Söylesem olmuyor sussam gönül razı değil!

SAMET Aybaba maçtan önce, “Alan kapatıp hızlı hücumlarla etkili olmaya çalışacağız”’ dedi.

Haberin Devamı

Bu da defansta kalabalık olmaları anlamına geliyordu. Gökhan Töre ve Fernandes’in yokluğu, Oğuzhan’ın kulübede olmasıyla, “Yetenekli oyunculardan yoksun Beşiktaş acaba kilidi açmakta zorlanacak mı?” diye düşündüm bu açıklamanın üstüne.
Maç başladığında gördük ki; Beşiktaş’ın eksikleri kadro şeklini mecburen mücadeleye dönüştürmüş! İlk yarı bitimiyle futbol anlamında keyifsiz ve tat vermeyen bir maç oldu. Samet Hoca’nın istediği taktikle kalabalık Antalyaspor ve karşısındaki Beşiktaş’ın yetenekli oyuncularının sahada olmaması futbol adına keyifsiz bir ilk yarı olmasına neden oldu doğal olarak.
Veli-Atiba-J.Jones üçlüsü bir arada olunca orta sahanın bir şey üretemediğini gördük. Kenarda Olcay, kalabalık defans arasında arkadan destek görmeyince etkisiz kaldı. İki kanat oyuncusu Necip ve Motta’ya baktığımızda; Necip gidemedi, bir tek Motta kaldı diğer kanatta. Ona da Samet Hoca iyi önlem almıştı. Tablo böyle olunca ilk yarıca Beşiktaş’ın bir şey üretememesi normaldi.

Haberin Devamı

OLCAY DEĞİL HOLOSKO

Holosko defans arkasında boşluk bulduğunda etkili giden bir oyuncu ancak kapalı defansta etkisi tartışılır. İlk yarı bitiminde kulübeye bakınca, skora direk etki edebilecek Oğuzhan dışında bir de Ömer Şişmanoğlu vardı. Samet Hoca kapanan bir ekip anlayışı ile çıkmışken; Beşiktaş’ın Oğuzhan niteliğinde oyuncuya ihtiyacı vardı dün akşam. Bence Bilic dün akşam farklı bir sistemle başlayabilirdi maça. Holosko yerine çift forvet Ömer-Almeida ve arkalarında Olcay gibi...
Ömer Şişmanoğlu’nun ikinci yarıda oyuna girmesiyle Beşiktaş’ın kurduğu baskı gözle görülür şekilde hissedildi. Bana göre Ömer oyuna girerken Olcay yerine Holosko çıksaydı daha iyi olurdu.

ÇOK ÖNEMLİ KAYIP

Bir takımın eksik oyuncuları varken de, aynı sistemle oynamak konusunda ısrar etmesinin bir anlamı yok! Maçına göre sistemde değişiklik yapıp karşı takımın hocasına da sürpriz yapabilirsin!
1 puana Antalyaspor ve Samet Hoca sevinebilirler ama Şampiyonlar Ligi yarışında Beşiktaş için çok önemli bir iki puan kaybı oldu!

J.JONES

DÜN akşamki maç J.Jones’u değerlendirmek için tam bir ölçü olamaz. Onun niteliklerine uygun bir maçta savaşan bozan bir takım için iyi görüntüde ama oyunun hücum yönü açısından onunla ilgili karar vermek için doğru bir maç değil!

Yazarın Tüm Yazıları