika’nın Het Laatste Nieuws Gazetesi’nin, bir Alman otomobil dergisine dayandırarak verdiği habere göre Ecclestone, yeni sözleşme önerisinde bulunduğu BMW, Mercedes, Ferrari ve Renault gibi ünlü otomobil firmalarına 2012 yılına dek F-1 yarışlarında yer almaları durumunda, 385 milyon Euro ödemeye hazır olduğunu açıkladı. Ecclestone’un ayrıca, bu paranın tamamını 2007 yılına dek ödeme güvencesi verdiği bildirildi.

Sivasspor’da öfke

SİVASSPOR Basın Sözcüsü Fikret Ünsal, düzenlediği basın toplantısında, Karagümrük Kyoto yöneticilerine yönelik sert açıklamalarda bulundu. Ünsal,Karagümrük bu seyircisiyle, değil profesyonel ligde, amatör kümede bile oynatılmamalı. Onara anladıkları dilden de cevap veririz’ diye konuştu. Fikret Ünsal, ‘Karagümrüklü yöneticilerin bize bin 500 bilet verdikleri doğru değil. Biz 15 yönetici şefer tribününe 30’ar milyon liradan bilet alarak girdik. Maç boyunca çıkan olaylara bir tek Sivaslı karışmamıştır. Karagümrük bu seyircisiyle değil profesyonel ligde, amatör kümede bile oynatılmamalı. Sivasspor’u kimse yıpratmaya çalışmasın.Soner KAVAK/DHA

Efes Pilsen 2. dalya peşinde

ULEB
Erkekler Avrupa Ligi’nde bugün İspanya’nın Adecco Estudiantes takımıyla deplasmanda karşılaşacak olan Efes Pilsen, Avrupa kupalarında 316. maçına çıkacak. Lacivert beyazlılar bu maçı kazanırsa, 200. zaferine imza atacak. Karşılaşma saat 21.40’da başlayacak. Sky Türk naklen yayınlayacak.

F.Bahçe-Ülker cumartesi günü

BASKETBOL
Ligi’nde 10. hafta maçlarının programı açıklandı. Maçlarının programı şöyle: CUMARTESİ: 15.00 Beşiktaş - T.Telekom, 16.00 P.Karşıyaka - Tekel, 17.00 G.Saray - Tuborg, PAZAR: 15.00 F.Bahçe - Ülker, 16.00 Banvit - Efes Pilsen, 16.30 Kolej - Erdemirspor, 17.00 Darüşşafaka - İTÜ.

Mehmet Terzi Eskişehir’de

ATLETİZM
Federasyonu Başkanlığı seçimini kazanan Mehmet Terzi, Yıldızlar Geliştirme Projesi’nin uygulanacağı 8 pilot il arasında Eskişehir’in de bulunduğunu söyledi. Terzi, Eskişehir Valisi Kadir Çalışıcı’yı makamında ziyaret etti.

Koloğlugil’in acılı günü

YENİ
Şafak Gazetesi Spor Müdürü Turgut Koloğlugil’in babası Yılmaz Koloğlugil (76), uzun süredir tedavi gördüğü hastanede vefat etti. Merhum Yılmaz Koloğlugil’in cenazesi bugün öğle namazı sonrası Ataköy 5. Kısım Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından Şenlikköy Mezarlığı’nda toprağa verilecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!