Soyadı Erdoğan

Başlıkta, ‘Soyadı Erdoğan’ deyince aklınıza kimler geldi bilemem ama ben Yılmaz Erdoğan’ın kızı Berfin Erdoğan’dan söz ediyorum.

Kızım Tayga’nın sınıf arkadaşı olan Berfin’i yıllardır tanıyorum. Cin gibidir, desem, hiç de abartmış olmam. Grup içinde ön planda olmayı sever, parlak fikirler genelde ondan çıkar.

Berfin bu yıl okulundaki bir gösteri için ‘Çurpuk Kızlar Futbol Takımı’ adında bir oyun yazdı ve arkadaşlarıyla birlikte bu oyunda rol aldı.

Espriler ve kelime oyunlarıyla dolu bu başarılı oyun, onun babasının izinde ilerlediğinin bir göstergesiydi benim için.

Geçen gün İstanbul’daki suç ortamını mizahi bir dille perdeye aktaran Yılmaz Erdoğan filmi Organize İşler’in setinde rastladım Berfin’e. Babasının yazıp, yönettiği ve oynadığı filmde Numan’ın (Yılmaz Erdoğan) kızını canlandırıyormuş.

Altan Erkekli, Demet Akbağ, Tolga Çevik, Özgü Namal, Cem Yılmaz ve Berrak Tüzünataç gibi isimlerin rol aldığı Organize İşler, Vizontele Tuuba’dan sonra Berfin’in ikinci filmi.

Ama bu seferki rolü çok daha önemli. Filmin senaryosuna katkısı olup olmadığını sordum kendisine. Yokmuş.

Yılmaz Erdoğan bir sonraki filminde kızına da birkaç satır yazdırırsa, bu işten hiç de zararlı çıkmaz. Benden söylemesi.

Organize İşler’i izlerken Berfin’e dikkat edin.


Şenlikli yazı


III. Umut Sanat Yaz Şenliği, 5 Ağustos’ta başlayacak. Chantier Films Sinema Şöleni ise 14 filmini, kaçıranlar ve yeniden izlemek isteyenler için 29 Temmuz-4 Ağustos tarihleri arasında sinemaseverlerle buluşturuyor.

Bu filmler İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Çanakkale, Eskişehir, Denizli, Ordu ve Gaziantep’teki 34 salonda izlenebilecek.

Listedeki yapımların hepsi de kayda değer, ama özellikle 3 dalda Oscar, 10 dalda BAFTA ve 2 dalda Altın Küre adayı İnci Küpeli Kız, ötanazi konusunu işleyen Oscar ve Altın Küre En İyi Yabancı Film ödüllü İçimdeki Deniz’i vizyondayken kaçırdıysanız, bu kez ıskalamayın.

Penguenler hakkında unutulmaz bir belgesel olan İmparator’un Yolculuğu ise yaz tatilinde evde sıkılan öğrenciler için ideal bir seçim.


Cesuryürek Gibson


Tutku- Hz. İsa’nın Çilesi filmiyle büyük ilgi gören ama bir o kadar da tepki alan Mel Gibson, dini mevzuları bırakıp, Cesuryürek filmindeki hareketli günlerine dönmeye hazırlanıyor.

Ünlü yıldız 3000 yıl öncesinde geçecek olan Apocalypto’nun senaryosunu bitirmiş. Amerika hakları için büyük şirketlerin verdiği savaştan Disney’in galip çıktığı filmde Gibson sadece kamera arkasında olacak.

2006 yazında vizyonda olması beklenen filmde şiddet unsurlarının bulunduğu, ama dini öğelerin olmadığı ilk gelen bilgiler arasında.


Beyaz perdeden inciler...


‘İngilizler’in iyi bildiği bir şey varsa, o da sıraya girmektir.’ (The Hitchiker’s Guide to the Galaxy-Otostopçunun Galaksi Rehberi, Yön: Garth Jennings, 2005)
Yazarın Tüm Yazıları