Söz verilen barınak ne oldu?

Güncelleme Tarihi:

Söz verilen barınak ne oldu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2017 14:36

Kentte sayıları 100 bini bulan sokak hayvanları konusunda Başkan Mustafa Tuna’nın, “Ortak akılla çare aramalıyız” açıklamasına, Ankaralı muhtarlardan da destek geldi. Mahallelerde yaşanan sorunların ilk muhatabı olan muhtarlar, vatandaşların “Söz verilen barınak olayı ne oldu?” sorusunu yönelttiklerini belirterek, “Bu sorunu kim çözerse, siyasi görüşüne bakılmadan insanların kalbinde taht kuracaktır” diyor.

Haberin Devamı

Söz verilen barınak ne oldu

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna’nın sokak hayvanları sorunu için yaptığı ‘ortak çözüm’ çağrısına, Ankaralı muhtarlardan destek geldi. Başkent Muhtarlar Federasyonu Başkan Yardımcısı ve Çukurambar Mahallesi muhtarı Mehmet İhsan Gülbudak, “İnsanlar ‘Söz verilen barınak olayı ne oldu?’ diye soruyor. Bu sorunu kim çözerse, siyasi görüşüne bakılmadan insanların kalbinde taht kuracaktır” dedi.
Eski Başkan Melih Gökçek’in daha önce verdiği barınak sözleri ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin geçen yılki “Ankara’nın sokak köpekleri sorununu biz çözeceğiz” açıklamasını hatırlatan Mehmet İhsan Gülbudak, Hürriyet Ankara’ya şunları söyledi:

Haberin Devamı

YÜZ BİN BAŞIBOŞ HAYVAN

“Ankara’da başıboş köpeklerin sayısı her geçen gün artıyor. Yüz bin başıboş hayvan olduğu söyleniyor. Özellikle hava karardıktan sonra insanlar evine girmekte zorlanıyor. Hepimiz hayvanları seviyoruz fakat zaman zaman saldırganlaşıyor, insanları huzursuz ediyorlar. Sadece Çukurambar’da birçok vaka yaşandı. 2015’te 3.5 yaşındaki bir çocuk, köpek saldırısından yüz felci geçirdi. Başka bir mahalle sakinimiz köpek saldırısında baldırını kaybetti.

Söz verilen barınak ne oldu

SÖZLER YERİNE GETİRİLMELİ

Bir önceki belediye başkanımız(Melih Gökçek) seçim çalışmalarında Balâ taraflarında iki devasa köpek barınağı yapacaklarını söylemişti ama bu söz unutuldu. Balâ ve Samanyolu Rekreasyon Alanı için verilen bu sözün yerine getirilmesini bekliyoruz. Son olarak Çevre ve Şehircilik Bakanımız(Mehmet Özhaseki) bu konuya el attı ve sözde bir Kayseri modeli olacaktı. Bu ümitle tehlike içinde yaşıyoruz. İnsanlar ‘Söz verilen barınak olayı ne oldu’ diye soruyor. Sorunu kim çözerse siyasi görüşüne bakılmadan insanların kalbinde taht kuracaktır.

ORTAK AKILLA ÇARE ARAMALIYIZ

Haberin Devamı

Başkan Mustafa Tuna, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile görüşmesinde sokak hayvanları konusunun gündeme geldiğini söylemiş, sorununun çözümü içim ortak akıl çağrısında bulunarak, “Sokaktaki köpekten rahatsız olan da var, barınaklara kapatılmasını istemeyen de. İlgili bakanlıklar, sivi toplum kuruluşları, hayvanseverler bir araya gelmeliyiz ve ortak akılla çare aramalıyız” demişti.

 

Söz verilen barınak ne oldu

* Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, “Bakanlık olarak devreye girdik. Ankara’ya yakın üç arazi gösterdiler. Bunlardan birinin veya ikisinin barınak yapılması konusunda karar vereceğiz” açıklamasını yapmıştı.

 

Haberin Devamı

Söz verilen barınak ne oldu


* Eski Başkan Melih Gökçek, 2014’teki bir açıklamasında, Balâ ve Samanyolu Rekreasyon Alanı’na yapılacak iki barınak için çalışamlara başlandığını belirterek, “Şu anda modelleri çizildi. Zannediyorum bir-iki ay içinde de biter” ifadesini kullanmıştı.

BAKMADAN GEÇME!