Spa mevsimi

Dışarısı soğuk, karanlık, kasvetli... Güneşe özlem artık had safhada... İşte tam da bugünlerde, vücudu rahatlatmanın yolu farklı bakım ve terapi alternatifleri sunan spa’lardan geçiyor. Biz Ankara, Antalya ve İstanbul’daki 3 spa’nın uygulamalarını sizin için denedik...

Haberin Devamı

İstanbul Hilton’da siyah sabun bakımı

Hilton bünyesinde yer alan Sentinus Wellnes Spa, sadece buraya özel bakımıyla cildin yenilenmesini sağlıyor. Fas’ın meşhur siyah sabunuyla gerçekleştirilen bakım sayesinde cilt derinlemesine temizleniyor, yumuşak ve ipeksi bir görünüm kazanıyor. Bakım, buhar odasında ürünün tüm vücuda özenli bir şekilde sürülmesiyle başlıyor. Vücutta etkisini göstermesi için bu şekilde 10 dakika beklemek gerekiyor. Ardından tüm vücuda geleneksel Türk hamamında kese uygulanıyor. Gül yaprakları ve gülsuyu ile bakım tamamlanıyor.
Siyah sabun bakımı, ciltteki ölü hücrelerin temizlenmesini sağlıyor. Sivilce oluşumunu engelliyor. Özellikle kalın, sivilceli ve sivilcelenmeye müsait ciltlerde bronzlaşma öncesi ve sonrasında çok iyi sonuçlar veriyor.

Haberin Devamı

Antalya Concorde’da 3’lü ayurvedik terapi

Shiroabhyanga, Shirodhara, Abhyanga... Antalya Concorde’daki Carpe Diem Spa’da sunulan Uzakdoğu’-
nun bu rahatlatıcı terapileri, uzun soluklu bir rahatlama
sağlıyor. Terapiye Shirod-
hara’yla başlanıyor; ılıtılmış özel yağlar nazikçe alına damlatılıyor. Bu keyifli his, tüm zihin yorgunluğunu ve zihinsel faaliyeti durdurarak zihni sakinleştiriyor, yenilenmesine yardımcı oluyor. Ardından Abhyanga’nın nazik fakat keskin el masajı hareketleri tüm baş, boyun ve omuzlara uygulanıyor. Bu bakım, çoğu başta bulunan marma noktalarına odaklanarak beş duyuyu besliyor. Bu noktalar, nazikçe masaj yapıldığında, tüm beden ve sinir sistemi üzerinde büyük bir sakinleştirici ve dengeleyici etki yaratıyor.

Ankara Ramada’da geleneksel Bali masajı

Başkentte bulunan Ramada Plaza bünyesindeki Salix Spa, ziyaretçilerine hamam, masaj, vücut bakımı ve ritüelleri ile egzotik bir spa deneyimi sunuyor.
YoÄŸun bir iÅŸ gününün ardından ruhu ve bedeni dinlendirmek için ideal adreslerden olan Salix Spa’nın uygulamaları, UzakdoÄŸu terapilerinden geleneksel Türk masajlarına kadar geniÅŸ bir yelpaze sunuyor.Â
Spa’nın uzman terapistleri tarafından uygulanan klasik sırt, baş, boyun, relaks ve spor masajlarının yanı sıra refleksoloji, aromaterapi ve ayurvedik masajlar hem kadınlara hem de erkeklere kendilerini ayrıcalıklı hissettiriyor. Salix Spa’da en çok tercih edilen masajlar arasında Geleneksel Bali Masajı öne çıkıyor. Bu masaj, bedendeki enerji noktaları üzerine yapılan etkili baskılar, yumuşak vuruşlar ve gerdirme hareketleri ile ruhunuzun derinliklerine kadar rahatlama vadediyor.
Geleneksel Bali masajı ayrıca vücuttaki tüm enerji merkezlerinin dengelenmesini sağlayarak bedeninizin uyum içinde çalışmasını sağlıyor.

2013 yazında saçlar

Kısa ve seksi

Haberin Devamı

Çocuksu görünümlü kısa saçlar, son dönemde Hollywood yıldızları arasında çok popüler... Saç tasarımcılarının tüm maharetlerini sergilediği bu iddialı saç modeli, hem pratik kullanımı hem de
her saç tipine uygun olması nedeniyle ilgi görüyor.

Robin Wright: Kim demiş kısa saçlar erkek çocuklar içindir diye! Hollywood yıldızı Robin Wright, kısacık saçlarla da ne kadar feminen olunabileceğini kanıtlıyor işte...
Charlize Theron: Yıldızın kusursuz yüz hatları kısa kesim saç modeli için biçilmiş kaftan. Üstelik onu uzun zamandan beri ilk kez kendi saç rengiyle gördük.
Miley Cyrus: Uzun saçlı genç kız imajından seksi genç kadın görüntüsüne... Hollywood’un genç yeteneğinin Twitter’den paylaştığı yeni saç kesimi ve platin sarısı saç rengi, beğeni topladı.
Anne Hathaway: Aslında o kısa saçın en beğenilen temsilcilerinden... Rolü uğruna uzun kahverengi saçlarından vazgeçeli hayli zaman oldu. Ve Anne Hathaway, yeni saç stilini fazlasıyla benimsemiş görünüyor.
Halle Berry: Kısa saçın en ünlü temsilcisi, kesimin ne kadar değişken olabileceğini de gösteriyor. Kusursuz yüz hatları sayesinde saçının modeliyle özgürce oynayabiliyor, moduna göre elegan, rock görünüme bürünebiliyor.
Rihanna: Ünlü şarkıcı, başına buyruk stili ve sıkça değiştirdiği rengiyle, kısa saç trendini tüm dünyaya sevdirmeyi başardı.

Sadece sür ve çık...

Haberin Devamı

Clinique’in nemlendirici kalem ruju Chubby Stick Intense, şimdi daha yoğun renklerle Tekin Acar Cosmetics’te... Nemlendirici kalem ruj, yoğun renk verme özelliğinin yanında dudaklara ihtiyaç duyduğu bakımı sağlayacak birçok faydalı içeriğe sahip. Dudaklar yumuşak, pürüzsüz ve esnek görünüme kavuşuyor. Chubby Stick Intense, çok da rahat uygulanıyor. Sadece sürüp çıkmanız yeterli. Fiyatı ise 49 TL...

Masumiyetin çekiciliği

DKNY’nın CARE ile ortaklığı sayesinde pureDKNY, adım adım kadınların ekonomik geleceklerini iyileştirmelerine yardımcı oluyor. Marka, en yeni parfümünün hammaddesi olarak kullandığı gülü büyük çoğunluğu kadın olan Türkiye’deki çiftçilerden alarak Isparta’da uzun dönem gül üretimini koruyor. pureDKNY’nin sürdürülebilirlik hikayesinde başrol klasik Türk gülünün... Bu parfümün 100 ml’inin satış fiyatı ise 245 TL...

Yazarın Tüm Yazıları